Leonardo DiCaprio ennyit még nem szenvedett. Jöjjön az Oscar!

2016.január.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Leonardo DiCaprio évek óta áll és toporog az élvonalban, de csak nem sikerül neki megkaparintani a hőn áhított Oscar-díjat. Ami késik, nem múlik – és ez az ő esetében pont az idén fog elérkezni jóslatunk szerint.

leonardo dicaprio
leonardo dicaprio
Fotó: rex/puzzlepix

Mától látható a magyar mozikban a sármőr színész legújabb filmje, A visszatérő, amiben élete legnehezebb alakítását hozza. Megnéztük mi is, és el kell árulnunk, aki elszánja magát és beül a moziterembe a több mint 2 és fél órás filmre, annak nem lesz egyszerű dolga. Könnyen eshetünk abba a csapdába, hogy azt hisszük a Birdman Oscar-díjas rendezőjének, Alejandro G. Iñárritu-nak az alkotásáról, túl hosszú és vontatott. Azonban, ha figyeljük a finoman kidolgozott részleteket, a döbbenetes tájképeket, a visszafogott és igencsak hatásos filmzenét, akkor egy csodálatos téli utazásban lehet részünk Amerika hegyvidékén.

És akkor még Leonardo DiCaprio alakításáról nem is ejtettünk szót. Ebben a pillanatban nehéz megmondani, hogy valóban Oscar-díjas-e. Ez ilyenkor már tulajdonképpen nem is lényeges, mert innentől kezdve csak a vetélytársak erősségén fog múlni a dolog. Mi egyébként Tom Hardynak is a legnyugottabb szívvel odaadnánk a legjobb mellékszereplőnek járó díjat, fergetegeset alakít Glass ellenségeként.

Viszont azt a hihetetlen küzdelmet, hiteles szenvedést és elképesztő kitartást, amit a 41 éves színész Hugh Glass 19. századi vadászkatonaként átél, nem fogjuk elfelejteni egykönnyen. Készülj fel az erős jelenetekre, az olykor túlságosan naturalista, majdhogynem Tarantino-szerű vérengzésekre, de ugyanakkor a már-már giccsbe hajló, hatásvadász táj- és közeli képekre, melyeknek talán Terrence Malick az egyik legnagyobb mestere.

Nem is kérdés, hogy A visszatérő nyer-e majd Oscar-díjat februárban. Az, hogy melyeket, már más történet, de egy biztos, minden kétség nélkül Leo DiCaprio legnagyobb és legtöbb munkát igénylő alakítása ez, amiért mély főhajtást érdemel, a nézőtől és az Akadémiától egyaránt – reméljük, az utóbbit végre meg is kapja.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A 10 leghatékonyabb szemránckrém 30 év felett, amit érdemes kipróbálnod

A 10 leghatékonyabb szemránckrém 30 év felett, amit érdemes kipróbálnod

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője