Hazai divatsiker! A Dűne második részének kesztyűi Pécsen készültek, Zendaya is magyar terméket viselt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Újabb magyar sikerről számolhatunk be a globális divatfronton, hiszen a 2024-ben debütáló Dűne: Második rész kesztyűit a Pécsi Gloves International, tehát a Karma Pécsi Kesztyű gyártója gyártotta.

Névtelen terv-426
Zendaya és Timothée Chalamet Pécsen készült kesztyűket viseltek
Fotó: PGI/Dűne

Az emberek gyári mivoltunkból fakadóan sokszor csak úgy gondolkodnak rólunk, mint bizonyos termékek megalkotóiról. Viszont, a Dűne című filmnek köszönhetően megmutathattuk, hogy a hétköznapi darabok mellett kreatív és extrém kesztyűk készítésére is képesek vagyunk - mesélte a GLAMOUR magazin számára Dűne-projekt kapcsán Hornicz Bernadett, a Pécsi Gloves International ügyvezető igazgatója.

A Dűne: Második rész kesztyűi a kézművesség és a kreatív tervezés találkozásából születettek meg, így a jelmeztervezői elképzelések mellett más ismeretekre is szükség volt ahhoz, hogy a Pécsi Gloves International csapata a karakterek történetéhez és személyiségéhez passzoló kreációkat alkothasson. „A kesztyűk olyan textilből készültek, amelyből a színészek ruhái is. A jelmezkivitelező cég elküldte nekünk a felhasználandó anyagot, valamint az inspirációként szolgáló fotókat és tervrajzokat.

Zendaya a Pécsi Gloves International gyártotta kesztyűt viselte a Dűne című filmben
Fotó: PGI/Dűne

Divat a pécsi kesztyű, nem csak Dűne filmben tarol

A hazai cég mintegy 70-80 pár kreációt készített a filmhez, és nagyjából összesen két és fél-három hetet dolgoztak a projekten. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a Pécsi Gloves International az amerikai sztárok kezét felöltözteti, ez pedig egy, a minőséget biztosító, 160 éves pécsi kézműves technológiának köszönhető. A hazai céget 1994-ben alapították, így az elmúlt 30 kemény munkája az, ami miatt ott tartanak, ahol.

Merő Péter: „A divattervezés művészet, ha a ruhának van mondanivalója”

A PGI szakemberei rugalmasan és gyorsan, mindeközben precízen és részletesen alkotnak, amely a Hollywoodi jelmeztervezők számára is kétségtelenül kecsegtető. (Arról nem is beszélve, hogy a stylistok és a jelmeztervezők szebbnél szebb, sokszínűbbnél sokszínűbb alapanyagokból válogathatnak.)

A pécsi cég a Dorothy Gáspár néven ismert magyar szakembernek is sokat köszönhet, aki az amerikai Gaspar Gloves Store vezetője. Amikor a sztároknak gyártó luxuscég bizonyos okokból nem tud elvállalni egy megkeresést, akkor a pécsi műhely az, amit meleg szívvel ajánlanak maguk helyett. Ez az együttműködés már 15 éve tart, így történt tehát, hogy a Pécsi Gloves International felkerült a nemzetközi divattérképre.

A jó kapcsolati háló természetesen nem elég egy divatra specializált cég szárnyalásához, annál sokkal többre van szükség. „Gyártóként az a siker kulcsa, hogy a megrendelők merhetnek nagyot álmodni, mert megvalósítjuk a kívánságaikat és az elképzeléseiket. Nálunk ez az elv kéz a kézben jár a szakértelemmel és a minőséggel, valamint azzal, hogy soha nem adjuk fel.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője