Mi a helyzet a félbehagyott esztétikai kezelésekkel?

2020.március.30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az esztétikai kezelések igen népszerűek, azonban az újfajta koronavírus-járvány miatt előfordulhat, hogy nem tudjuk folytatni a már megkezdett "kúrát". Lukácsi Andrea doktornő a legfontosabb dolgokat foglalta össze a be nem fejezett kezelésekkel kapcsolatban.

Mi a helyzet a félbehagyott esztétikai kezelésekkel?
Fotó: Shutterstock

1. Lézeres szőrtelenítés

Ha a lézeres szőrtelenítő kezelések között kimarad akár több hónap, az egyáltalán nem jelent problémát. A megtörtént kezelésekkel elért eredmény természetesen megmarad. Hiszen a lézerrel kezelt szőrtüsző bizonyítottan nem termel több szőrszálat.

Ebben az időszakban gyakorlatilag bármilyen szőrtelenítő eljárás alkalmazható. Tehát nyugodtan eltávolíthatjuk a nem kívánatos szőrszálakat otthon is, akár borotvával, akár gyantával vagy szőrtelenítő krémmel. Ami fontos, hogy a következő lézeres kezelés előtt 4 héttel már csak borotváljuk a kezelendő területet és ne menjünk napra, szoláriumba.

Alakformáló kezelések

Az alakformáló kezeléseknél sajnos kevésbé szerencsés, ha megszakad a folytonosság. Itt a kezelés sikerének egyik kulcsa ugyanis a heti rendszeresség. Természetesen itt is fenntartható a megvalósult kezelésekkel elért állapot, de ehhez szükség van a páciens együttműködésére is. Érdemes betartani azokat az életmód tanácsokat, amiket az asszisztensekkel a kezelések alkalmával megbeszéltek. Odafigyelni az egészséges táplálkozásra, a napi 2-3 liter víz fogyasztására, valamint a rendszeres mozgásra.

Arcfiatalító kezelések

A hialuronsavas ráncfeltöltés, szájfeltöltés, botox kezelés egy alkalmas beavatkozások, hatásuk kezeléstől függően 3-12 hónapig tartósan megmaradnak. A UTIMS HIFU kezelés tartóssága pedig akár másfél évig is látványos lehet. A VIVACE arcfiatalító kezelés esetében javasoljuk a 3 alkalmat a látványos és tartós eredmény érdekében. Természetesen, ha kúraszerűen alkalmazzuk, azaz az alkalmak között 3-4 hét telik el, akkor intenzívebb a hatás. De nem okoz problémát, ha a kezelések között több idő telik el. Ez a kezelés nyáron is végezhető, akár napbarnított bőrön is. Több páciensünk akár 2 hónapot is vár az egyes kezelések között. Van, aki eljön tél végén, kora tavasszal 1-1 alkalommal és a 3. alkalmat nyár utánra tartogatja, hogy a napfény által igénybe vett bőrét ápolja.

Köszönjük a hasznos információkat a Bársony orvos-esztétikának!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Schoblocher Barbara: „Énekesnő vagyok, és nem egy celeb”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője