Így szárítsd a hajad a hajtípusodnak megfelelően

2020.december.3.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokaknak ismerős lehet az a probléma, amikor este vizes hajjal hatják álomra a fejüket, majd másnap reggel nyirkos, tartás nélküli frizurával ébrednek, melynek végeredménye egy gyors konty lesz a reggeli rohanásban.

Így szárítsd a hajad a hajtípusodnak megfelelően
Fotó: Shutterstock

Paul Windle a kiváló londoni hajstylist, a Windle & Moodie társalapítója szerint az első számú szabály az, hogy soha ne dörzsöld a hajadat a törölközővel, mert az könnyen megtöri a hajszálakat, ehelyett csak gyengéden itasd le a vizet. És hogy ezután mi következik, azt az határozza meg, hogy milyen frizurára vágysz.

Lássuk, mi a teendő különböző típusú hajakkal!

A rugalmas, lágy esésű végeredményért:

A lágy esésű, enyhén hullámos frizura kétségkívül szexi, időtlen és klasszikus. A szakértők is egyetértenek abban, hogy remek ötlet a szárítás előtt egy volumennövelő spray-vel kezdeni (lehetőleg olyannal, ami hővédőt is tartalmaz), amit csak a hajtövekre és a teljes hajhossz feléig fújunk. Szakértőnk azt is elárulta, pontosan megvan az oka annak, hogy a szalonokban miért szárítás előtt fújják rá a fodrászok a sprayt - roppant egyszerűen így kölcsönöz lenyűgöző végeredményt. Arra figyeljünk, hogy szárításkor tincsenként emeljük meg a hajtövet, mert ez ad biztos alapot. Használjunk egy nagyméretű körkefét, és a hajvéget arra feltekerve szárítsuk óvatosan néhány másodpercig, illetve bizonyosodjunk meg arról, hogy a hajszárítónknak van diffúzora, amivel tökéletesen tudjuk áramoltatni a levegőt.

Az egyenes, tükörsima végeredményért:

A fényes és tükörsima ragyogáshoz elengedhetetlen a megfelelő technika, ugyanolyan fontos, mint maga termék, amit használunk. A nedves, törülközőszáraz hajra vigyünk fel hajsimító/ápoló krémet vagy hajolajat - akár össze is keverhetjük őket, ha úgy érezzük, hajunknak arra van szüksége - azonban csak a hajhossz közepétől a hajvégekig vigyük fel a terméket. Szakértőnk azt tanácsolta, hogy először 80%-ban szárítsuk meg a hajunkat, majd a további szárításkor használjunk nagyméretű körkefét, és haladjunk hátulról előre, miközben nagyobb tincseket tekerünk a körkefére. Idő hiányában 2-3 részre választva szárítsuk így a hajunkat, majd vasaljuk ki, végül a babahajak és az apró, "szálló" hajszálak eltüntetésére használjunk egy kevés hajlakkot, hogy simább legyen a hatás.

A tökéletesen göndör végeredményért:

Gyengéden itassuk le a hajunkról a vizet egy törülköző segítségével, majd masszírozzunk a hajunkba hullámos hajra alkalmas ápolót. Szárítás közben a tincseket tekerjünk fel az ujjaink köré, ezzel segítünk a göndör hajnak felvenni formáját. Ha természetesen göndör a hajunk, hagyhatjuk magától megszáradni, de diffúzor segítségével is száríthatjuk, ezesetben csak arra kell ügyelni, hogy közepesre legyen állítva mind a hőmérséklet, mind pedig a levegő áramlása, mert a túl forró levegő gyorsan lesokkolja a hajszálakat, és kócos hatást kelt.

A "hanyag", laza hullámokért:

A hullámos haj nagyon változatosan hordható, és könnyedén elkészíthető - még akkor is, ha első látásra nem úgy tűnik. Akár egyenes, akár göndör hajunk van, a hullámos frizurát elkészíteni szinte ugyanúgy kell. Első körben használjunk egy nagyméretű hajsütővasat vagy kúpvasat, és nagyobb tincseket leválasztva és a hajhossz közepétől kezdjük el rá feltekerni. Minél többször tesszük meg ezt, annál jobb lesz a laza, hullámos végeredmény. Végül, anélkül, hogy a kezünkkel hozzáérnénk, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a tincsek, és csak utána fésüljük át az ujjainkkal vagy egy ritka fogú fésűvel, így lazább hatást érhetünk el. Amennyiben meg szeretnénk úszni a hőkárosodást, be is fonhatjuk a hajunkat, majd amikor megszáradt, csak kibonjuk és kicsit összeborzoljuk.

Három tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet a frizurádból:

1. A beszárított, megformázott frizura gyakran másnap néz ki a legjobban. Azért, hogy másnap reggel a hajad a tökéletesen nézzen ki, fújj rá könnyed hajformázó sprayt. Mivel a gyakori formázás megviseli és kiszárítja a hajad, így fontos, hogy használj olyan terméket, ami visszahidratálja a hajat, és például spirulinát tartalmaz, ami segít bent tartani a nedvességet.
2. Amennyiben hajad hajlamos a kócosodásra, akkor érdemes hidegebb (persze nem jéghideg) vízzel mosnod, és olyan hajformázó eszközöket használnod, amelyeken különböző hőmérsékletek közül választhatsz, így be tudod állítani az optimálisat.
3. Mivel hajad alvás közben súrlódik, ami könnyen töredezéshez vezethet, használj selyem párnahuzatot vagy kendőt, és fogd össze a hajadat egy lágy kontyba hajgumi segítségével, de arra vigyázz, hogy ne erősen húzd meg.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője