Szigorú szabályok, amiket Meghan Markle nem hajlandó betartani

2019.szeptember.22.

A királyi családok és a monarchiák ugyan többszáz éves intézmények, mégis az utóbbi időben rengeteg változásban volt részük. Érdemes csak visszagondolni a The Crown című Netflix-sorozatra (mely a királyi család életét dolgozza fel), aminek egyik jelenetében pont arról van szó, hogy míg Eduárd királynak azért kellett lemondani a trónról, mert elvált színésznőt vett feleségül, addig Margit hercegnőnek ez pár évvel később már nem volt akkora gond.

Szigorú szabályok, amiket Meghan Markle nem hajlandó betartani
Fotó: Getty Images

Meghan Markle eddig sem volt arról híres, hogy betartotta a királyi szabályokat, de egy darabig a rajongók még találgatták, hogy beilleszkedik-e valaha. Mióta kisfia, Archie május 20-án megszületett egyre inkább úgy tűnik, hogy Meghan újrafogalmazza hercegné szerepét.

1. Pofon a rajongóknak
Mikor hivatalosan is elindult Harry és Meghan közös Instagram fiókja, a @sussexroyal, a rajongók hatalmas lázba kerültek. Végülis kit ne érdekelne az egykor lázadó Harry herceg mindennapi élete? A rajongás hamar enyhülni kezdett, mikor Meghan bejelentette, hogy a királyi bébi születését teljesen zárt légkörben szeretnék ünnepelni. A The Sun brit magazin szerint ezzel a pár megszegte a közönség jogát ahhoz, hogy lássák az újszülöttet és együtt ünnepeljenek az újdonsült szülőkkel.

Minden, amit tudni lehet Meghan, Harry és a kis Archie első hivatalos utazásáról

Minden, amit tudni lehet Meghan, Harry és a kis Archie első hivatalos utazásáról

2. Még több titkolózás
Ahogy az emberek egyre többet követeltek a kis család életéből, ők egyre inkább bezárkóztak. Ennek ellenére Meghan két hónappal a születés után elment szurkolni barátnőjének, Serena Williamsnek, de megtiltotta, hogy képek szülessenek róla. Ez persze szinte egyenlő volt a lehetetlennel.

3. A keresztelő utáni pillanatok
Annak ellenére, hogy Meghan egyre nagyobb tiltásokat követelt a médiamegjelenésekben, hatalmas örömmel osztotta meg az első fotót kisfiáról a keresztelőjén, július 6-án. A legnagyobb rajongóknak persze ez sem volt elég, hiszen ezen kívül semmilyen kép vagy videó nem látott napvilágot a keresztelőről. Ingrid Seward, aki egy királyi hírekkel foglalkozó magazint szerkeszt, elmesélte, hogy sok keresztelőt élt meg, többek között György, Sarolta és Lajos hercegek keresztelőjét is, ahol szintén fontos volt a szülőknek a családi légkör, de ilyen médiazárlattal még sosem történt királyi esemény. Talán ez volt az oka annak, hogy a nép más jellegű ügyekkel foglalkozott, például az egyik nyaralójuk több milliós felújításával. Az angol munkáspárt vezetője, Luke Pollard szerint, ha a királyi család az adófizetők pénzéből él, akarva-akaratlanul elvárnak cserébe dolgokat és ha ezt nem kapják meg, akkor egy idő után megkérdőjelezik ezt. Harry és Meghan szerette volna a legjobban megőrizni maguknak közös gyermekük mérföldköveit és erre a média kizárása volt az első lépés. Mivel Harry nem soron következő a trónöröklésben, jobban megválaszthatják hogyan éljenek. Erre tökéletes példa, hogy Meghan a keresztelőre egy Dior kreációt viselt, annak ellenére, hogy a királyi család, főleg a nagy eseményeken, szereti hangsúlyozni az angol márkákat. Szerencsére Archie maradt a hagyományos és nagyon aranyos keresztelőruhában, amibe unokatestvéreit is öltöztették. Ugyan nem kötelező, de szokás megosztani a keresztszülők személyét is. A The Times szerint a keresztapa nem más mint Harry egyik nagyon régi barátja, Charlie Vance Robbins, míg a keresztanya Diggie Pettifer, Harry és Meghan egykori nevelőnője. Az igazság azonban talán még egy darabig titokban marad.

Meghan Markle Harry Erzsebet
Meghan Markle Harry Erzsebet
Fotó: Getty Images

4. A nem túl királyi munka
Meghanről köztudott, hogy eredményeit nem két szép szeméért kapta, hanem keményen megküzdött érte. Csillogó színészi karrierjét mégis maga mögött hagyta. Jelenleg viszont azt mondják, hogy nem fog a palotában üldögélni és egyenesen a Vogue egyik új szerkesztőjét köszönthetjük majd személyében. Új szerepében viszont nem divattal kapcsolatos cikkeket írna, hanem sokakat érintő jótékonysági témákról. Már dolgozott együtt a magazinnal, hiszen a szeptemberi kiadás vendégszerkesztője volt, és ugye korábban blogolt is, tehát egyértelmű, hogy van ehhez érzéke. Mindezek ellenére királyi családtagként nem foglalhat egyértelmű politikai álláspontot, és a Vogue sokszor beleáll a politikába. Vajon meghajol ez előtt vagy nekimegy a szabálynak, mint eddig?

5. Azt beszélik…
Sussex hercegnéje a Briliáns elmék című sorozatban lett híres és mikor új királyi szerepéért visszavonult a színészi pályáról, majdnem véget ért a történet. Végül egy utolsó befejező évadot leforgattak Maghan nélkül. Patrick Jay Adams kollégája és filmbeli partnere nyilatkozta, hogy Meghan része lesz az utolsó évadnak is, de csak egy telefonhívás erejéig, ahol az arcát nem is látni.

Meghan hercegné újra blogolni fog? A palota reagált a pletykákra

Meghan hercegné újra blogolni fog? A palota reagált a pletykákra

6. A királyi bébi bemutatása
Miután Diana hercegnő vagy Kate Middleton túlesett a szülés nehézségein egy hosszú pihenés helyett tökéletes sminkkel és hajjal, kezükben az újdonsült babákkal kiálltak egy nagy mosolyra és pár integetésre a kórház elé. Mindig hatalmas kérdés, hogy erre honnan van még erejük, amit Meghan Markle egyértelműen nem akart saját bőrén megtapasztalni. Archie-t, két nappal a szülés után, május 8-án a windsori kastélyban mutatták be, valószínűleg egy hatalmas alvás után.

Meghan Markle Harry Archie
Meghan Markle Harry Archie
Fotó: Getty Images

7. Bejelentés a közösségi médián

Az egy dolog, hogy a szülés pillanata után Meghan nem szeretett volna nagyközönség elé állni, de maga a kisfiú születésének hivatalos bejelentése is szokatlan módon történt. Hagyományosan ezt a Buckingham Palota elé kiállított képkeretben teszik, de a rajongók most a Twitteren előbb olvashatták az örömhírt.

Meghan Markle lélegzetelállító ruhában barátnője esküvőjén

Meghan Markle lélegzetelállító ruhában barátnője esküvőjén

8. Inkább bébiszitter, mint nevelőnő
Archie nevelőnőjét is hatalmas titoktartás övezi, bár talán nem is lehet annak hívni őt, mivel nem a családdal él együtt. Hagyományos módon a királyi nevelőnők főznek, takarítanak és házvezetők is. Harry és Meghan nem kér ennyi segítséget és még a hétvégeken sem hívják be őt dolgozni.

Ez is érdekelhet

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most