Így növeszd le a frufrudat anélkül, hogy beleőrülnél

2022.június.23.

Ha úgy gondolod, hogy nem bírsz már a frufrud rendszeres karbantartásával, meguntad az elköteleződést, akkor nyugodtan is kivárhatod a lenövést, és közben remekül szórakozhatsz is!

Így növeszd le a frufrudat anélkül, hogy beleőrülnél
Fotó: Getty Images

A frufru lenövesztésével járó küzdelem négy-öt hónapot vesz igénybe. Ez egy igazi sötét időszak lehet a hajadra és a mentális állapotodra nézve is. Nem minden hosszúságban hízelgő a lenövés, amíg a frufru felzárkózik a hajad hosszához, így kreatívnak kell lenned, hogy minden körülmények között jól mutasson. De ne csüggedj, van tippünk!

Az első néhány hét

Halle Berry
Fotó: Rexfeatures

Az első néhány hét, amikor elkezdesz megszabadulni a frufrudtól, a legnehezebb. A hajad folyamatosan összetűzésbe kerül a szemeddel és minden nap késztetést érzel arra, hogy egyszerűen fogj egy ollót és megszabadulj tőle ahogy csak lehet. Nyugodj meg, ilyet semmi esetre sem szabad tenned, inkább jutalmazd meg magad egy kis édességgel a hajvágós gondolatok helyett.

A kezdeti szakaszban érdemes formáznod az elálló szálakat, tincseket. Kezdd azzal, hogy egy kis gélt használsz a hajszárad gyökereinél, amikor nedves a hajad, és vidd fel a homlokod találkozásánál lévő szálakra. Hajszárítóval és egy kis körkefével trenírozd arra a hajad, hogy függönyként keretezze az arcod. Ha extra tartósságra vágysz, válassz egy könnyed hajlakkot.

Egy hónap után

Alexa Chung
Fotó: Rexfeatures

Ez az az időszak, amikor előtérbe kerülnek a kiegészítők, különböző hajbavalók. Valószínűleg rövid a lenövés ahhoz, hogy a füled mögé tűrd, de hosszú ahhoz, hogy csak lógjon. Elő a kilencvenes évek trendjével, csatokkal, fejpántokkal!

Soha nem gondoltuk volna, hogy ez a trend visszatér a 80-as évekből

Soha nem gondoltuk volna, hogy ez a trend visszatér a 80-as évekbőlKét hónap elteltével

Dakota Johnson frufru
Fotó: Rexfeatures

Gratula! Már félúton jársz, de a harc még nem ért véget teljesen. Kérd ki a fodrászod véleményét, milyen frizurát válassz, miután elérted a kívánt hajhosszúságot. Gondold át, mi illik legjobban az arcodhoz. Vékonyítsd a frufru végeit, hogy leváljanak az arcodról. Használj a hajadra egy igazán jól formáló lakkot, állíts be néhány mutatós hullámot.

Három hónap és azon túl

Chloe Grace Moretz
Fotó: Getty

Amikor a frufrud szinte már teljesen lenőtt és hozzáilleszkedik a hajhosszúságodhoz, rétegesen fésüld bele a hajadba. Ha még mindig nem tetszik az eredmény, úgy érzed nincs meg a kellő összhatás, kipróbálhatod a hajhosszabbítókat is. Ami még jó megoldás, ha továbbra is gondosan beszárítod a hajad, kifésülöd a szemedből, laza hullámokat varázsolsz magadnak, a tincsek végeit pedig egyenesre szárítod.

Ez is érdekelhet

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

Az egyenlő munkamegosztás a kiegyensúlyozott párkapcsolatok alapja és pont

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő