„Azt éreztem, ez az utolsó nagy dobásom” - Mészáros Lilit, a Next Top Model Hungary győztesét kérdeztük

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A négy tagú szakmai zsűri a huszonhat éves Mészáros Lilit tartotta a legalkalmasabbnak a TV2-n futó Next Top Model Hungary győztes címére. A nyertes modell a tízmillió forintos fődíj mellett többek között a Palvin Barbara karrierét is menedzselő Icon Model Management a kétéves exkluzív modell szerződés, címlapfotózás mellett egy hajápolási termékeket forgalmazó világcég kampányának arca is lett.

Mészáros Lili Next Top Model Hungary nyertese
Mészáros Lilit, a Next Top Model Hungary nyertesét alaposan próbára tette a sorozat forgatása és a tévéműsor befejezése között eltelt hat hónap
Fotó: TV2 Sajtószoba

A biomérnöknek tanuló Mészáros Lili nem csak a szépségével emelkedett ki a Next Top Model Hungary versenyzői közül, hanem megmutatta, hogy a modellszakmához szükséges alázat, állóképesség, szakmai elhivatottság és alkalmazkodóképesség is erős oldala. A sorozat forgatása és a tévéműsor befejezése közt eltelt hat hónap alaposan próbára tette: miközben már a nyereménynek kapott fotózásokon vett részt, még hónapokig titkolnia kellett, hogy őt választották meg hazánk legújabb topmodelljének.

Az életed kétszer is megváltozott a győzelem óta. Hogy viselted?

Érdekes időszak áll mögöttem. A műsor felvétele decemberben fejeződött be, így két szakaszra kell osztanom a győzelmemet. A forgatás után úgy kellett visszatérnem a hétköznapjaimban, mintha semmi sem történt volna. Félévig teljes titoktartásban folytattam az átlagos életemet.

Egyetemre jártam és visszamentem dolgozni a munkahelyemre, egy analitikai laborba. Végzett vegyésztechnikus vagyok, biomérnöknek készülök. Amikor adásba került a műsor, apránként elkezdett változni az életem, elindult egy új fejezete. Egyre többen megismertek, leszólítottak az utcán, kedves üzeneteket és számos munkafelkérést kaptam.

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary nyertese most azon dolgozik, hogy még az idén össze tudjon hozni egy külföldi szerződést
Fotó: TV2 Sajtószoba

Fábián Juli édesanyja: „A ruháin a mai napig érzem a lányom illatát"

Fábián Juli édesanyja: „A ruháin a mai napig érzem a lányom illatát"

Megszerettek a nézők?

Úgy éreztem, hogy az emberek szemében pozitív karaktert képviselek, amilyen a műsorban végig maradni tudtam, így semmiféle gyűlölködő üzenetet nem kaptam. Persze tisztában vagyok vele, hogy ezt senki sem ússza meg teljesen. Később én is fedeztem olyan kommenteket egy internetes oldalon, amit nem volt jó olvasni. Ezeket a negatív dolgokat megpróbálom kizárni az életemből, és igyekszem csak a műsorral járó pozitív dolgokat megélni.

Hogyan telnek a napjaid, amióta nyilvánossá vált a győzelmed?

Elöntenek az üzenetek és a felkérések. Ami nagy könnyebbség, hogy végre tudok őszintén beszélni, mert nagyon sokat kellett titkolóznom, még a barátaim előtt is. A műsor felvétele után elkezdődtek a háttérben számomra fontos dolgok, az együttműködésem az ICON Model Managmenttel, illetve elkészítettük a Schwarzkopf teljes kampányát, óriásplakátot, kisplakátot és videót, ami a nyereményem részét képezte. A címlapfotózáson is túl vagyok már. Végre beszélhetek róla, és hamarosan mindenki láthatja az eredményt.

Mészáros Lilihez, a Next Top Model Hungary nyerteséhez leginkább a klasszikus kifutós, divatbemutatós munka áll a legközelebb
Fotó: TV2 Sajtószoba

Egyre több újságban látom magam viszont, ami érdekes és még szoknom kell. A jövőben is oda fogok figyelni rá, hogy ne változtasson meg a műsor által kapott hírnév, a velem kapcsolatos nagy érdeklődés. Szerencsére azt a visszajelzést kapom a családomtól és a barátaimtól, hogy a műsorban is azt a Lilit látták, akit ők ismernek, és azóta sem változtam. Számomra ez ugyanolyan fontos, mit a győzelem. Nem veszett oda a személyiségem, nem szállt a fejembe a dicsőség.

Mennyire vagy felkészülve arra, hogy mostantól bárki mondhat rólad kritikát?

Félelemmel indultam neki a versenynek, tartottam attól, milyen lesz a megítélésem. Azzal már civilként is tisztában voltam, hogy nem kedvelhet mindenki, nem is kell megfelelnem mindenkinek. Sok önismeretei munkával sikerült ezt elérnem. Ám mostantól ez egy újabb szintre lépett, egy egész ország mondhat véleményt rólam, amit el kell fogadnom, legyen pozitív vagy negatív.

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary nyertese a műsor zsűritagjaival - balról jobbra: Tombor Zoltán, Tomán Szabina, Axente Vanessa, Merő Péter- látható
Fotó: TV2 Sajtószoba

Tomán Szabina: Itt vagyunk egymásnak megkérdőjelezhetetlenül, és haladunk együtt tovább

Tomán Szabina: Itt vagyunk egymásnak megkérdőjelezhetetlenül, és haladunk együtt tovább

Tudatosan készítettem fel arra magamat, hogy a jövőben felém irányuló szeretet vagy utálat a közszereplő énemnek szól, és törekszem arra, hogy a modellkarrierem értékelése ne legyen hatással a magánéletemre. Igyekszem elválasztani a kettőt.

A hétköznapi Lili hogy néz ki?

Nagyon laza, amikor csak lehet, smink nélkül vagyok, csak az eseményekre vagy modell munkákra festem ki magam. Még egy baráti vacsorára sem sminkelek, vagy öltözök ki túlságosan. Igyekszem ellensúlyozni a modellkedéssel adódó kényelmetlenségeket a hétköznapi egyszerűséggel, a kényelemmel és lazasággal, azt, ha magas a cipő sarka vagy szorít a ruha.

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary nyertese azt a visszajelzést kapta a családjától és a barátaitól, hogy a műsorban is azt a Lilit látták, akit ők ismernek
Fotó: TV2 Sajtószoba

„Hidegrázós élmény” - Marsalkó Dáviddal beszélgettünk arról is, milyen lesz a hétvégi Halott Pénz koncert

„Hidegrázós élmény” - Marsalkó Dáviddal beszélgettünk arról is, milyen lesz a hétvégi Halott Pénz koncert

Az első nyilatkozataid arról szóltak, hogy a családalapítás nagyon fontos a számodra

Most egyáltalán nem ez az első, jelenleg a karrieremre fókuszálok. Elképzelhető, hogy tíz év múlva a család lesz a fontosabb, de addig dolgozni szeretnék a szakmában. Egyre többször látjuk azt is, hogy a modellkarrier nem ér véget a harmincas évek végén, akár ötvenéves korig is kifutóra lehet lépni. Talán én is csak jóval később kerülök valamelyik nemzetközi divatház kifutójára.

Mi vonz jobban, a modellkedés vagy a fotózás?

Leginkább a klasszikus kifutós, divatbemutatós munka áll közel hozzám. Egy divatbemutatónál nincs második esély, az adott pillanatban kell ott lenni és megmutatni, mit tudsz. Egy fotózásnál akár pár óra is rendelkezésre áll, hogy elérjük az adott célt. A divatfotózást és a kampányokat is nagyon szeretem, ám a kifutó vonz jobban.

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary nyertese félelemmel indult neki a versenynek, tartott attól, milyen lesz a megítélése
Fotó: TV2 Sajtószoba

Szujó Zoltán: „Az érzelmeimet le tudom választani az objektív tényektől"

Szujó Zoltán: „Az érzelmeimet le tudom választani az objektív tényektől"

Budapesten élsz?

Igen, a barátommal lakom, de gyakran járok haza a szüleimhez. A karrieremet is innen könnyebb irányítani, minden itt van.

Kislányként modell karrierről álmodtál? Ki inspirált?

Nagyon fiatal, úgy tizenkét-tizenhárom éves lehettem, amikor egy fotós ismerősöm meglátott bennem valamit, és megkérte a szüleimet, hogy hadd készítsen rólam képeket egy ügynökség számára. Nem támogatták az ötletet, még fiatalnak gondoltak. Ekkor megmozdult bennem a gondolat, és végig ott maradt a fejemben. Tizenhat éves voltam, amikor egy modellügynökség vezetője szintén látott bennem fantáziát, de nem szerződtettek le.

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary nyertese tudatosan készítette fel magát arra, hogy a jövőben felé irányuló szeretet vagy utálat közszereplő énjének szól
Fotó: TV2 Sajtószoba

Családok életét könnyítette meg Bálint Antónia

Családok életét könnyítette meg Bálint Antónia

Súlyproblémával küzdöttem, a bőrömmel is gondok voltak, így négy évem azzal telt el, hogy egyáltalán megfeleljek a modellkedés alapkövetelményeinek. Nem sikerült, ezért húszévesen abbahagytam, és négy évig nem is foglalkoztam vele. Fájt a szívem, amikor elmentem egy divatbemutatóra, vagy egy divatfotót néztem, de mindig az jutott az eszembe, hogy nem érdemes álmodoznom, mert már megpróbáltam és nem sikerült.

Szerencsére nem engedted el végérvényesen az álmodat...

Szőke kislány voltam, de idővel bebarnult a hajam, ám mindig szerettem volna újra szőke lenni. Két évvel ezelőtt átfestettem a hajam színét, és egyre többen gondolták rólam, hogy láttak valamelyik reklámfotón. Ekkor huszonnégy éves voltam, és újból felerősödött bennem a vágy.

Mészáros Lili, a Next Top Model Hungary nyertese szerint a modellkarrier nem ér véget a harmincas évek végén, akár ötvenéves korig is lehet a kifutóra lépni
Fotó: TV2 Sajtószoba

Schobert Lara: „Szeretném, ha végre nem csak a szüleimet látnák bennem”

Schobert Lara: „Szeretném, ha végre nem csak a szüleimet látnák bennem”

Most vagy soha, gondoltam, és újrakezdtem, szerződést kötöttem egy új menedzsmentemmel, mégsem jött meg a vágyott áttörés, ugyanakkor lehetőséget kaptam a műsorban való részvételre. Azt éreztem, ez az utolsó nagy dobásom. Tisztában voltam vele, hogy 26 évesen ebben a szakmában már illett volna valamiféle karriert építenem.

Palvin Barbara modellügynökségéhez kerültél. Kaptál útmutatót, mit csinálj másképpen, hogy legalább olyan jó legyél, mint a leghíresebb magyar szupermodell?

Két hónapja, amikor először találkoztunk, azt mondták, hogy tökéletes az alakom, de ha nemzetközi karriert szeretnék, akkor fogynom kell. Egy-két kilót kellene leadnom ahhoz, hogy a divat valamelyik nagyvárosban is szerencsét tudjak próbálni. Itthon engedékenyebb a szakma, nem kötelező a kilencven centi körüli csípő, de ha valaki világszínvonalon modellkedik, akkor szükséges. Azon dolgozom, hogy még az idén össze tudjak hozni egy külföldi szerződést.

Hogyan próbálsz topformába kerülni, diétázol, sportolsz?

Hat óra után már nem eszem, és próbálok minél később reggelizni. Az a lényege, hogy rövid idősávban, napi nyolc órában étkezem csak, és tizenhat órában nem. Bevált. Nehéz volt eleinte, mert lefekvés előtt megéheztem, de akkora akaraterőm volt, hogy sikerült átlendülnöm ezeken a nehézségeken. Már sokkal jobban alszom, látom is a változást az alakomon, és mellette sportolok. Heti három-négy alkalommal saját testsúlyos edzést végzek, futni járok és taekwondozom már tizenegy éve. Próbálok aktívan élni, tömegközlekedés helyett a biciklit választom.

A barátod nem ijedt meg, hogy egy csapásra ismert lettél és akár el is veszíthet?

Van benne egy kis félelem, de hat éve együtt vagyunk, és jól ismerjük egymást. Úgy vagyunk vele, hogy amíg a személyiségem nem változik meg annyira, hogy mi ketten már ne tudjuk együttműködni, addig nem lehet baj. Erre nagyon oda is fogok figyelni, hiszen időmbe telt, hogy olyan értékrenddel lássam a világot, mint ami most van. Nem is tudom, minek kellene történni, hogy ez megváltozzon.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ismerd meg a roma származású példaképet, aki a fiatalok védelmén dolgozik

Ismerd meg a roma származású példaképet, aki a fiatalok védelmén dolgozik

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)

Te is irodai munkát végzel? - Így válassz okosan szemüveget (x)