„11 hónapja étkezem így” - Tóth Vera megmutatta, milyen ételek segítségével szabadult meg 20 kilótól
Tóth Vera teste az elmúlt egy évben teljesen átalakult, ehhez azonban nem a vékony test iránti vágya vezetett, hanem inzulinrezisztenciája, és az, hogy betegsége miatt jóval tudatosabb és átgondoltabb étkezést követett, melyet egy profi szakember állított össze számára. Az énekesnő egy bejegyzésben mutatta meg, egészen pontosan milyen finomságokat fogyasztott az elmúlt hónapokban.
Ezeket láttad már?
És nem véletlenül használjuk a finomságok kifejezést, végig nézve ugyanis a Tóth Vera által fogyasztott ételeket, egyáltalán nem a szigorú diéta és a teljesen felesleges, ám annál károsabb önsanyargatás jut eszünkbe. A finom fogások között egyaránt találsz zöldségekből készült és húsos ételeket, sőt, nagyon guszta desszerteket is.
„11 hónapja étkezem így. Ha így táplálkozom, akkor normálisan alszom, nyugodtabb vagyok, jobbak már a labor eredményeim is, nem utolsó sorban jobban is nézek ki. 11 hónap alatt több, mint 20 kg mínusz úgy, hogy csak a logisztikát kell kitalálni igazán, maga az étkezés nagyon jó, nem vagyok éhes, ideges, és nincs hiányérzetem. Nehéz volt minden lépés, megküzdés a hülye szokásokkal, alapanyagok teljes cseréje a konyhában, helyek felfedezése, ahonnan be tudom szeretni ezeket, helyek, ahol készen tudok fogyasztani.
Le kellett mondani a jó borokról, vagyis csak mértékkel lehet, de az elején tilos volt és még most sem szabad igazán. Megszoktam, jó így. Mindenkinek ajánlom az egyénre szabott étkezést. Ehhez orvos és dietetikus segítségét ajánlom, így tettem én is.”
Tóth Vera a posztban egyébként megjegyezte, hogy ezeknek az ételeseknek a zöme 45 vagy 60 perc alatt készült el, de akadnak olyan fogások is, melyeknek az elkészítése alig igényelt többet 20-25 percnél.
Tóth Vera teste betegség formájában jelzett
Az énekesnő tavaly év végén a GLAMOUR születésnapi címlapinterjújában mesélt arról, hogy az életmódváltását betegsége előzte meg, nem pedig egy fellángolás az alapja, hosszútávra tervez. Vera azt is elmesélte az interjúban, hogy bizonyos ételek után gyakran lett rosszul, az egyik este pedig mentőt is kellett hívnia: ekkor derült ki, hogy inzulinrezisztenciája van.
„Hedonista voltam. Megettem, amit csak megkívántam, nehezen mondtam nemet, széthajtottam magam és hatalmas hévvel száguldottam át az életemen. Sokszor mondjuk azt, hogy nincs időnk megállni, de ez nem igaz. Van időd mindenre, amit akarsz. És ez már csak azért sem játék, mert borzalmas szövődményei lehetnek annak, ha figyelmen kívül hagyod a tested jelzéseit – a stroke-tól kezdve a szívinfarktusig bármi.” – magyarázza.
Ma azonban már nagyon szigorúan figyel rá, hogy ne egyen finomított szénhidrátokat, tekintve, hogy sokáig egyedül a csirkemell, a főtt krumpli és a spenót hármasától nem volt rosszul. „Közben felkerestem egy dietetikust is, aki összeállított nekem egy étrendet. Most már rutinszerűen követem, és szerencsére egyre jobban érzem magam.”
Te mennyire figyelsz oda tudatosan az étkezésedre?
