Károly herceg Diana előtt is Kamillát szerette: de miért nem vehette feleségül?

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Károly herceg élete egyáltalán nem volt könnyű. A herceg fiatalon is egy kissé különc volt, sokak szerint saját családja is úgy vélte, sose lenne alkalmas királynak. Idős korára már bizonyította, hogy ez egyáltalán nem igaz, sőt még szerelmi életét is rendezte. Ennek eredményeképpen a herceg és Kamilla 15. házassági évfordulójukat ünnepelték. A nevetséges csak az, hogy mindez több mint 33 évvel az után történhetett csak meg, hogy egymásba szerettek. Jogosan merül fel a kérdés, hogy ha Károly herceg már huszonévesen is Kamillába volt szerelmes, akkor miért nem őt vette feleségül Diana hercegné helyett?

Károly herceg Diana előtt is Kamillát szerette: de miért nem vehette feleségül?
Fotó: Getty Images

A királyi családban azonban nem mennek ilyen könnyen a dolgok. Nem Károly volt az első, akit a szigorú szabályok meggátoltak abban, hogy szerelemből házasodjon. Gondoljunk csak II. Erzsébet királynő húgára, Margit hercegnőre, aki azért nem mehetett hozzá élete szerelméhez, mert az egy elvált férfi volt, és 16 év korkülönbség volt köztük.
Károly is hasonló sorsra jutott. Még csak 22 éves 1971-ben, amikor életében először egy lovaspóló versenyen találkozott Camilla Shanddel. Közös barátjuk, Lucia Santa Cruz mutatta be őket egymásnak.

Fotó: Getty Images

Kamilla élete azonban nem volt egyszerű, 19 éves kora óta viszonyt folytatott a hírhedten nőcsábász Andrew Parker Bowlesszal. Adrewnak még Károly húgával, Anna hercegnővel is viszonya volt. A többszörösen összetett szerelmi háromszög csak még bonyolultabbá vált, amikor Károly annyira belehabarodott Kamillába, hogy bejelentette, feleségül akarja venni. A frigyet az egész család viccnek tartotta, hiszen a jövendőbeli király számára egy rangban és életvitelben is megfelelő nőt szántak. Kamilla se veled, sem nélküled kapcsolata Parker Bowlesszal pedig lehetetlenné tette a házasságot. Károly számára olyan feleség kellett, akinek nincs előélete, nem voltak még kapcsolatai, hogy a média ne tudja támadni, ha egyszer királyné lesz.

Károly herceg és Kamilla életük legédesebb fotóját osztották meg az évfordulójukon

Károly herceg és Kamilla életük legédesebb fotóját osztották meg az évfordulójukon

Kamilla élete egyáltalán nem volt makulátlan. Károlyt azonban nem lehetett eltántorítani, ezért a királyi család szinte összefogott, hogy Károlyt januárjában haditengerészként nyolchónapos hajóútra küldjék a Karib-térségbe, Kamilla pedig hozzámenjen Andrew-hoz. Több bennfentes információ szerint az anyakirálynő – Károly nagymamája – még Kamilla és Andrew szüleit is meghívta a palotába, hogy a tudtukra adja, a gyerekeiknek össze kell házasodni. Így vagy úgy, meg is történt a dolog, Kamilla 1973 nyarán hozzáment Parker Bowleshoz.

Fotó: Getty Images

Károly teljesen összetört, és az sem könnyítette a helyzetét, hogy hatalmas nyomást helyeztek rá a nősüléssel kapcsolatban.
Diana Spencerrel Károly akkor ismerkedett meg, amikor a nővérével Sarah-val randizott. Diana ekkor még csak 16 éves volt, de miután 18 lett – és Sarah-val szakítottak–randizni kezdtek. De Károly és Kamilla viszonya ismét feléledt 1979 és 1981 között, amíg Dianával össze nem házasodtak.
Diana hercegné tökéletes feleség volt Károly számára. Fiatal, gyönyörű, és egyáltalán nem volt múltja, amit kritizálni lehetett volna.

Fotó: Getty Images

Az esküvőt követő évben megszületett Károly és Diana első gyermeke, Vilmos. A világ számára úgy tűnt, hogy hatalmas a boldogságuk, és egy tündérmesében élnek. De valójában egy rémálom volt az életük. Diana depressziós és bulimiás volt. Csontsoványra fogyott, állandóan csak sírt, sőt volt, hogy még a lépcsőn is levetette magát. Károly nem figyelt rá eléggé, és még mindig tartotta a kapcsolatot Kamillával. Diana nagyon gyorsan rájött, hogy több van köztük barátságnál. Önéletrajzi filmjében elmondta, hallotta, amikor Károly a fürdőszobában telefonált Kamillával, és azt mondta neki, bármi is lesz, mindig őt fogja szeretni. A hercegnét szépen lassan teljesen felemésztette Károly hűtlensége, hiszen ő teljes szívéből szerette férjét.

Végül két gyermekük született, és 15 év házasság után, amikor Diana már jó ideje tudta, hogy Károlynak viszonya van Kamillával, elváltak.
A válást követően Diana még nagyobb médiaszenzációnak számított és igazi celebet csináltak belőle. Egy évvel a válás után Diana autóbalesetben elhunyt. Károly és Kamilla a válást követően két évig nem mutatkoztak együtt. Ezután tették hivatalossá a kapcsolatukat.

Károly 2005-ben, 57 évesen vette feleségül élete szerelmét, Kamillát.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője