Ő itt Harry herceg nagy szerelme, akiért évekig rajongott, mielőtt találkozott Meghan Markle-lel

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Harry herceg tavalyi bírósági ügyei során rendszeresen elhangzott Chelsy Davy neve, aki 2004 és 2011 között Károly király kisebbik fiának a barátnője volt. A Meghan Markle-lel nem szimpatizáló tömegek azonnal el is kezdték gyártani azokat a nosztalgikus tartalmakat, amelyek szerint minden sokkal jobban alakult volna, ha a herceg az exével marad. Harry és Chelsy történetét ismerve viszont ezeknek a konteknek a létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető.

Harry herceg végtelenül csalódott, amiért a gyerekek nem találkozhatnak az unokatestvéreikkel
Harry herceg kapcsolata talán sosem rendeződik a királyi családdal
Fotó: Max Mumby/Indigo/Getty Images

Chelsy Davyről az elmúlt 10-12 évben meglehetősen keveset hallottuk. Így aztán a Z generáció tagjainak legfeljebb csak homályos gyerekkori emléke lehet róla (ha van egyáltalán). Aki viszont a 2000-es évek második felében már felnőttként sétált el egy újságos mellett vagy egy kicsit lejjebb tekert bármilyen hírportál weboldalán, az egészen biztosan találkozott annak a szőke zimbabwei lánynak a fényképével, aki 7 éven keresztül volt Harry herceg barátnője.Harry herceg és Chelsy Davy hét évig alkotott egy párt
Fotó: Profimedia

A két fiatal kapcsolata 2004-ben alakult ki. Nem sokkal azután jöttek össze, hogy Károly király úgy döntött: nem engedi, hogy a fia pólózgatással töltse el a gimnáziumi tanulmányait követő évet. Nyugat-Európában a jómódú érettségizettek gyakran tartanak egy éve szünetet a tanulmányaikban. Ez az úgynevezett „gap year” Harry herceg számára is fontos mérföldkő lett.

A herceg eredetileg lazább időszakot tervezett, ám végül olyan rosszul sikerült az érettségije, hogy - Angela Levin királyi szakértő szerint - Károly mindenképpen hasznos időtöltésre szerette volna sarkallni a kisebbik fiát. Így történt meg, hogy Sussex hercege először egy ausztrál farmon dolgozott, majd a Dél-Afrikai Köztársaság által körbeölelt Lesothói Királyságba, a világ egyik legszegényebb országába utazott önkénteskedni. Állítólag ekkor ismerkedett meg komolyabban egy szafarivezető lányával, Chelsy Davyvel.

Ezt el sem hisszük! Katalin hercegné hosszú hónapok után először jelent meg nyilvános eseményen

Nem érdekelte Chelsyt a királyi család

Chelsy nagy földterülettel rendelkező, tehetős családba született Zimbabwéban 1985. október 13-án. A legenda szerint Harry herceg vadregényes környezetben került először kapcsolatba a 19 éves lánnyal. A valóság azonban az, hogy először a berkshire-i póló klubban találkoztak, mivel Chelsy a középiskolai tanulmányait Angliában végezte egy bentlakásos iskolában. Ekkor viszont még csak laza ismeretség alakult ki közöttük.

Harry herceg barátnőjét hidegen hagyta a királyi család
Fotó: Northfoto

A szorosabb kapcsolódás akkor jött létre, amikor a herceg - a lesothói tevékenységét rövid időre megszakítva - Cape Townba, a Dél-Afrikai Köztársaság fővárosába látogatott az egyik barátjával. Harry azt írja a Tartalék című könyvében, hogy este nem volt kivel vacsorázniuk, és ekkor jutott eszébe, hogy ismer valakit, aki arrafelé lakik.

Csakúgy, mint Meghan Markle esetében, Harry ezen a ponton is hangsúlyozta, mennyire sokat nyomott a latban a lány szenvtelensége a herceg pozícióját illetően. Harry elmondása szerint Chelsy Davy először el sem hitte, hogy ő hívja telefonon. Végül elővigyázatosságból az egyik barátnőjével és annak a bátyjával érkezett meg a konzulátusra, ahol valóban az angol királynő unokája várta.

A herceg majdnem 2 évtized távlatából is úgy emlékezett vissza, hogy lenyűgözőnek találta, Chelsynek mennyire nincs „trónszindrómája” a jelenlétében. Látványosan nem csillant fel a szeme semmilyen rang említése kapcsán, a királyi család pedig egyáltalán nem került szóba közöttük. Csakúgy, mint Meghan esetében, a lenyűgözöttség (állítólagos) hiánya később igencsak komoly problémákat okozott.

A kezdetek során viszont nagy súllyal esett latba, hogy a Harry és Chelsy nem a brit uralkodóházról, hanem kettejük közös pontjáról, az Afrika iránti szeretetüktől tudott beszélgetni. A hangulat annyira jó volt, hogy a két lány később elkísérte a herceget és a társaságát egy 3 napos botswanai útra is.

Ide menekülne Károly király egy katasztrófa idején, de Magyarországhoz közel is van búvóhelye

Ide menekülne Károly király egy katasztrófa idején, de Magyarországhoz közel is van búvóhelyeKároly király szerette volna, ha Harry herceg inkább a karrierjére koncentrál a szerelem helyett
Fotó: Northfoto

A szerelem helyett a munka felé terelgette Károly király Harry herceget

A lányok távozása után Harry herceg filmesekkel töltött egy kis időt, és ennek a kalandnak a végeztével jött rá, hogy nagyon szeretne ismét találkozni Chelsy Davyvel. A kapcsolat ezt követően gyorsan mélyült, a herceg hamarosan a lány szüleivel is megismerkedett. Nem sokkal később Chelsy is megjelent egy-egy angol pólómeccsen vagy a brit uralkodóház kevésbé formális eseményein.

Emellett a lány már a szerelmük első évében olyan helyzetekben támogatta Harryt, mint amikor az akkori walesi herceg fia azzal került a címlapokra, hogy egy buli alkalmával náci egyenruhát öltött. Harry herceg 2005 tavaszán megkezdte a tanulmányait a Sandhursti Királyi Katonai Akadémián is, ami tovább bonyolította a kapcsolatukat. Chelsy ekkor ugyanis még Cape Townban járt egyetemre, közgazdaságtant tanult.

György herceg nem utazhat egy repülőn a saját apjával, és nem ez az egyetlen kőkemény szabály, ami a gyerekekre vonatkozik

György herceg nem utazhat egy repülőn a saját apjával, és nem ez az egyetlen kőkemény szabály, ami a gyerekekre vonatkozik

Angela Levin arról ír a Conversations with the Prince (magyarul: Beszélgetések a herceggel) című könyvében, hogy Károly ráadásul arra biztatta a kisebbik fiát: most a katonai karrierjére koncentráljon, ne a szerelemre. Hogy ez valóban így volt-e, azt nem tudhatjuk, az viszont egyértelmű, hogy Harry óriási ambícióval és lelkesedéssel vetette bele magát a hadseregben végzett munkájába.

Ehhez pedig a barátnőjének is alkalmazkodnia kellett. Nem ez volt viszont a legnagyobb kihívás, amellyel a szerelmespárnak szembe kellett néznie. Levin szerint Chelsy Davy furcsállta, hogy Harry herceg titokban akarja tartani a kapcsolatukat, ameddig csak lehet. Amikor azonban már az első közös angliai utazásuk során azonnal lefotózták őket együtt, megértette, mitől is akarta megkímélni őt a herceg. Még akkor is, ha ez lehetetlen vállalkozásnak bizonyult.

Harry herceg akkori barátnője, Chelsey igazi szabad lélek
Fotó: Profimedia

Népszerűbb volt, mint a trónörökös, mégis vesztesként emlegetjük - András herceg bukásának története egy szakértő szemével

Népszerűbb volt, mint a trónörökös, mégis vesztesként emlegetjük - András herceg bukásának története egy szakértő szemével

A médiacirkusz ingatta meg Harry herceg kapcsolatát

Harry beszámolója szerint Chelsy hamarosan teljesen elfordult a médiától és semmit nem olvasott el, ami kettejükről írtak. Ennek az volt az oka, hogy az érdeklődés már az első hónapokban az elviselhetetlenségig fokozódott. És nem csak akkor volt ez így, amikor azt próbálták lekapni, ahogyan a herceg és a barátnője hajnalban távozik valamelyik londoni night clubból.

A 2000-es évek közepén és végén ezen ikonikus fényképek mellett nagyon gyakran láthattunk olyan felvételeket is, amelyeken a jövőbeli Katalin hercegné menekül a lesipuskás fotósok elől. Félelmetes sebességben került hasonló helyzetbe tanulmányait a Leedsi Egyetem jogi karán folytató Chelsy Davy is, akit hamarosan már az óráira is követett a brit paparazzi.

Csakúgy, mint Katalin (és később Meghan) esetében, Chelsy minden hajszálát elemezték és kritizálták az újságírók. A későbbi sussexi herceg pedig egy teljes bekezdésen keresztül sorolja azokat az álinformációkat, amelyek megállíthatatlanul terjedtek ebben az időszakban. Ennek következtében, miközben Harry herceg Afganisztánban teljesített szolgálatot, a barátnője elbizonytalanodott abban, hogy szeretné-e folytatni kettejük közös történetét.

Vilmos hercegnek állítólag évek óta szeretője van - de ki ő, és mikor indultak el ezek a pletykák?

Vilmos hercegnek állítólag évek óta szeretője van - de ki ő, és mikor indultak el ezek a pletykák?

Mivel Chelsyt nem motiválta a királyi léttel járó ragyogás és a hercegnéi kötelességekben rejlő lehetőségek sem érdekelték, a médiaőrületben egy távkapcsolat még a szokásosnál is nehezebbnek tűnhetett. A bulvárlapok már Harry küldetésének kezdetén arról cikkeztek, hogy a herceg és a zimbabwei barátnője nincs együtt. Ekkor azonban ez még messze nem volt igaz.

Amikor viszont a herceg rövid időre visszatért az Egyesült Királyságba, Harry és Chelsy valóban véget vetett a kapcsolatuknak. A Tartalékban foglaltak szerint Harry megértően viszonyult a döntéshez, mivel „ő sem akarta volna ezt az életet, ha választhatott volna.”

Harry herceg exe jelen volt Katalin hercegné és Vilmos herceg esküvőjén is
Fotó: Northfoto

A munkásosztályból érkezett Katalin hercegné ilyen undorító gúnynevet kapott az egyetemen

A munkásosztályból érkezett Katalin hercegné ilyen undorító gúnynevet kapott az egyetemen

Szingliként jelent meg Vilmos herceg esküvőjén

Amikor 2010 májusában, a pilótaképzése első szakaszának teljesítését követően Harry herceg ünnepélyes ceremónián megkapta a „szárnyait” - azaz kitüntetést vehetett át az édesapjától -, már ismét együtt volt a jelenlévő Chelsy Davyvel. A második kör azonban nem tartott sokáig. Arról keveset tudunk, hogy a Harrynél jóval tanultabb, immár végzett zimbabwei jogász intellektuális szempontból meg volt-e elégedve a kapcsolattal.

Arról viszont maga Harry számolt be, hogy miközben ő ismét Afganisztánba készült, Chelsy utazni és bulizni szeretett volna. A másik irányból nézve a kérdést, a herceg pedig épp amiatt nem feltétlenül látott kettejük előtt közös jövőt, mert a fiatal nő életvidám, szabadságszerető természete nem illett a királyi keretek közé. Mindez olyannyira összeadódótt, hogy 2011-ben Chelsy ugyan részt vett Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjén, de már nem Harry barátnőjeként.

A Tartalékban ezekről a történésekről Harry szomorúan, egyszersmind meglehetősen higgadtan számolt be. Amikor viszont a Mirror Group Newspapers őt bizonyítottan lehallgató lapkiadójáról beszélt tavaly a bíróságon, akkor már a könnyeivel küszködve hibáztatta a médiát kettejük szakításáért. Ezt sokan együttérzéssel fogadtak, mások viszont ezt a hozzáállást a felelősségvállalás hiányaként értelmezték.

Akadtak olyanok is, akik a szőke, kék szemű, ma már utazásszervezéssel és ékszerekkel foglalkozó Chelsy iránt fellángolt szimpátiát Meghan hercegnével szembeni rasszista megnyilvánulásokként értelmezték. Akárhogyan is: Chelsy Davy számos ismerőse beszélt már arról a médiának, hogy Harry herceg exe rendkívül nehezen viselte a királyi életmóddal járó nehézségeket. Így aztán hiába illik bele a Meghanellenes narratívákba az a gondolat, hogy a sussexi hercegnek a volt barátnőjével kellett volna maradnia. Könnyen meglehet ugyanis, hogy egy Chelsyvel kötött frigy éppen akkora ellentmondásokat hívott volna életre, mint a herceg mostani házassága.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bak szakmai előmenetelre számíthat, a Halak ma különösen szerencsés lesz a szerelemben - július 22.

Napi horoszkóp: A Bak szakmai előmenetelre számíthat, a Halak ma különösen szerencsés lesz a szerelemben - július 22.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)