Nem tudsz megszabadulni a szem alatti karikákból?

Jól tudjuk, hogy egy-egy végigbulizott éjszaka vagy stresszesebb hét a munkában bizony láthatóan megviseli a bőrt, sőt, a szem alatti területeken is egyből nyomot hagy. Azonban ha a hétköznapokon is minden egyes reggeled a sötét karikáid eltüntetéséről szól, érdemes utánajárnod, hiszen lehet, hogy valami egészen más van a háttérben.

Nem tudsz megszabadulni a szem alatti karikákból?
Fotó: Thinkstock

1. Genetika

Még véletlenül sem próbáljuk a szülőkre kenni a dolgot, de az egyszer biztos, hogy a karikás szem legtöbb esetben öröklött tulajdonság, sőt, akár a mélyen ülő elhelyezkedés is árnyékolhatja a területet. Nagyon erős lilás-kékes elszíneződésnél jól jöhetnek a barackos, vagy extrémebb esetben az élénk narancssárga korrektorok (utóbbival nem árt csínján bánni), hogy kiüssék a meglévő tónust. Ezután érdemes a megszokott, nem túl világos korrektorral rádolgozni.

Ne hagyd ki! 5 hiba, amit elkövetsz szemöldökformázás közben

2. Rendszertelen alvásrutin
Bármennyire hihetetlenül hangzik, nem csak a kevés alvás okozhat sötét karikákat, hanem a túl sokszor lenyomott "szundi" gomb is. Bizonyára megfigyelted már, hogy egy hétvégi 10 órás alvás után is épp olyan karikássá válnak a szemeid, mintha alig pihentél volna. Figyelj, hogy ha csak lehet, próbáld rendszerezni alvásrutinod! Hidd el, napi 7 óra alvás után szuper frissnek és kipihentnek érzed majd magad, ráadásul nem kell az egész napos nyomott érzéssel küzdened.

Láttad? Ez egy abszolút beauty Ne tedd! Emily Ratajkowskinak mégis jól áll

3. Nem megfelelő életmód
Nem hiába mondják, hogy igyunk sok-sok vizet. Igaz egy jó korrektor elfedi a karikákat, de bőröd idősebb kori kondíciójáért te felelsz, és szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem szeretnél idő előtt látható, mély ráncokat a pofidra. A vízfogyasztás mellett ugyancsak jelentős szerepe van a sportnak, mely javítja a keringést, így láthatóan csökkenti a szem alatti karikákat.

4. Ne dörzsöld!
Bármennyire is jól esik a nap végén jó erősen ledörzsölni a szempillaspirálod egy lemosós vattakoronggal, inkább próbálj meg gyengéd lenni. Ugyanis ha túl nagy nyomást gyakorolsz erre a rendkívül érzékeny területre, akár néhány apró erecske is elpattanhat, sötétebb pigmentációt és pirosságot okozva. Légy türelmes és használj inkább lágy simító mozdulatokat és ápold szemkörnyéked egy gazdagabb textúrájú krémmel.

Ez is érdekelhet

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói