Maria Sharapova 28 év után visszavonul

2020.február.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egészen meglepő bejelentést tett az egyik legsikeresebb teniszező, Maria Sharapova a napokban. A 32 éves teniszcsillag 28 év után visszavonult.

Maria Sharapova
Maria Sharapova
Fotó: Getty Images

Az orosz teniszező egy általa írt esszében magyarázza el a Vogue oldalán, hogy miért is jutott el erre a döntésre éppen most. Sharapova a történetet 4 éves korától kezdi el felgöngyölíteni, amikor először látta édesapját teniszezni, és azonnal ösztönös vonzalmat érzett a sport iránt, amit alig pár év múlva már szülei önfeláldozó odaadásának köszönhetően szakszerűen elkezdett gyakorolni.

Kitér arra, hogy milyen felfoghatatlan volt alig 17 évesen, hogy mit is jelent a Wimbledonon játszani, hogy az ellenfelei mindig nagyobbaknak, magasabbaknak, erősebbeknek tűntek, amiért hálás volt, hiszen tudtuk nélkül ösztönözték arra, hogy még jobb legyen.

Felsorolja, hogy a U.S. Open, a francia Open vagy éppen az ausztrál Open versenyek milyen tapasztalatokat adtak neki a teniszpályán innen és túl, és természetesen hosszasan beszél azokról az érzésekről, amelyek a nőkön főleg oly annyiszor elhatalmasodnak. Ezek a bizonytalanság, az imposztorszindróma és az önbizalomhiány. Pedig, ha valakinek igazán nem volt, amitől félni, akkor az Maria Sharapova. A tenisz szupersztár ötszörös Grand Slam-győztes, olimpiai ezüstérmes, év végi világbajnok (2004), csapatban Fed-kupa-győztes (2008), korábbi világelső, és amikor 2005. augusztus 22-én a világranglista élére került először, amelyet 2012-ig öt alkalommal, összesen huszonegy héten át vezetett, ő lett az első orosz világelső a női teniszben. Páratlan karriert futott be, de sajnos az utóbbi időben a sérülései miatt már nem tudott úgy teljesíteni a pályán, mint ahogy szeretett volna, és amikor már a műtétei, a fájdalmai, a teste elvonták a figyelmét a játék örömétől, akkor érett meg benne a döntés, hogy abba hagyja.

Maria Sharapova
Fotó: Getty Images

És hogy mit tartogat a jövő Sharapova számára? Nos, alig 33 évesen elkezdeni egy új fejezetet abszolút nem késő, sőt, nem is lehetne jobbkor időzíteni a váltást. Saját bevallása szerint végre több időt tud tölteni a családjával, elmehet spontán hétvégi kiruccanásokra és végre úgy és azt sportolhat, amit csak szeretne – például táncolni!

Mi pedig alig várjuk, hogy mi lesz a következő nagydobása, és gratulálunk neki minden sikeréhez!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője