Ilyen gyakran vágd a hajad, hogy egészséges legyen

2021.január.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szépségmítoszokat soha nem egyszerű megfejteni. Valószínűleg te is hallottad már azt az elképzelést, hogy ha rövidebbre vágod a hajad, akkor hamarabb fog hosszabbra nőni. Eléggé ellentmondásosan hangzik, nem igaz? A valóság viszont az, hogy ettől nem fog gyorsabban nőni a hajad, viszont tény, hogy egészségesebb lesz. Mindezt pedig Rihanna és Rita Ora híres fodrásza, Angela C Styles is így gondolja.

Ilyen gyakran vágd a hajad, hogy egészséges legyen
Fotó: Instagram

"Van egy általános mítosz, miszerint ha levágatod a hajad, gyorsabban nőhet. Ez azonban nem feltétlenül igaz"
– mondja Angela.

Elmondta azt is, hogy az egészségesebb hajkorona a hajvágással viszont tényleg garantált, mivel így a töredezett, kettévált hajszálak eltávolításra kerülnek, megakadályozva ezzel a további töredezést és a hajnövekedés megállását.
Tehát ha azt tapasztalod, hogy a hajszálaid töredezettek, és nem vágod le azokat, akkor a töredezettség rohamosan emelkedni fog, végül pedig egyszerűen képtelen lesz megnőni a hajad. Tehát a hajvágás segít a hajadnak a növekedésben, de valójában nem fog tőle gyorsabban nőni.

Na de milyen gyakran érdemes vágni a hajad?
Angela szerint ez a hajad textúrájától függ. A texturált frizurájú embereknek 2-3 havonta biztosan kell vágni a hajukból, a nem texturált hajúaknak pedig attól függ a hajvágás gyakorisága, hogy milyen gyorsan nő a hajuk. Bizonyos frizurák, mint például a pixie-fazonúak akár 3-4 hetente is felfrissülést igényelnek, míg a bob frizurákat pár havonta érdemes vágni (bár ez az idő kitolható azzal, ha tépetten van levágva). Ha a hajad hosszú és egyenletes, akkor akár négyhavonta is elegendő vágni belőle.

Ha úgy érzed, hogy nem vagy biztos abban, mikor vágd le a hajad, vagy egyszerűen nem mersz belevágni az otthoni hajvágásba, akkor pedig kérj egy időpontot a szépségszalonba, és a fodrászod biztosan remek személyre szóló tanácsokat fog adni, és egy igazán szép, trendi és egészséges hajkoronával is gazdagabb leszel majd. Ne feledd, bármilyen hosszú is legyen a hajad, megérdemled, hogy selymes, fényes és egészséges legyen az év minden napján, de ezért tenned is kell!

Sok minden múlik a helyes hajmosáson is!

1.Kezdük a hajmosással

Még mielőtt tusolni megyünk, először a hajunkat mossuk meg. A legjobb, ha a kád vagy tusoló fölé hajolunk, és ott végezzük a szépségrituálét, így minden lépést megfelelően el tudunk végezni. Első lépés a megfelelő samponnal való hajmosás.

2. Megfelelő hőmérséklet

Nagyon fontos a víz hőmérséklete. Törekedjünk a langyos, már-már hideg vízzel való mosáshoz, mivel ez segít abban, hogy a hajhagymák zártak maradjanak, és kevésbé gyorsan zsírosodjon a haj.

3. Mindig kétszer

Mindig mossuk át kétszer a hajunkat. Az első samponadag eltávolítja a szennyeződéseket és a lerakódásokat, a másik réteg pedig csillogást és fényt ad a hajnak.

4. Technika mindenekelőtt

Ne használjunk sok sampont. Vigyük fel a hajtövünkre egy kis adagot, és jó alaposan masszírozzuk bele a fejbőrünkbe, minden részt alaposan masszírozzunk át a fülünk mögött és a nyakunk alsó részét is. Erre a műveletre ne sajnáljuk az időt, mivel ez az egyik legfontosabb. Nem mellesleg a masszírozás serkentő hatással is bír, ami elősegíti a haj növekedését is.

Ezért jobb, ha szulfátmentes sampont használsz [https://www.glamour.hu/ezert-jobb-ha-szulfatmentes-sampont-hasznalsz-39758]

Ezért jobb, ha szulfátmentes sampont használsz

5. Öblítés

A következő lépés az alapos öblítés. Jól-jól mossuk át a hajunkat, ne maradjon rajta sampon, mert attól csak lapos marad a frizuránk. Azonban óvatosan bánjunk vele, mivel vizes állapotban sokkal könnyebben sérülnek a hajszálak.

6. A hajbalzsam áldás, nem átok

A hajbalzsam használata elengedhetetlen. Téves az az állítás, hogy a balzsam lelapítja és zsírosabbá teszi a hajat. Persze csak a megfelelő használata mellet váltja ki hatását. Míg a sampon a tisztaságért, a szennyeződések eltávolításáért felelős (amit a fejtőre kell tenni), addig a balzsam a csillogásért és a védelemért felel, de csak szigorúan akkor, ha a haj végeit ápoljuk vele. A megfelelő termékek kiválasztásához kérjük ki szakértők vagy fodrászunk tanácsát.

3+1 ok, amiért viszkethet a fejbőröd

3+1 ok, amiért viszkethet a fejbőröd

7. Extra öblítés

Miután már megvagyunk a samponozással, a balzsam is kiváltotta jótékony hatását és le is öblítettük, még van egy nagyon fontos lépés a tökéletes friss és fényes hatás érdekében: egy extra öblítés, méghozzá hideg vízzel. Igen lehet, hogy kicsit kellemetlen lesz, viszont a végeredmény kárpótol érte. A hideg víz bezárja a pólusokat, serkenti a vérkeringést és friss hatást biztosít a hajnak.

8. Helyes szárítás

Végül fogjuk a hajunkat mikroszálas törülközőbe, és óvatosan töröljük át vele. Ezután vagy hagyjuk szabadon megszáradni vagy alacsony hőfokozaton szárítsuk meg hajszárítóval.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Meghan Markle kezében van a királyi család sorsa - egyetlen döntésén múlik minden

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője