Elárverezik Diana hercegnő titkos és nagyon személyes leveleit

Diana hercegnő legintimebb levelei és feljegyzései kerülnek napvilágra egy aukció keretében. A szívhez szóló üzeneteket a hercegnő két legjobb barátjának küldte abban az időszakban, amikor a Károly királlyal történő válása zajlott. A levelek jótékony célból kerülnek elárverezésre.

Diana hercegnő emlékét bizalmas levelek őrzik
Diana hercegnő emlékét bizalmas levelek őrzik
Fotó: Tim Graham/Getty Images

A People magazin cikkében megírta, hogy Lay's Auctioneers aukciósház „megdöbbentőnek és bizalmasnak” nevezi azt a 32 személyes levélből és feljegyzésből álló gyűjteményt, amelyeket Diana hercegnő írt legközelebbi barátainak. A két barát nem csak jótékony célból válik meg az eszmei értékekkel bíró levelektől, hanem ezzel szeretnének tisztelegni a hercegnő emléke előtt is.

A Lay's Auctioneers aukciósház közleményében bejelentette, hogy árverésre bocsátják azokat az írásos emlékeket, amelyet Diana hercegnő küldött Susie és Tarek Kassemnek élete utolsó két évében. „Susie és Tarek Kassem, a walesi hercegnő közeli barátai voltak, akik több mint 25 éve kincsként őrzik ezeket a leveleket. Az üzenetek tartalma azt a különleges és szeretetteljes kapcsolatot tükrözi, amelyet a valaha ismert legkülönlegesebb nővel ápoltak" – áll a Lay's. nyilatkozatában. „2023-ban ezen megrendítő dokumentumok birtoklása olyan felelősség, amelyet Kassemék nem akarnak átadni a gyermekeiknek vagy az unokáiknak. Úgy döntöttek, hogy elárverezik a leveleket, és a befolyt összeget olyan jótékonysági szervezetek támogatására fordítják, amelyek nagyon közel álltak Susie és Diana szívéhez."

Az aukciósház közzétett egy fotót az egyik 1996. február 17-i keltezésű levélről: „Drága Susie! Köszönöm mindazt a kedves dolgot, amit ma este telefonon mondtál... Fogalmad sincs arról az örömről és a bizalomról, amit te és Tarek hoztatok az életembe, és rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy hisztek bennem...Szeretettel: Diana”

Kim Kardashian elképesztő összegért vásárolta meg Diana hercegnő nyakláncát

„Ez egy rendkívül megrendítő levélgyűjtemény, amelyet a 20. század egyik legjelentősebb és legbefolyásosabb nője írt, és élete utolsó két évében az egyik legértékesebb és legjelentősebb barátságát dokumentálta. Bájos és elragadó módon tükrözi Diana rendkívül meleg és szeretetteljes személyiségét" – írja a közlemény.

A levelek Diana hercegnő és Károly király válásakor íródtak. 11 év házasság után a pár 1992 decemberében elvált, a válás pedig 1996 augusztusában vált hivatalossá. Egy évvel később Diana - mindössze 37 évesen - Párizsban hunyt el az autóbalesetben.

Tudj meg többet a brit királyi családról:

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Napi horoszkóp: Elsöprő szenvedély a láthatáron - március 26.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói