5 sztár, akinek Golden Globe nagykövetként indult a karrierje

2020.január.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az utóbbi években megint egyre komolyabban veszi a Golden Globe a filmes gála nagyköveti posztját. Hagyományosan az egyik legfontosabb filmes eseménynek minden évben egy fiatal feltörekvő tehetség volt a nagykövete, aki itt debütált a vörös szőnyegen, az újságírók, filmesek, producerek előtt.

Melanie Griffith és Dakota Johnson
Fotó: Getty Images

A nagyköveti státusz nem csupán egy szimbolikus cím volt, hanem tényleg nagy jelentőséggel bírt, hiszen gyakorlatilag bevezetést jelentett a sztárvilágba. A Golden Globe nagykövetei számíthattak publicitásra, és arra is, hogy megkeresésekkel halmozzák el őket. És bizony sok esetben így is lett.

Persze, nem lehetett akármilyen fiatal tehetség a Golden Globe nagykövete, azt ugyanis csak olyanok kaphatták meg, akiknek a szüleik is jegyzettek voltak a filmiparban. A Golden Globe nagyköveti cím kicsit a folytatólagosságról a régi hollywoodi tradíciók ápolásáról is szólt. A 2000-es évek végén a 2010-es évek elején a hagyományt kissé elfelejtették, de néhány éve újraélesztették. Idén Pierce Brosnan fiai kapták a nagyköveti címet, most pedig mutatunk 5 sztárt, akiknek ezzel, a Golden Globe nagyköveti címmel indult útjára a karrierjük:

Melanie Griffith, 1975

Mindenki tudja, hogy Alfred Hitchock múzsájaként Tippi Hedren annak ellenére is hollywoodi ikonnak számít, hogy a karrierje végül nem lett olyan kirobbanó, mint lehetett volna. Férje, Peter Griffith karrierje hasonlóan alakult, ő igazából gyereksztár volt. Lányuk Melanie mindössze 18 évesen lett Miss Golden Globe, és neki sikerült megragadnia a lehetőséget.

Melanie Griffith 1975-ben:

Melanie Griffith 1975-ben
Fotó: Getty Images

Egy csapásra az amerikai film új üdvöskéje lett, hiszen az évet a Golden Globe nagyköveteként kezdő Melanie Griffith a következő évben fontos szerepekben debütált, A döntés éjszakája című thrillerben Gene Hackman, a Felkavart víz című krimiben Paul Newman oldalán. És innen az egyik legnagyobb ígéretnek tartották.

Laura Dern, 1982

Bizony-bizony, a Hatalmas kis hazugságok sztárja is Miss Golden Globe-ként lépett először a rivaldafénybe. Laura mindkét szülője ismert sztár Hollywoodban, Bruce Dern A lovakat lelövik, ugye? mellett televíziós westernhős volt, aki innen is lett Quentin Tarantino egyik legkedvesebb színésze. A mamája, Diana Ladd pedig akkor már olyan klasszikusokat tudhatott maga mögött, mint a Kínai negyed.

Laura Dern 1982-ben a Golden Globe nagyköveteként:

Laura Dern 1982-ben a Golden Globe nagyköveteként
Fotó: Getty Images

Laura Dern Golden Globe-nagykövetsége ugyan nem azonnal hozta meg a sikert, hiszen a nagy áttörésnek számító Kék bársony évekkel később készült csak, de azért fontos momentum volt a színésznő életében.

Hollywood nagy női színészdinasztiái

Hollywood nagy női színészdinasztiái

Freddie Prinze, Jr., 1996

Kevesen tudják, de a kilencvenes évek első számú sármőrjének az apukája komikus és televíziós sztár volt. Az ifjabbik Freddie Prinze viszont 1996-ban még csak pokolian jóképű volt, így aztán a Golden Globe gálán sokan fel is figyeltek rá, az esetében tényleg nem túlzás állítani, hogy óriási lökés volt a karrierjének a nagyköveti cím, mert egy év múlva a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című tinihorrorral aztán nem csak a szakma, hanem milliónyi tinilány is a szívébe zárta a fiatal színészt.

Freddie Prinze Jr 1996-ban
Fotó: Getty Images

Dakota Johnson, 2006

Folytatván a családi hagyományokat, édesanyja, Melanie Griffith után Dakota Johnson is a Golden Globe vörös szőnyegén debütált a hollywoodi elitben. A világ nagy lelkesedéssel fogadta, hogy milyen gyönyörű lánya van Melanie Griffith-nek, de aztán úgy tűnt, hogy Dakota mégsem tud megragadni az elitbe, kilenc évvel később azonban A szürke ötven árnyalata című erotikus drámájával bebizonyította, hogy az alma bizony nem esett messze a fájától, sőt!

Dakota Johnson a 2006-os Golden Globe színpadán édesanyjával:

Dakota Johnson és Melanie Griffith a 2006-os Golden Globe gálán
Fotó: Getty Images

Corinne Foxx, 2016

Amikor Jamie Foxx kicsi lánya megjelent a bámulatos Paolo Sebastian ruhájában a Golden Globe vörös szőnyegén, mint az eseménye nagykövete, akkor már cseppet sem volt ismeretlen a nagyközönség előtt. A fiatal sztárcsemete ugyanis már több alkalommal felbukkant édesapja show-iban, fellépéseiben.

Corinne Foxx gyönyörű nagykövet volt 2016-ban:

Corinne Fox a 2016-os Golden Globe gála nagyköveteként
Fotó: Getty Images

A színészi karrierre készülő Corinne egyelőre még egyetemre jár, de nemrég egy horrorban debütált a filmvásznon, és jövőre édesapja vígjátékában is fontos szerepet kap majd, és az biztos, hogy nem Jamie Foxxon fog múlni, hogy Corinne sikeres legyen, hiszen a híres apuka mindent megtesz, hogy a lánya fényes karriert építsen.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Megérkezett a vajköröm, a tavasz legelragadóbb szépségtrendje

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője