Robbanásszerűen népszerű lett ez a hajtrend, és kapaszkodj, a cicák inspirálták

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az állatok ihlette hajtrend falkája tovább bővül: a cicás hajvágás után, tovább inspirálódva, a kilenc életű jószágok sokszínű megjelenéséből ezúttal a kalikó névre keresztelt macskafaj jellegzetes külseje trendvezető frizura inspirációvá vált.

hajtrend
Miley Cyrus frizurája tökéletesen illik a kalikó hajtrendbe
Fotó: Lester Cohen/Getty Images

A kalikó macska hajtrend ezúttal nem egy trendi vágás - mint korábbi állatfajok ihlette társai, a cicás hajvágás, pillangó fazon vagy a medúza hajtrend, hanem a macska fajtájára jellemző, egyedi színezete inspirálta hajfestés. Jelenleg a legkeresettebb hajtrendek közé sorolható, ugyanis a pinteresten, csaknem 6500%-kal nőtt a keresések száma. De hogy miért a nagy felhajtás körülötte, és hogyan is néz ki? Mutatjuk!

A világ legkülönlegesebb macskái

A kalikó macska, vagy más néven a “háromszínű macska” színes mintájáról ismert. Érdekessége, hogy nincs két egyforma egyed, tehát minden cica teljesen egyedi színben és mintázatban pompázik. Bundájukon három alapszín figyelhető meg, tehát ebből a rendkívül egyedi megjelenésből inspirált hajtrendben is három szín kombinációja adja meg az extravagáns külsőt. Kétség nem fér hozzá, hogy a vörös, a barna és szőke hajszínek keverésével szembetűnő és kivételes megjelenést kapunk.

A cicás hajvágás jellemzői a réteges vágás és színezés
Fotó: instagram/stylesbyblackbear

De miért pont a kalikó?

A lázadó hajtrendek az elmúlt években valósággal újjászülettek, méghozzá olyan hírességek hozták vissza napjainkba, mint Billie Eilish és Miley Cyrus. Amikor Miley 2020-ban elsők közütt jelent meg '70-es évekbeli frizurával, még kissé szkeptikusak voltunk, de azóta a stílus már-már mainstreamnek mondható, és az olyan fazonok, mint a farkas vágás, sőt az olyan erősen rétegzett vágások, mint amilyen Jennifer Anistonnak volt, a Jóbarátok idején - a Rachel féle hajvágás -, mai napig vezetik a trendeket.

Így néz ki a valóságban A Bridgerton család szereplőinek a haja

A kalikó haj ugyanezt fogja tenni a színtrendek esetében is, és várhatóan még több ehhez hasonló, különleges színkombinációt és fazont fogunk látni. Lényegében visszatérnek a 2000-es évek vaskos melírjai és markáns vágástechnikái.

Hogyan legyél te is "háromszínű"?

Lehetsz egészen merész: játszhatsz bevállalós, nagy kontrasztokkal, és ötvözheted a vörös, barna és szőke melírokat feltűnően egymás után, de ez a trend lágyabb változatban is gyönyörűen működik. Miley Cyrus (aki mindig is a trendteremtők közé tartozott) a W Mag címlapján mutatta be a kalikó stílus szelídebb változatát.

Miley Cyrus a kalikó hajtrend hírvivője a W Mag címlapján
Fotó: Instagram@mileycyrus

Az egyik képen úgy tűnik, mintha csak meleg, 2000-es évekbeli vöröset viselne, egy másik képen azonban határozottabb highlightokat láthatunk átsejleni a felső tincsek alól, a frufrujában és az arca körül. Ahelyett, hogy látványos kontrasztra törekedett volna, az egyes árnyalatokat sokkal közelebb hozta egymáshoz: a tűzpiros szépen, puhán borostyánbarnába hajlik, a fekete helyett, pedig egy középárnyalatú karamellbarnát választott, és a szőke esetében, egy meleg mézszínnel teremtett lágy összhangot.

Miley Cyrus megmutatja, hogyan viseljük a cicás hajtrend visszafogottabb változatát
Fotó: Instagram@mileycyrus

Mi imádjuk az énekesnő kísérletező beállítottságát, és mindig örülünk, ha valami új dologgal rukkol elő. Pláne, hogy nem nekünk kell kipróbálni az ismeretlent, hanem mehetünk a trend után úgy, hogy pontosan tudjuk mit várjunk tőle!

Szöszösödik a hajad? Ez a tuti megoldás rá, és még csak nem is tudtál róla!

Inspirálódj kedvenc kalikó stílusainkból:
Galéria

Bezárás
2024.06.14.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)