Így hatott a koronavírus okozta stressz a bőrünkre - okai és kezelése

2020.augusztus.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az újfajta koronavírus és a megjelenéséből következő pandémia az élet számos olyan területére is hatással van, amikre nem feltétlenül gondolnánk elsőként. A rendszeres maszkhordás egy új, eddig ismeretlen hatás elé állította arcbőrünket, a megváltozott életkörülmények miatti stresszről nem is beszélve. Dr. Kriston Renáta esztétikai bőrgyógyász elárulta, melyek az idei, rendhagyó nyarunk legnépszerűbb orvos-esztétikai kezelései.

"A Covid-19 mindenki számára egyfajta feszültséget okozott. Tavasszal más életritmust vettünk fel, sokkal kevesebbet voltunk levegőn, megváltoztak egyes étkezési szokásaink. Emiatt nagyon sok olyan esettel találkoztam, ahol a bőrminőség romlott, bőrbetegségek lángoltak fel, például ekcémás folyamatok" – fejtette ki Dr. Kriston Renáta esztétikai bőrgyógyász, a Hattyú Orvos-esztétikai Klinika vezető orvosa. "A stressz a bőrön könnyen megjelenik, egyfajta bőrfáradtság képét mutatva. Sokan azért jönnek, mert nem értik, mi történik velük, csak azt látják, hogy mást mutat a tükörképük. Ez azért lehetséges, mert felszíni határréteg képződik a szennyeződésekből, az elhalt bőrsejtekből és a faggyúból. Hiába ápolja az arcbőrét a páciens a megszokott módon, ez a határréteg megakadályozza a hatóanyagok felszívódását. A bőrfrissítés, illetve a bőr hidratáltságának visszaállítása most nagyon népszerű kezelés. Nem szabad elfelejteni, hogy a fényvédelem szintén nagyon fontos ebben a nyári időszakban, ha nincs korrekt UV-védelem, a sugárzás hamar láttatja a hatását."

Dr. Kriston Renáta és a Hattyú Orvos-esztétikai Klinika csapata a Csörsz utcában, új helyszínen, de a régi szakértelemmel és precizitással várja minden páciensét. A klinika üzenetében is hordozza, hogy nem csak arról beszélünk, hogy feltöltünk egy ráncot, és már készen is vagyunk. Megpróbáljuk az egész embert szemlélni, merthogy a bőrön megjelenő tüneteknek nagyon sokszor belső okai vannak. Ha nincs meg a belső balance, ha nem egészséges a szervezet, akkor ezt a külső is megmutatja, a bőr pedig egy nagyon jó üzenőfelület. Nagyon fontos, hogy egy egészséges, harmonikus állapotot idézzünk elő, aminek a talaján már nagyon könnyű egy fiatalos, szép külsőt megteremteni.

A Hattyú Orvos-esztétikai Klinika vezetősége törekszik arra, hogy családias hangulatot teremtsen, de jól látszódjon a professzionalizmus is. Rengeteg gép áll a doktornő és a Hattyú kozmetikusainak rendelkezésére, minden munkatárs arra törekszik, hogy technikailag kövesse azt a fejlődést, ami az esztétikai bőrgyógyászatban észlelhető. Nem a kezelést kell a páciensre szabni, hanem a páciens problémáihoz számos megoldás közül van lehetőség választani.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez most komoly? Játszmába kezdett a palota Meghan Markle bejelentése után

Ez most komoly? Játszmába kezdett a palota Meghan Markle bejelentése után

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője