Halle Berry idén lesz 54 éves, és elképesztő formában van! Ez a titka!

2020.július.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szépséges amerikai színésznő idén ünnepli 54. születésnapját, de olyan kirobbanó formában van, hogy gondolkodás nélkül letagadhatna húsz évet. Rendszeresen edz, emellett pedig mindig gondosan ügyel arra, hogy egészségesen étkezzen. Életének egyik nagy fordulópontja volt, amikor 22 évesen cukorbetegséget diagnosztizáltak nála. Ezt követően döntötte el, hogy bizonyos ételeket és italokat teljesen kizár az étrendjéből. A bájos Halle is azt vallja, hogy minden kezdet nehéz, de a diéta első hetei után már szinte teljesen megszűnt a vágyakozása a legtöbb olyan dolog iránt, amelyeket az egészsége érdekében kizárt. Kitalálod, mik ezek?

Halle Berry idén lesz 54 éves, és elképesztő formában van! Ez a titka!
Fotó: Northfoto

1. Cukor

Mielőtt kiderült volna, hogy Halle cukorbeteg, éveken keresztül szinte minden napot valamilyen cukros gabonapehellyel indított, és állandóan tele volt a táskája finom cukorkákkal, amikből rendszeresen nasizott. A diagnózis után azonban minden gyökeresen megváltozott. Az egészsége lett a legfontosabb, tehát egyértelművé vált, hogy a cukros puffancsok, a cukorkák, a habos desszertek és még az édes gyümölcsök is tiltólistára kerültek. Eleinte nehéz volt az átállás; a cukormegvonás miatt fájt a feje, és szörnyű hangulatingadozásai voltak. Néhány hét múlva már sokkal jobban érezte magát, végül pedig teljesen eltűnt a cukor iránti vágya. Manapság maximum gyermekei tesznek édességet az asztalra, de ő akkor sem eszik belőle. Helyette inkább alacsony cukortartalmú gyümölcsöket, például szedret vagy málnát fogyaszt.

Fotó: Northfoto

2. Finomított szénhidrát

Amikor Halle-ben tudatosult, hogy a szervezet a finomított szénhidrátokat egyenesen cukorrá bontja le, egyből elhatározta, hogy kivonja az étrendjéből a tésztákat, a kenyeret és a rizst. Miután felhagyott a finomított szénhidrátok fogyasztásával, elkezdte tanulmányozni a ketogén diétát, és még tovább csökkentette a magas szénhidráttartalmú ételek bevitelét, és rengeteg egészséges alternatívát alkalmazott helyette. Krumplipüré helyett például gyakran készít karfiolpürét vajjal és sóval. Ha pedig a gyerekei tésztát esznek, ő a cukkini tésztát választja. Így tehát a közös étkezések mindegyikük számára élvezetesek, és a főzés is kreatívan telik.

Fotó: Northfoto

3. Hagyományos bor

Halle számára a puzzle utolsó darabja a hagyományos bor elhagyása volt, hogy valóban teljesen jól érezze magát. Mindig szerette a bort, de a cukorbetegség arra ösztönözte, hogy tudatosabbá tegye a fogyasztásában, és olyat válasszon, ami alacsony cukortartalmú és természetes módon készül. Talált is olyan száraz bort, ami bio, ketogén diétába illeszthető, nem tartalmaz annyi alkoholt, mint egy átlagos üveg bor, de mégis ízletes. Míg a hagyományos boroktól folyamatosan fájt a feje, a bio bortól semmilyen panasza nincs. Éppen ezért is biztos benne, hogy soha nem térne vissza a hagyományos borokhoz.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője