Így ápold az ajkaidat, hogy nyáron is pihe-puhák legyenek

2020.július.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Biztosan te is tapasztaltad már, hogy ebben a csodás nyári időben a sok önfeledt napozás és strandolás mellett nagyon könnyen kiszáradnak az ajkaid. Nem csak kellemetlen, akár fájdalmas is lehet és valljuk be, még a rúzs sem mutat olyan szépen rajta ilyenkor. Néhány apró trükkel azonban könnyen helyrehozhatod vagy akár meg is előzheted a bajt, ha beépíted őket a rutinodba!

Fényvédelem

Ez a legfontosabb pont az összes közül, mégis sokan nem is tudnak róla, hogy létezik fényvédelemmel ellátott ajakbalzsam. Ha épp a strandra készülsz, akkor szinte kötelező a használata, ugyanis segít megtartani a nedvességet és védelmet nyújt az UVA és UVB sugarak káros hatásával szemben is, így nem fog annyira kiszáradni a szád.

Labello Sun FF30 849 Ft

Hidratálás

Egyértelműnek tűnhet, de mégis sokszor kimarad ez a lépés. Naponta minimum kétszer, reggel és este bőségesen kend be a szád egy hidratáló ajakbalzsammal! Ha pedig ennyi nem lenne elég és ennek ellenére is repedezettek ajkaid, akkor napközben is hidratáló rúzsokat használj és kerüld a matt textúrákat, ugyanis azok csak még jobban szárítanak.

Carmex tubusos ajakápoló (Cseresznyés) 1100 Ft

Radírozz

Tudjuk, hogy sokszor nehéz kibírni, de tilos tépkedni a kicserepesedett ajkakat, hiszen ezzel akár fájdalmas sebeket is okozhatsz rajtuk. A radír pontosan erre való: gyengéden, de mégis hatékonyan szabadítja meg a szádat az elhalt hámsejtektől, hogy egy egységes és puha felületet kapj.

KAP Ajak- és kézradír 5990 Ft

Ajakmaszk

Amikor annyira cserepes a szád, hogy a hagyományos ajakbalzsam egyszerűen már nem elég, akkor dobj fel egy szájmaszkot az extra hidratálásért. Igazi szuperhős: Intenzíven ápolja a kirepedezett ajkakat, szinte újjászületnek ezalatt a pár perc alatt!

Kocostar cseresznyevirágos ajakmaszk 799 Ft

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője