Mit tud egy exkluzív piknik?Az egyik legédesebb magyar vállalkozás megmutatja

Mindig is szerettem piknikezni: gondosan összeválogatni néhány finomságot, bepakolni egy kosárba, majd felkerekedni, egy szép helyszínen leteríteni egy pokrócot, és csak pihenni a természetben. De amikor nagyjából egy évvel ezelőtt találkoztam Kovács Fruzsina vállalkozásával, még én is alig hittem a szememnek. A hatalmas odafigyeléssel és szeretettel előkészített helyszínekkel az Effclusive Picnics ugyanis egészen más élményt ad, mint egy hagyományos piknik.

Megtaláltuk a legaranyosabb Valentin-napi programot!
Megtaláltuk a legaranyosabb Valentin-napi programot!
Fotó: Boldog Attila

Amikor pedig egy hónappal ezelőtt olyan szerencsés voltam, hogy személyesen is részt vehettem a párommal az európai szinten is egyedülálló Igloo piknikjükön egy Budapesthez közeli helyszínen, még a szavam is elállt. Nem túlzás, Fruzsi valóban exkluzív piknikezési élményt hozott be Magyarországra, idén pedig a tervei szerint már Európa több országában, többek közt Horvátországban és Görögországban - mondjuk egy nyaralás részeként - is részt vehetünk a segítségükkel álmaink piknikjén.

Mi inspirált arra, hogy behozd Magyarországra az exkluzív piknikezési élményt?

Piknikkel vagy anélkül, sokunknak azok a legjobb emlékei, amikor a barátainkkal, szeretteinkkel egy közös kalandon veszünk részt, fedezünk fel új helyeket vagy együtt lazulunk. Úgy éreztem, hiányzik egy olyan élmény, ami különleges, természetközeli helyeken végezhető, ami tökéletes meglepetés, ami valamitől más és különleges. Amikor megláttam egy képet egy egyszerű piknikről egy tengerparton, úgy éreztem, ez lesz az, én is ilyeneket szeretnék csinálni! Fontosnak tartottam, hogy valami igazán különlegeset és maradandót alkossunk, miközben levesszük az emberek hátáról a fizikai teendőket.

Milyen számodra egy igazi álompiknik?

Kényelmes, illik a résztvevők stílusához és tökéletesen felszerelt! Rengeteg inspirációt lehet gyűjteni az internetről, hogyan is nézzen ki egy piknik. Sokszor nagyon könnyű elveszni a gyönyörű trendekben, és persze nagyon fontos, hogy minden apró részlet összhangban legyen. Ennek ellenére az már teljes mértékben az én feladatom volt, hogy ne csak széppé, de kényelmessé is tegyem a piknikeket. Az első egy-két hétben, amikor lázasan dolgoztam a vállalkozás kezdeti üzleti tervén, az egyik fő szempontom az volt, hogy a vendégek mindent megtaláljanak, amire szükségük lehet.

Fotó: Effclusive Picnics

„Enni és öltözködni mindig fogunk, de jó esetben egy nőnek egyszer van szüksége esküvői ruhára" - Benes Anitával, a Daalarna tervezőjével beszélgettünk

Csomagjaink ezért tartalmaznak teljes étkészletet, társasjátékokat, JBL hangfalat, Polaroid kamerát, fényeket, gyertyákat, plusz párnákat és plédeket. Pécsi térségünkön Nelly kitalálta a „heveredő” részleget, ami egy kis kiegészítése a pikniknek, sok párnával, pléddel és pár könyvvel. Pikniktől függően szoktunk biztosítani ollót, tollat, szúnyogriasztót, naptejet, elemet - igyekszünk mindenre gondolni! Ami pedig kifejezetten az én álompiknikem: nyáron mennék, privát helyszínre egy csodálatos naplementével egybekötve. Rendelnék egy nagy csipegető tálat és egy finom üveg bort sok jéggel! Talán itt az ideje, hogy idén végre én is részt vegyek egyen!

Mely alkalmakra ajánlod leginkább az általatok kínált piknikezési lehetőségeket?

Most, hogy az ötödik szezonunk indul, már majdnem minden okkal hívtak minket. Remek csapatépítő program vagyunk egy borkóstolóval. Amennyiben randevúról van szó, kiváló a meglepetésrendszerünk, találkozásmentesen készítünk elő frissen mindent, és elképesztően romantikus élményt tudunk varázsolni. Idén Valentin-napon például az Igloo piknik élményünk már majdnem teltházas, ilyenkor plusz fólia lufikkal és rózsákkal dobjuk fel a helyszínt. Ha valaki egy lazább, bohémabb esküvőre vágyik, szintén kiváló lehetőség vagyunk! Pázmándon például van egy fantasztikus helyszínünk, privát, természetközeli és még nagyon új! Idén például egyre több közös esküvői megkeresésünk van.

A hagyományos pikniknek fontos elemei a finom ételek és italok, nálatok is van lehetőség előre bekészített finomságokat igényelni?

Mi, mint Effclusive Picnics nem készítünk ételt, de természetesen fantasztikus partnereink vannak, finomabbnál finomabb falatokkal. Elsősorban hidegebb jellegű ételeket javaslok, főleg a nagy melegben. Az egyik fő partnerünk, a Grazing Boxes Hungary ínycsiklandozó tálakat készít sonkákkal, sajtokkal, krémekkel, zöldségekkel, gyümölcsökkel és mediterrán kenyérrel - ez mindig hatalmas sikert arat. De tudunk készülni vegetáriánus, laktóz- vagy gluténmentes opciókkal is. Természetesen amennyiben a helyszínnek saját cateringje van, akkor azt használjuk, például a Marina-parton a Benedict kávézó biztosítja számunkra a piknikkosarakat. Velence térségén éppen egyeztetek egy új étteremmel, akik hidegtálakat és mini hamburgereket biztosítanak majd számunkra.

Fotó: Effclusive Picnics

Mi történik, ha egy olyan napot választunk a piknikezésre, amikor rossz az időjárás?

Az első években az időjárás hatalmas nehézségeket okozott nekünk, de a folyamatos fejlődésnek köszönhetően 2023-ra már egész évben tudunk pikniket vállalni! Márciustól októberig egy különleges buboréksátorral bővülünk, ami nemcsak különleges hangulatot ad a piknikeknek, de védi is azt kisebb eső és szél esetén. A leghatalmasabb téli szenzáció pedig az Igloo piknik élményünk. Az Igloo-t az első évben teszteltük, a második évben pedig tökéletesre fejlesztettük, így jelenleg már alsó vázzal, szigeteléssel, kétféle fűtéssel és páraelszívóval felszerelt az élmény. Ez a piknik Európában is egyedülálló, hiszen a külföldi piknikvállalkozóknak sincsen fix helyszínen Igloo a birtokukban. Elképesztően komfortos, meleg és kényelmes az egész. Az ember szinte el sem hiszi, hogy egy kis eldugott falu eldugott helyszínén milyen kis csoda kuckó várja a vendégeket a természet közepén: hóban, esőben és napsütésben!

Milyen extrákat kérhetünk a piknikekhez?

Már tavaly óta folyamatosan dolgozunk rajta, hogy az, aki többet szeretne, mint amit mi nyújtani tudunk, annak is kielégítsük a vágyait. Élményorientált csapat vagyunk, így célunk volt az is, hogy továbbgondoljuk a piknikeket. Idén már kérhetitek a foglalást egy szabadulószoba utolsó állomásaként, fel lehet dobni extra bor- vagy ginkóstolóval, az aktív sportok szerelmesei egy geocatching túrára is be tudnak fizetni, de igény esetén különböző workshop élményekkel is ki tudjuk egészíteni a pikniket.

Egyedi, különleges kéréseket is teljesítetek?

Természetesen nem minden piknikünk egyforma. Van, aki úgy hív fel minket, hogy tegyük, amit jónak látunk, ők mindenben szabad kezet adnak, de vannak olyanok is, akik kész tervekkel és különleges elképzelésekkel érkeznek hozzánk. Az egyik kedvenc eljegyzésem során a videós partnerem fél órát bújt a bokorban, mire felröppent a nagy kérdés. Itt a férfinek nagyon határozott elképzelései voltak, sok virággal dobtuk fel a helyszínt, és egy elképesztően romantikus videót készítettünk nekik, amivel maradandó élmény lett a lánykérés! Imádtuk!

Fotó: Effclusive Picnics

„Megélni szeretném a szakmámat, nem pedig belehalni” - interjú Farkas Richárd fine dining séffel

Hogyan képzeljünk el egy piknik esküvőt?

Szerintem az esküvő gyönyörű dolog, és nagyon izgalmasnak találom, viszont azt is tudni kell, hogy én személy szerint nem rendeznék hatalmas esküvőt magamnak, inkább elutaznék hosszabb időre, vagy privát körülmények között házasodnék meg a szerelmemmel. Ennek ellenére azt gondolom, hogy a családommal és barátaimmal örülnék egy közös ünneplésnek, és szerintem itt jön képbe a piknik. Egy piknik esküvő bohémabb, lazább, kevésbé formális, de jelentősen költséghatékonyabb is! Van, aki azért választ minket, mert később lesz a nagy lagzi, van, aki számára elég egy komolyabb családi ünneplés, és a piknik pont alkalmas erre, de van olyan is, aki kifejezetten anyagi okokból dönt mellettünk. Bármelyik eset is áll fenn, elképesztően különleges és boldog hangulatot tudunk varázsolni egy ilyen esküvőre és most már akár 100 főre is fel vagyunk szerelkezve három különböző témából!

Hogyan halad a nemzetközi terjeszkedésetek?

Ez egy rettentően izgalmas fejlődés jelenleg! Minden energiám ebben van, de ami biztos, hogy bejegyeztettük a céget Angliában, ahol egy nagyon kedves barátnőm Midlands térségen márciustól elindítja a szolgálatásunkat. Eközben én erőteljesen dolgozom Horvátország meghódításán, pont a napokban egyeztettem a fotóssal, aki az ottani kampányunkat fogja elkészíteni április elején. Ezzel a kampánnyal fogunk 3 hónapra Görögországba is belépni, itt még csak egy kisebb, 2-10 fős rendszerben. Az idei évben a márkaépítésé lesz a főszerep, megmutatjuk magunkat más országokban, és remélem, hamarosan sok-sok franchise megkeresésünk érkezik!

Milyen újdonságokkal készültök a jövőben?

Idén a buboréksátrunk lesz a különleges és nagy újításunk. Egy befektetői infúzió segítségével pedig, amit a cégbe kapunk, lehetőségünk lesz megtriplázni az eszköztárunkat, és minőségében egy magasabb szintre emelni a piknikeket. Rengeteg termékünk saját gyártmány, a további eszközeink nagy része Magyarországról vásárolt. De szeretnénk mások lenni és kitűnni a tömegből, így most nagyobb beruházásokra készülünk, hogy máshol meg nem található különleges elemekkel dobjuk majd fel a piknikeket! Annyi tehát garantált, hogy minden évben csak szebbek és jobbak leszünk, mint az előző évben voltunk, és ez most sem lesz másképp!

Még több inspiráló interjú:

Ez is érdekelhet

Újra Budapestről jelentkezik Köböl Anita, a sikkes műsorvezető

Újra Budapestről jelentkezik Köböl Anita, a sikkes műsorvezető

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói