Ez volt a koporsószög Vilmos herceg és Harry herceg kapcsolatában

Egyesek ajándékot adnak karácsonykor, Meghan Markle és Harry herceg viszont botrányt. Amiből már most biztos, hogy senki sem jön ki jól: sem ők, sem pedig a királyi család. És sajnos Harry herceg és Vilmos herceg kapcsolatának sem tett jót a dolog.

Vilmos herceg és Harry herceg kapcsolatának nem igazán tett jót a Netflixen megjelenő új doku, pedig még csak az előzetese jött ki
Vilmos herceg és Harry herceg kapcsolatának nem igazán tett jót a Netflixen megjelenő új doku, pedig még csak az előzetese jött ki
Fotó: Karwai Tang/Getty Images

Azt már sejtettük, hogy a királyi család életét alaposan felkavarja Harry herceg memoárja, és arra is lehetett számítani, hogy a róluk szóló netflixes dokusorozat miatt is lesznek álmatlan éjszakáik. Még csak néhány előzetest lehetett eddig látni, de úgy tűnik, már most nagy a feszültség miatta. Christopher Andersen királyi szakértő egyenesen úgy jellemezte a Harry & Meghan előzetesére a királyi családból érkező reakciókat, hogy a család “elborzadt” miután látta a az előzetest, és Vilmos herceg különösen értetlenül áll az ellenségeskedés előtt.

Már az első bemutató sokkoló volt

A Netflix szépen lassan csepegteti, hogy tulajdonképpen mire is lehet számítani, de már az első bemutatóban nagyon komoly állítások hangoztak el. Ebben Sussex hercege arról beszél, hogy a családban van egy hierarchia, és vannak kiszivárogtatások is, de ezek egy része kifejezetten tudatos, és arra irányul, hogy különböző narratíváknak ágyazzanak meg. Harry herceg azt állítja, hogy néhány családtagja szándékosan negatív híreket közölt róla és feleségéről, Meghanról. Ez egy piszkos játék - összegezte állításait.

Árulás és háború

Andersen szerint az az érzés, hogy az árulás a családon belülről indult, hamar átválthatott valódi harccá. A szakértő szerint Erzsébet királynő halála után III. Károly király a trónnal együtt ezt a harcot is megörökölte. Szerinte a királynő inkább próbálta figyelmen kívül hagyni az egyértelmű konfliktust, de az új király nem ilyen ember, ezért ő is elképzelhetőnek tartja, hogy különböző megtorlások érik majd Harry herceget és feleségét, sőt Andersen emlékeztetett arra is, hogy Károly a színfalak mögött rendkívül indulatos tud lenni, és szerinte már most az összeomlás küszöbén áll. Egészen biztos abban is, hogy Vilmos herceget sem hagyja hidegen a botrány, de úgy tudni, hogy ő inkább nyugodtabb ember, mint az apja, és valószínűleg inkább megpróbálja elrejteni az egészet, de nem valószínű, hogy megy neki. Biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon dühös a testvérére, és nem érti, amit csinál - fejtegeti a szakértő, mit érezhetnek a Harryhez legközelebb állók.

Sosem látott intim képek: Harry herceg és Meghan Markle új dokusorozata izgalmasabb lesz, mint vártuk

A botrány a mindennapi élet részévé vált

A királyi család időről-időre hangos volt a botrányok miatt, és láthatóan újra ezt az időszakukat élik. Vilmos herceg és Katalin hercegné az Egyesült Államokba látogatott, ahol például egy Boston Celtics meccsen kifütyülték őket egy nappal azután, hogy Lady Susan Hussey, Vilmos keresztanyja lemondott tisztségéről az ellene felhozott rasszista vádak miatt. Az újságok címlapjain pedig állandósulni látszik a háború a kettészakadt család tagjai között. A dokumentumsorozat, illetve Harry herceg hamarosan megjelenő könyve úgy tűnik, hogy nem javít ezen a helyzeten.

Erzsébet királynő halála sem változtatott a nézeteltéréseken

Károly király trónra lépése nem csitította a kedélyeket, pedig sokan azt gondolták, hogy a gyász időszakában a család egymásra talált, és elindult a békülés. Úgy tudni, hogy a dokumentumfilmen is módosított Harry herceg és Meghan Markle, és kicsit lágyították a Károly királyról szóló részeket, de látva, hogy még így is sokkolta a királyi családot az előzetes is, nehéz megmondani, mi lesz akkor, mikor december 8-án kijön az első rész, majd 15-én a sorozat folytatása a Netflixen.

Olvass még többet a királyi családról!

Ez is érdekelhet

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Listáztuk a Grammy-gála legcsodásabb és legbátrabb szettjeit

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói