Chris Hemsworth megmutatta, hogyan nézne ki 85 évesen

Chris Hemswoth olyan fotókat tett közzé, amelyek egyszerre meglepték és meghatották a rajongókat. A színész dokumentumfilm-sorozata tavaly két és fél hónapja debütált, az öregedést szimuláló képek mögött pedig egy szívbemarkoló üzenet rejlik.

Chris Hemsworth iszonyatosan sármos lesz idős korában
Chris Hemsworth iszonyatosan sármos lesz idős korában
Fotó: Charley Gallay/Getty Images

2022. november 16-án mutatták be a Disney+-on a Határtalan című dokusorozatot Chris Hemswoth főszereplésével. A National Geographic égisze alatt futó műsor a hosszú és egészséges élet titkát kutatja; ennek kapcsán ugrott a színész több mint 40 évet előre az időben, hogy meglássa, hogyan nézne ki idős emberként. A bejegyzéshez az alábbit írta: „Nem rossz 85 évessé válni egy szempillantás alatt.”

Extrém próbatételekre vállalkozik

Az első képen igazi sármőrként pózol egy fehér polóban, a második fotón a szintén idősebbnek tűnő feleségét, az erdélyi magyar származású Elsa Patakyt karolja át. A következő képen a jövőbeni Thort láthatjuk, az utolsón pedig a sztár két testvérével, Luke-kal és Liammel, valamint edzőjével, Luke Zocchi-val látható.

Chris Hemsworth új dokumentumfilmje a természetes öregedési folyamat lassításáról, valamint az erőnlét fenntartásáról szól. A 39 éves színész minden epizódban vakmerőbbnél vakmerőbb kalandokba veti bele magát, miközben ellenálóképességének és kitartásának határait feszegeti. A műsorban Hemsworth orvosokkal és kutatókkal együtt vizsgálja az öregedés folyamatát, az erőteljes fizikai és mentális igénybevétel célja pedig az élettartam meghosszabbítása.

A Thor-filmek sztárja öregkori képei a sorozat negyedik epizódjában jelennek meg, amikor a színész egy idősek otthonában tölt el egy kis időt, hogy beleélhesse magát a nem mindennapi élethelyzetbe. Hemsworth megkérdezte a rendezőt, hogy úgy kellene-e csinálnia, mintha haldokolna, mire ő azt válaszolta, hogy nem, nyugodtan találja viccesnek a szituációt, de látni akarja a valódi reakcióját. „Bizonyos pillanatok váratlanul értek, bizonyos pillanatok pedig nevetségesek, mulatságosak és abszurdak voltak – pont, mint amilyen az élet.”

Ő lett a világ legtökéletesebb arcú férfija a tudomány szerint

Váratlan és sokkoló hírt kapott

A sorozat kapcsán Hemsworth több genetikai teszten is átesett. Az ötödik epizódban felfedezték, hogy apai és anyai ágon is örökölt egy-egy APOE4 gént, amely az Alzheimer-kór „legerősebb rizikófaktor-génje”. A színészt nagyon megrázta a hír, és elhatározta, hogy egy időre kilép a filmek világából, hogy minden idejét a családjának szentelhesse. A színésznek a készítők megadták a döntés jogát, hogy az Alzheimer-kór említése nélkül haladjon tovább az epizódokban, de ő az őszinteség mellett döntött. „Azt gondolom, hogy ha ez arra ösztönzi az embereket, hogy jobban vigyázzanak magukra és megértsék, hogy igenis vannak olyan lépések, amelyeket megtehetnek az egészségükért – akkor az fantasztikus” – mondta.

Hemsworth nagypapája már küzd ezzel a kórral és már a családtagjait sem ismeri fel, ezért - bár nem törvényszerű, hogy nála is kialakul a betegség - a színész retteg attól, hogy idős korában nem emlékszik majd a feleségére és a gyermekeire. 46 éves felesége, Elsa Pataky ezért egy szívszorító gesztussal adta meg az esélyét annak, hogy férje láthassa őt idős hölgyként: maszkmesterek segítségével ugrott előre az időben 41 évet, hogy megmutassa: milyen lesz majd, amikor együtt megöregszenek.

Ez történt mostanában a sztárvilágban:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói