A magyar márka olyan kollekciót dobott piacra, hogy nincs olyan ember aki ne viselné szívesen

2020.szeptember.4.

Idén is érdekes mondanivalót közvetít a Printa őszi/téli kollekciója. Majoros Zita az idei szezonban a művészet iránti tiszteletét használta inspirációnak. De, mint minden Printa kollekcióban és termékben itt is megjelenik a márkára jellemző szellemesség, és nem a művészeti alkotásokat célozta meg, hanem az alkotó folyamat alatt létrejött "mellék produktumokat".

A kollekció fő motívuma nem más mint egy festékfoltos grafika, melyet a szitanyomó stúdiójukban sokat használt kötények ihlettek. A foltok hosszú időn keresztül gyűlnek a kötényeken, és minden kis foltnak megvan a saját története. Ez a foltgyüjtemény mélyebb szempontokat figyelembe véve tekinthető önálló alkotásnak, ezzel megkérdőjelezve a művészet fogalmát, hiszen a festék foltos kötények önmagukban az aktív művészet megkerülhetetlen lenyomatai.

A foltok különböző formában végigkísérik a kollekciót. A pólókon, festőoverálon, vintage kézzel szövött len öveken egyaránt megjelenik, ezzel különleges hangulatot teremtve az öltözéknek. Az ART darabokat kiegészítve Zitáék megalkották a kollekció PURE darabjait, amelyek ebben a szezonban, éles kontrasztban a festék mintás termékekkel, az üres vásznat jelképezik.

Elsődleges szempont volt az alkotási folyamatban, hogy kényelmes, jól használható, időtálló darabok szülessenek, amelyeknek felhasználása sokrétű lehet. Egymással bátran kombinálható ruhákról és kiegészítőkről van szó, tehát akár egy teljes gardrób frissítést úszhatunk meg 4-5 darab vásárlásával.

Az anyag választásban ismét a natúr, természetes anyagok voltak fókuszban. A vastagabb biopamut, a kendervászon, a vintage kézzel szövött len és az újrahasznosított farmer illetve férfiing lesz az uralkodó anyag az őszi szezonban. A modellek nagy része továbbra is zero waste szabási technikával készül. Ebben a szezonban is elsődleges szempont volt, hogy minden felhasznált anyag GOTS és oeko tex minősítéssel rendelkezzen.

A kollekció darabjai közül kiemelkedik a patchwork szerű vászondzseki, melyet 3 anyag találkozása jellemzi, nyers pamutvászonból, kék kendervászonból és újrahasznosított farmerből készült. A mély kék slouchy nadrág, amely csodás kék színét az eredeti indigónak köszönheti. A textil festésben a Bácsalmási Kékfeső műhely volt a márka segítségére.

A márka a tavaszi kollekcióhoz hasonlóan Munkácsy Brigit kérte fel, hogy legyen az új szezon arca. Brigi nem csak profi modell és gyönyörű édesanya, de aktív résztvevője a környezetvédelem érdekében vívott harcnak. Ne pazarolj blogjában évek óta hívja fel a figyelmet a környezet károsításra, és ad hasznos tanácsokat, hogyan és mit változtassunk életvitelünkön, hogy csökkenthessük ökológiai lábnyomunkat.

Ez is érdekelhet

Testbeszédük mindent elárul: ilyen valójában Meghan Markle és Harry herceg kapcsolata

Testbeszédük mindent elárul: ilyen valójában Meghan Markle és Harry herceg kapcsolata

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.