Hírességek, akiknek a sikertörténete téged is inspirálni fog

2020.július.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Veled is előfordult már, hogy egy híres ember valamilyen nemes cselekedete, esetleg hobbija inspirált arra, hogy belevágj valami újba, vagy egyszerűen csak kipróbálj vagy megvalósíts olyan dolgokat, amiket eddig nem mertél, esetleg nem éreztél magadban elég erőt hozzá? Nos, ha eddig még nem történt meg, akkor íme tíz híresség sikertörténete, ami motiválhat arra, hogy megvalósítsd a saját céljaidat.

1. Oprah Winfrey

Fotó: Getty Images

Amerika egyik legbefolyásosabb nőjének, Oprah Winfreynek egész életében rengeteg akadályt kellett legyőznie. Nehéz körülmények között, szegénységben nőtt fel, 9 éves korában szexuális erőszak áldozata lett, később pedig több férfi rokona is molesztálta. Évekkel később sikerült túltennie magát a traumákon, és ösztöndíjas főiskolás lett. Szép lassan beindul a karrierje a televíziós iparban, mára pedig Amerika kedvenc tévés személyiségévé vált. A Harpo Productions alapítója és vezérigazgatója, népszerű író, és egészen biztos, hogy örökre beírta magát a televíziózás történetébe.

2. J.K. Rowling

Fotó: Getty Images

Amikor először kipattant J.K. Rowling fejéből az ötlet, hogy egy fiatal varázslóról fog írni, még munkanélküli egyedülálló anyuka volt, aki jobbára segélyekből élt. Öt évvel később, miután 12 kiadó visszautasította a Harry Potter és a bölcsek kövének kéziratát, a Bloomsbury Publishing végre kiadta a kötetét. Harry Potter történetéből egész könyv – és filmsorozat kerekedett, gyermekek generációi nőttek fel rajta, és világszerte több mint 500 millió példányt eladva JK Rowling lett a világ első milliárdos könyvszerzője. Azt azonban sosem feledi, hogy honnan indult, és máig több jótékonysági szervezetnek is hatalmas összeget ajánlott fel a könyvek bevételéből.

3. Stephen King

Fotó: Getty Images

A horror mestere eddigi karrierje során több mint 90 történetet álmodott meg, amelyek többsége elképesztő sikert aratott. King élete sem volt azonban mindig felhőtlen. Feleségével, Tabithával, aki szintén író, kevés volt a bevételük, és azért, hogy fenn tudják tartani a családjukat, King amellett, hogy tanárként dolgozott, volt alkalmi portás, benzinkutás, sőt még egy mosodában is segédkezett. Elsőként megjelent regényét, a Carrie-t 30 alkalommal utasították el különböző kiadók, mielőtt végre megjelent, és minden idők egyik legsikeresebb regényévé vált.

4. Michael Jordan

Fotó: Getty Images

Az NBA csillagát minden idők egyik legnagyobb kosárlabda-játékosának tartják. Középiskolás korában azonban egyáltalán nem volt könnyű dolga, mivel magassága miatt nem ismerték el eléggé tehetségét. Ő azonban nem adta fel, hogy sikeres kosaras legyen, és még intenzívebben kezdett edzeni. Elszántsága pedig meg is térült, hiszen két évvel később leszerződtették az All-American High School Teamhez. Amellett, hogy kifogástalan játékos és a sport iránti szeretete vitathatatlan, két olimpiai érem, hat NBA bajnoki díj és 14 MVP-díj büszke tulajdonosa.

5. Anita Roddick

Fotó: Getty Images

A The Body Shop alapítója vállalkozása kezdetén el sem tudta képzelni, hogy hamarosan világsikert arat a márkájával. Egyszerűen annyi volt a terve, hogy kíméletes módszerekkel, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat értékesítsen. Nem sokkal azután, hogy 1976-ban megnyitotta a kapuit első üzlete, óriási népszerűségre tett szert, és rövid időn belül már globálisan több mint 700 The Body Shop alakult. Roddick egyedülálló elképzelésének köszönhetően a The Body Shop az etikus fogyasztás élvonalába került, és elsők között zárta ki teljesen az állatkísérleteket a kozmetikumok készítésének folyamatából. Roddick több környezetvédelmi megmozdulást is támogat, és állandó partnere a Greenpeace-nek.

6. Sara Blakely

Fotó: Getty Images

Sara Blakely fiatal kora óta szeretett volna édesapja nyomdokaiba lépni, és ügyvéd lenni. Minden erőfeszítése és ambíciója ellenére kétszer is sikertelen volt a felvételije. Disneylandben vállalt állást, majd hét éven át eladó volt. Egyszer viszont gondolt egyet, és levágta egy harisnya alját, amiben új terméklehetőséget látott. Hónapokban telt, míg gyártót talált az ötletéhez, de sikerült az áttörés: alakformáló leggingse egyre népszerűbb lett, és márkája, a SPANX mára világhírűvé vált.

7. Eric Yuan

Fotó: Getty Images

Eric Yuan Kína Shandong tartományában született. Főiskolai tanulmányai alatt gyakran tíz órát utazott azért, hogy láthassa barátnőjét, aki mára már a felesége. Egy hosszú vonatúton kezdte el kigondolni azt az alternatív kommunikációs módszert, ami a Zoom gerincévé vált. Elhatározta, hogy a Szilícium-völgyben fog dolgozni. Összesen nyolc sikertelen kísérletet tett, mire végre megkapta a vízumát. Dolgozott a WebEx-nél, de miután a céget felvásárolt a Cisco, Yuan úgy döntött, hogy kilép, és a saját terve megvalósításán kezdett el dolgozni. Az volt a célja, hogy egy olyan alkalmazást fejlesszen ki, ami könnyen elérhető és szórakoztató a felhasználók számára. Hamarosan létre is jött a Zoom videokonferencia-alkalmazás, aminek mára több mint 48 milliárd dollár az értéke.

8. Sidney Poitier

Fotó: Getty Images

A Floridában született, bahamai felmenőktől származó Poitier szegénységben nőtt fel, és kevés lehetősége volt a tanulásra. Gyermekkora nagy részét a Bahamákon töltötte, majd 15 évvel később visszatért Floridába, hogy munkát keressen. Egy évvel később New Yorkba költözött, és rövid ideig a hadseregben szolgált. Egy színházban tett látogatása alkalmával azonban felfigyelt rá egy producer, és fél évvel később már egy Broadway-darabban találta magát. Karrierje során bebizonyította, hogy a faji sztereotípiák ellenére lenyűgöző tehetség, és méltán nyert el több díjat is színészi pályafutása során. Manapság korunk egyik legkiválóbb színésze és rendezője, és más afroamerikai művészek útját is szívesen egyengeti.

9. James Dyson

Fotó: Getty Images

Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere egyetemi hallgatóként több művészeti ág iránt is érdeklődött, és bútortervezést tanult. Karrierje viszont egy nap váratlan fordulatot vett: bosszantotta az otthoni porszívója porzsákja, és szétbontás után arra a következtetésre jutott, hogy jobb lenne a világ porzsák nélküli porszívóval. A kifejlesztése öt évet vett igénybe, is mivel nem talált gyártót a felfedezéséhez, a saját házában alakított ki ő maga egy gyárat. Mára már biztos, hogy okos ötlet volt hinni a találmányában, hiszen egyrészt valóban remekül működik, másrészt mára egész, milliárdokat érő birodalmat alakított ki a nevével fémjelezve.

10. George Soros

Fotó: Getty Images

A magyar náci megszállást túlélve Soros a második világháború után az Egyesült Királyságba emigrált. Rengeteget dolgozott, közben pedig a London School of Economics-on folytatta a tanulmányait, ahol doktori fokozatot is szerzett. Miután New Yorkba költözött, kereskedőként dolgozott, és tapasztalatot szerzett különféle brókercégenél. Közel két évtizeddel később megalapította a Soros Fund Management befektetéskezelő céget. Mára világszerte elismert befektető, de nagy hangsúlyt fektet a jótékonysági munkára is, világszerte már több mint 32 milliárd dollárt fordított jótékony célokra.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője