7 szuper tipp, hogy a sminked nyáron is bírja a strapát

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha rendszeres sminkhasználó vagy jól tudod, hogy a nagy hőséget sokszor lehetetlen megúszni anélkül, hogy valami ne kenődjön el vagy kopjon le a nap végére. Persze vannak alkalmak, amikor nincs mese, jól kell kinézni. Ilyenkor a legjobb, ha vízálló, de legalább is hosszan tartó termékeket választasz. Mutatjuk mire lesz szükséged, ha igazán strapabíró sminkre vágysz.

Hőségálló sminkek
Fotó: Shutterstock

A kevesebb néha több

Double Wear Nude Water Fresh alapozó SPF 30 ESTÉE LAUDER 12 900 Ft

A nagy melegben nem mindenki szeret alapozót használni, de ha mégis úgy érzed kell egy kis tökéletesítés, válassz szuperkönnyű, mégis extra tartós formulát. Figyelj, hogy ne terheld túl a bőröd, nagyon vékony rétegekkel dolgozz, így néhány óra elteltével sem fog megülni a termék a ráncocskákban és felgyűlni a pórusokban.

Cardi B tökéletes 6000 forintos ruháját akár te is megveheted

Cardi B tökéletes 6000 forintos ruháját akár te is megveheted

Kell egy kis púder

Perfect to Last 10H hosszantartó fixálópúder MISS SPORTY 999 Ft

Bármilyen száraz is legyen a bőröd, a 30 fokban nagy valószínűséggel ki fog fényesedni. A legjobb, ha bevetsz egy hosszan tartó púdert és fixálod a kritikus területeket. Vigyél fel egy leheletnyit az orr melletti területekre, a homlokod közepére és ne felejtsd el az állcsúcsot sem. Egy kompakt préselt púder jó választás lehet, hiszen bárhová magaddal viheted!

Viszlát karikák!

Liquid Camouflage vízálló korrektor CATRICE 1159 Ft

Amikor a szem alatti területeket szeretnéd korrigálni, fontos, hogy először mindig hidratálj. Vigyél fel egy vékony réteg géles szemkörnyékápolót, várj egy pár percet, hogy beszívódjon, majd válassz egy vízálló folyékony korrektort és ütögess fel belőle a kritikus területre. Ha könnyen összegyűlik a szemed alatt, tapogass fel egy kis fixálópúdert, hogy egészen biztosan minden a helyén maradjon.

Megtaláltuk a kedvenc nyári illatodat - imádni fogod!

Megtaláltuk a kedvenc nyári illatodat - imádni fogod!

Bázis nélkül sehová!

Pro Longwear Paint Pot szemhéjbázis (Painterly) MAC 7800 Ft

A nagy hőségben aligha van olyan ember, akinek a szemsminkje ne mászna el egy-két órán belül. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, szükséged lesz egy szuper tartós, vízálló bázisra. Válassz bőrtónusú verziót, hogy egyúttal az elszíneződésektől is megszabadulj! Ahogy a legtöbb lépésnél, itt is vékony réteget vigyél fel és légy fürge, mert ezek a termékek körülbelül fél perc alatt száradnak, így, ha tovább satírozod, könnyen foltos lehet az eredmény!

Ne mondj le a tusvonalról!

AMC vízálló géles szemhéjtus (77) INGLOT 4900 Ft

Talán az egyik legrosszabb dolog, ami történhet a sminkünket tekintve az az, ha a reggel precízen meghúzott tusvonalunk szépen lassan elkezd lefelé vándorolni. A titok ilyenkor egyrészt a zsírmentes felület, másrészt a termék tartóssága. Mielőtt felviszed a színt, használj szemhéjbázist, simítsd végig egy kis púderrel, majd ezután húzd meg a tusvonalat vízálló termékkel. Ha biztosra akarsz menni, a krémes vonalat tapogasd végig azonos színű szemhéjpúderrel!

Nincs többé pandaszem!

No Smudge vízálló szempillaspirál (Black) BOBBI BROWN 8400 Ft

Ha valami egészen biztosan nem hiányozhat a nyárálló neszesszeredből, az minden bizonnyal egy szuper dúsító, vízálló szempillaspirál. Nem csak maszatmentes, de a pilla göndörségét is jobban tartja, mint hagyományos társai. Lemosásához szükséged lesz egy kétfázisú olajos termékre, de akár a konyhában megtalálható olívaolajat vagy kókuszolajat is bevetheted!

Fixáld le!

Ultra Setting Vaporizer sminkfixáló spray KRYOLAN 3600 Ft/100 ml (36 Ft/1 ml)

Aligha van olyan márka, akiknek ne lenne legalább egy sminkfixáló permete a piacon. A hagyományos mattító vagy éppen ragyogásfokozó termékek helyett, most válassz olyat, ami vízállóvá teszi a sminked. Fontos leszögeznünk, ezt az opciót nem feltétlenül ajánljuk mindennapi használatra! Ha viszont esküvőre vagy egy fülledt nyári bulira készülsz egy ilyen trükk életmentő lehet!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ennyi volt: Harry herceg életre szóló döntést hozott

Ennyi volt: Harry herceg életre szóló döntést hozott

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője