Készülj fel: 2021-ben ezeket a hajszíneket látod majd mindenhol

2020.december.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az új évet sokan indítják új frizurával, ezért, ha már most azon gondolkozol, milyen színt érdemes kérned a fodrászodtól, segítünk egy kicsit és mutatjuk, mik lesznek 2021 top hajszínei!

Készülj fel: 2021-ben ezeket a hajszíneket látod majd mindenhol
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images

A jelenleg is trendi élénk színek mint a narancs vagy a korall, továbbra is a középpontban lesznek, de légy nyitott a kísérletezésre. Például egy mélyebb vörös színnel, vagy a kék minden árnyalatával. Igen, jól hallottad. Kék. A kék lesz az új fekete, ahogy mondani szokták.

Fémes hatás

Fotó: Getty Images

A természetes ősz tincsek is középpontba kerültek, főleg azért, mert a karantén alatt sokan nem szívesen mennek fodrászhoz. És egyébként is, az őszülés egy igazán vagány dolog! De a világos haj ezüstszürkévé alakítása lesz 2021 egyik legnagyobb trendje!

A Balayage

Fotó: Getty Images

Úgy tűnik a balayage tényleg nagy visszatérő, ugyanis ismét ott van a jövő év legnagyobb trendjei között! Ennek oka valószínűleg az, hogy nagyon sokoldalú. Egyenes és hullámos haj esetében is tökéletes választás. A rétegeknek köszönhetően sosem unalmas, mégsem igényel állandó újraszínezést.

Íme néhány szuper otthoni megoldás és kezelés, amelyekkel tovább megőrizheted a tincseid festés utáni ragyogását!

Kövesd figyelemmel a hajad ciklusát!

Mikor kilépsz a fodrászatból, a frissen festett frizurád egyszerűen tökéletes, viszont pár hajmosás és formázás után, nagyjából két hét múlva, a hajszálak elkezdenek veszíteni a fényességükből és a szín is elkezd kicsit fakulni. Ha ezzel a ténnyel tisztában vagy, akkor könnyű dolgod lesz, hiszen tudni fogod, hogy éppen mire van szüksége a hajadnak. Használj hajvédő szereket, amik táplálják és fényessé teszik a tincseidet!

Figyeld az összetevőket!

Sok termékben található olyan összetevő, amely a festett haj nagy ellensége: a szulfátok kiszáríthatják a hajszálaid, míg a szilikon hosszútávon töredezéshez vezethet, így ezeket érdemes elkerülnöd. Mindig válassz kifejezetten festett hajra való termékeket!

Ne vidd túlzásba

Minél ritkábban mosod a hajad, értelemszerűen annál lassabban fog kopni a festék belőle, így akármilyen nehéz is, törekedj a heti maximum három alkalomra. Ha mégsem bírnád ki ennyi ideig, akkor fordíts óriási figyelmet a hidratálásra, hogy a hajszálaid megkaphassák a szükséges tápanyagokat, amiket a sok hajmosással megvonsz tőlük.

Hidratálj, amikor csak lehetséges

Nem győzzük ismételni, hogy a samponozás után sose felejtsd el a balzsamot, és alkalmanként egy maszkot is dobj fel, ha pedig épp két hajmosás között vagy, jöhetnek a nem kiöblítendő ápolók! Az ok nagyon egyszerű: az egészséges haj sokkal tovább megtartja a színét, mint a száraz, töredezett tincsek.

Csökkentsd a hőformázást

A gyakori hajvasalás és göndörítés nagyban hozzájárulhat a hajad gyors színvesztéséhez. Természetesen mi is tudjuk, hogy néha egyszerűen elkerülhetetlen az ilyen eszközök használata, ilyenkor mindig használj egy jó minőségű hővédőt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Angelina Jolie új tetoválása megér egy gyors pillantást

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője