Így hozd rendbe a letört körmödet!

2021.március.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nincs még egy olyan bosszantó dolog, mint amikor már szép hosszúra megnövesztetted a körmöd, erre az egyik letörik, vagy rosszabb esetben beszakad. Ilyenkor mindig azt hittem, az a megoldás, hogy levágom tövig az összeset. Azonban a szakértők szerint számos módja van annak, hogyan hozzuk rendbe, valamint hogyan előzzük meg a hasonló eseteket. Jan Arnold, a CND társalapítója, Shari Lipner, orvos és Weill Cornell, bőrgyógyász a következő praktikákat javasolják.

Így hozd rendbe a letört körmödet!
Fotó: GettyImages, Montázs: Glamour

A PLEXIGEL csodái

A PLEXIGEL a CND egyik legújabb terméke, ami segít a körmök megerősítésében. Sokkal tartósabb és természetesebb, mint a géllakk vagy a műköröm. A felrakása is egy különleges folyamat. Hogyha a letört körmödet szeretnéd rendbe hozatni, vagy egy teljesen új formát szeretnél kipróbálni, a manikűrösöd segíthet. Nincsenek por vagy műanyag tartozékok, csak négy kis üveg (alapozó, formázó, építő és a felső réteg). Nem sokban tér el a folyamat a géllakk felrakásától, ugyanúgy egy UV lámpára van szükség, melynek segítségével akár három hétig is kitart az új köröm.

Fotó: cnd

Mivel a PLEXIGEL erősen kötődik a természetes körömhöz, érdemesebb úgy gondolni rá, mint egy félig állandó megoldásra. Hogyha beválik ez a procedúra, akkor időközönkét inkább a töltés mellett döntsd a leszedés helyett.

Otthoni próbálkozások

Öt percig áztasd a kezeidet meleg vízben, hogy felpuhuljanak a körmök, majd töröld szárazra, óvatosan reszeld le, majd ragtapasszal kösd be és várd meg, amíg újra nő a köröm.

Levágjuk vagy ne?

Arnold javaslatára érdemes kutikula olajat használni, különösen lefekvés előtt. A köröm legalsó rétegeiben fejti ki hatását - Dr. Lipner egyetért azzal, hogy az esti hidratálókrémek szükségszerűek. Tartózkodj attól, hogy levágod vagy visszanyomkodod a felhámot. Ez védi meg a körmöket a baktériumoktól.

Ne bízz az étrendkiegészítőkben!

Gondolom, már sokszor ki akartad próbálni a körömerősítő gumicukrokat vagy más vitaminokat, de a H-vitamin szedése nem fog segíteni azoknak, akiknek nincsen H-vitamin hiánya - mondja Dr. Lipner. Ne szedj H-vitamint olyan esetben, ha nem diagnosztizáltak H-vitamin hiánnyal, vagy ha nem orvos ajánlotta!

A jó vérkeringés segíthet a körmök erősödésében

Egy másik tanács, ami furcsának tűnhet, az a vérkeringésünkre való odafigyelés - javasolja Arnold. Keményebben kell dolgoznunk a megfelelő tápanyag bevitelért és a megfelelő hidratáltság kialakításáért.

Fotó: Stimunail

Valójában ez a feltevés az új köröm-wellnes eszköz mögött. A Stimunail öt kis zsebbel rendelkezik, ahová az ujjaidat kell helyezni, és három perc hőt, rezgést és piros LED fényt használ annak érdekében, hogy segítsen a vérkeringés helyreállításában. Vezetéknélküli és magától leáll, amint letelik a három perc. Mindenképp építsd be a rutinodba, ha komolyan gondolod a körmöd ápolását!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője