Mesterfodrászok elárulják a titkot: így szárítsd a hajadat úgy, hogy a maximumot hozd ki belőle

2019.július.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokaknak ismerős lehet az a probléma, amikor este vizes hajjal hatják álomra a fejüket, majd másnap reggel nyirkos, tartás nélküli frizurával ébrednek, melynek végeredménye egy gyors konty lesz a reggeli rohanásban.

Mesterfodrászok elárulják a titkot: így szárítsd a hajadat úgy, hogy a maximumot hozd ki belőle
Fotó: Shutterstock

Paul Windle a kiváló londoni hajstylist, a Windle & Moodie társalapítója szerint az első számú szabály az, hogy soha ne dörzsöld a hajadat a törölközővel, mert az könnyen megtöri a hajszálakat, ehelyett csak gyengéden itasd le a vizet. És hogy ezután mi következik, azt az határozza meg, hogy milyen frizurára vágysz.

Fotó: giphy

Lássuk, mi a teendő különböző típusú hajakkal!

A rugalmas, lágy esésű végeredményért:


A lágy esésű, enyhén hullámos frizura kétségkívül szexi, időtlen és klasszikus. A szakértők is egyetértenek abban, hogy remek ötlet a szárítás előtt egy volumennövelő spray-vel kezdeni (lehetőleg olyannal, ami hővédőt is tartalmaz), amit csak a hajtövekre és a teljes hajhossz feléig fújunk. Szakértőnk azt is elárulta, pontosan megvan az oka annak, hogy a szalonokban miért szárítás előtt fújják rá a fodrászok a sprayt - roppant egyszerűen így kölcsönöz lenyűgöző végeredményt. Arra figyeljünk, hogy szárításkor tincsenként emeljük meg a hajtövet, mert ez ad biztos alapot. Használjunk egy nagyméretű körkefét, és a hajvéget arra feltekerve szárítsuk óvatosan néhány másodpercig, illetve bizonyosodjunk meg arról, hogy a hajszárítónknak van diffúzora, amivel tökéletesen tudjuk áramoltatni a levegőt.

Fotó: giphy

Az egyenes, tükörsima végeredményért:

A fényes és tükörsima ragyogáshoz elengedhetetlen a megfelelő technika, ugyanolyan fontos, mint maga termék, amit használunk. A nedves, törülközőszáraz hajra vigyünk fel hajsimító/ápoló krémet vagy hajolajat - akár össze is keverhetjük őket, ha úgy érezzük, hajunknak arra van szüksége - azonban csak a hajhossz közepétől a hajvégekig vigyük fel a terméket. Szakértőnk azt tanácsolta, hogy először 80%-ban szárítsuk meg a hajunkat, majd a további szárításkor használjunk nagyméretű körkefét, és haladjunk hátulról előre, miközben nagyobb tincseket tekerünk a körkefére. Idő hiányában 2-3 részre választva szárítsuk így a hajunkat, majd vasaljuk ki, végül a babahajak és az apró, "szálló" hajszálak eltüntetésére használjunk egy kevés hajlakkot, hogy simább legyen a hatás.

A tökéletesen göndör végeredményért:

Gyengéden itassuk le a hajunkról a vizet egy törülköző segítségével, majd masszírozzunk a hajunkba hullámos hajra alkalmas ápolót. Szárítás közben a tincseket tekerjünk fel az ujjaink köré, ezzel segítünk a göndör hajnak felvenni formáját. Ha természetesen göndör a hajunk, hagyhatjuk magától megszáradni, de diffúzor segítségével is száríthatjuk, ezesetben csak arra kell ügyelni, hogy közepesre legyen állítva mind a hőmérséklet, mind pedig a levegő áramlása, mert a túl forró levegő gyorsan lesokkolja a hajszálakat, és kócos hatást kelt.

A "hanyag", laza hullámokért:

A hullámos haj nagyon változatosan hordható, és könnyedén elkészíthető - még akkor is, ha első látásra nem úgy tűnik. Akár egyenes, akár göndör hajunk van, a hullámos frizurát elkészíteni szinte ugyanúgy kell. Első körben használjunk egy nagyméretű hajsütővasat vagy kúpvasat, és nagyobb tincseket leválasztva és a hajhossz közepétől kezdjük el rá feltekerni. Minél többször tesszük meg ezt, annál jobb lesz a laza, hullámos végeredmény. Végül, anélkül, hogy a kezünkkel hozzáérnénk, hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek a tincsek, és csak utána fésüljük át az ujjainkkal vagy egy ritka fogú fésűvel, így lazább hatást érhetünk el. Amennyiben meg szeretnénk úszni a hőkárosodást, be is fonhatjuk a hajunkat, majd amikor megszáradt, csak kibonjuk és kicsit összeborzoljuk.

Fotó: giphy

A három legjobb tipp, hogyan hozd ki a legtöbbet a frizurádból:

1.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 Harry Potter-jelenet, ami nem került be a filmekbe, pedig ott lett volna a helye

5 Harry Potter-jelenet, ami nem került be a filmekbe, pedig ott lett volna a helye

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője