Christina Applegate utolsó díjátadójára készül

Christina Applegate mindannyiunk számára hatalmas inspiráció, ugyanis azon túl, hogy ragyogó tehetség, betegségét is méltósággal viseli. Állapota súlyosbodott, ezért nemrég bejelentette, hogy valószínűleg az idei SAG-díjátadó lesz az utolsó, amin részt vesz.

Christina Applegate számára mérföldkő lesz az idei SAG-díjátadó gála
Christina Applegate számára mérföldkő lesz az idei SAG-díjátadó gála
Fotó: Gregg DeGuire/Getty Images

Christina Applegate vegyes érzelmekkel várja a közelgő Screen Actors Guild-díjátadó gálát. A színésznő 2021-ben tudatta a világgal, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Az utóbbi időben sokat romlott az egészségi állapota, ezért úgy határozott, hogy az idei SAG Awards lesz az utolsó, amelyen részt vesz. „Valószínűleg ez az utolsó díjátadóm színésznőként, szóval ez egy nagy dolog" - nyilatkozta az 51 éves Applegate a The Los Angeles Timesnak adott friss interjúban.

Keményen dolgozik, hogy lányának mindent megteremtsen

Az interjúban azt is elmondta, hogy fizikailag már nem bír hosszú órákon át forgatni. „Jelenleg nem tudtam elképzelni, hogy hajnali 5-kor keljek és 12-14 órát töltsek el egy forgatáson; ebben a pillanatban ez nincs meg bennem." Applegate-et a Netflixen futó vígjátékban nyújtott színészi alakításáért jelölték; ez egyébként már a 6. SAG-jelölése. Noha a színésznő ideiglenesen a háttérbe vonul, a színészettől nem búcsúzik el véglegesen, még ha most csak a hangját is adja a produkciókhoz: „Sokat szinkronizálok, hogy pénzt keressek, hogy a lányomnak mindig legyen mit ennie és biztosíthassam számára az otthon melegét" - osztotta meg az interjúban. Applegate csaknem két évvel azután nyilatkozott, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. Akkoriban a Halott vagy című sorozat harmadik és egyben utolsó évadát forgatta, de a kezelése miatt szüneteltetnie kellett színészi munkáit.

Szeretne még forgatni a jövőben

„Minden nap egy kész roncs voltam" - vallotta be. „Előfordult, hogy a forgatáson omlottam össze és jeleztem, hogy szükségem van egy fél óra szünetre. Mindenki annyira szeretetteljes és megértő volt, hogy ez így teljesen rendben volt.” Applegate azt is elárulta, milyen nehéz volt megnézni a harmadik évadot, miután az megjelent a Netflixen. „Nem szeretem, ha látom a saját küzdelmemet.” – mondta. „Emellett 40 kilót híztam az inaktivitás és a gyógyszerek miatt, és egyáltalán nem hasonlítottam a régi önmagamra, és nem is éreztem magam annak. Egy bizonyos ponton azonban képes voltam elhatárolódni a saját egómtól és rájöttem, milyen csodálatos ez a show.”

A színésznő tavaly november 14-én csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán, és a Vairety-nek adott interjújában elmondta, hogy egy olyan produkcióban tudna részt venni, ahol nem nézik majd őt „dívának” azért, mert csak öt órát tud egyhuzamban dolgozni. „Jelenleg arra törekszem, hogy rájöjjek, mire vagyok képes” - mondta jövőbeni színészi terveiről. „Még új nekem ez az egész, ezért időbe telik, mire kitalálom, mit okoz ez a betegség, illetve milyen tünetek várhatóak. Mindeközben pedig gyászolom azt az embert, aki voltam.” Applegate azt is hangsúlyozta, hogy egy hasonlóan megértő közeget keres, mint ahol korábban forgatott. „Rengeteg ötlet van a fejemben, csak meg kell valósítanom őket." A 29. Screen Actors Guild Awards díjátadót február 26-án, vasárnap tartják.

Ne maradj le a legfrisseb sztárhírekről:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói