Íme a 7 lépésből álló reggeli rituálé, hogy sokkal egészségesebb legyél

2021.március.15.

Ezekben az időkben, amikor minden és mindenki bizonytalan, még inkább keressük a biztos pontokat. A jól bevált szokások, rutin tevékenységek így még fontosabbá válnak, hiszen biztonságot nyújthatnak napjainkhoz. Az egyik legfontosabb napszak a reggel, most igazán nem mindegy, hogyan indul! Legyél önző, - a jó értelemben - és használd ki a reggeli időszakot tested, lelked felfrissítésére. A svéd beauty-tech cég, a FOREO most elhozta 30 perces reggeli rutin-tippjeit, hogy a legtöbbet kihozhasd a reggeledből és aztán a napodból.

1. Hidratálj

1 perc

Segítsd kiüríteni a szervezetedben felhalmozott méreganyagokat egy nagy pohár vízzel, amit közvetlenül az ébredés után iszol meg. Akár előző este is oda készítheted az ágyad mellé, akkor tényleg még csak fel sem kell kelned hozzá. Ne feledd, az agyad 75% vízből áll, ahhoz hogy a ‘mókuskerekek’ beinduljanak, hidratálással kezdd a napot.

2. Ágyazz be

1 perc

Tudományosan bizonyított, hogy egy olyan egyszerű tevékenység, mint az ágynemű elrendezése, azaz a ‘beágyazás’, növelheti a hatékonyságunkat és elégedettebbé tehet. Plusz, sokkal rendezettebb lesz tőle minden szoba. Kár lenne kihagyni…

3. Namaste

5 perc

Élesítsd az érzékeidet és néhány egyszerűbb nyújtással frissítsd fel a vérkeringésed. Lazulj el és meditálj pár percig. Jó, ha ilyenkor még teljesen egyedül vagy. Csendesedj le, tisztítsd ki a gondolataidat, hogy valóban nyugodt hangulatban kezdhesd a napot. Ha még csak most ismerkedsz a meditációval, használhatsz online meditációs videókat is, például ezt, ahol a kellemes zene mellett instrukciók is segítenek az ellazulásban.

4. Ice, Ice, Baby

5 perc

Tudjuk, hogy nem hangzik pihentetőnek, de mégis javasoljuk: meditáció után folytasd a reggeli rutint egy jó hideg zuhannyal. A hideg víz drámai módon növeli az oxigénbevitelt és a pulzusszámodat, ez pedig egy jó adag természetes energiával lát el majd egész napra.

Még akkor is, ha home-office-ban dolgozol, ne pizsamába bújj vissza. Legyél kényelmesen otthon, de öltözz át mindenképp. Éreztesd a testeddel ilyen formában is, hogy elindult a nap.

5. Bőrápolás

5 perc

Ha van bevált bőrápolási rutinod, ne változtass rajta. Ha mégis, akkor csak egyszerűsíts. Mégpedig úgy, hogy reggel a bőrvédelemre, este pedig a regenerálásra összpontosítasz. A tisztítást és a hidratálást azonban egyik napszakban se felejtsd el. Instant bőrápolásra igazi megoldás az UFO okos-maszk készülék, amely 90 másodperc alatt végez egy el teljes arckezelést, így ezt is kipipálhatod úgy, hogy még mindig csak reggel van. Ebben az időszakban a sminket nyugodtan, a fényvédőt viszont ne felejtsd el!

6. Tankolj fel üzemanyaggal

10 perc

Egy kiegyensúlyozott és tápláló reggeli nemcsak az egészségedre, hanem az elmédre is óriási hatással van. Egy teljes értékű reggeli támogatja a kognitív funkciókat és javítja a memóriát.

7. Extra ébresztő

3 perc

Ok, most már jöhet a kávé, mellé egy kis olvasgatás, de szigorúan csak ‘könnyedebb’ hírek fogyasztása javasolt. Ne feledd, ez még mindig a Te-időd, kényeztető, kényelmes és kellemes dolgokkal töltsd meg!

Persze mondhatod, hogy erre nincs időd, de ha 30 perccel előbb felkelsz mindenki előtt, (feküdj le fél órával korábban előző nap) ez az egyszerű reggeli rutin erőt, jókedvet és biztos pontot adhat ezekben az időkben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Napi horoszkóp: ne reménykedj békés hétvégében, ha ezt teszed - november 27. szombat

Sztárhírek

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt

Ezért viseli II. Erzsébet királynő ilyen gyakran ezt nagyon feltűnő színt