3 rejtett, de annál fontosabb részlet a Bridgerton 3. évadában, amit eddig nem vettél észre

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nyájas olvasó! Amennyiben hatalmas Bridgerton rajongó vagy, mostanra bizonyára megnézted a harmadik évad első etapját, és amíg a júniusban startoló második adagot várod, valószínűleg szívesen elemzel minden apró részletet. Többek között Penelope Bridgerton elképesztő evolúcióját és átalakulását, miről maga Erika Ökvist vezető sminkmester mesélt a brit GLAMOUR-nak.

A Bridgerton harmadik évada már elérhető a Netflix kínálatában
A Bridgerton harmadik évada már elérhető a Netflix kínálatában
Fotó: Profimedia

Bár a régens korszakban játszódik, a Bridgerton a kezdetek óta magabiztosan fordít hátat a kor jellegzetességeinek, legyen szó divatról, szépségről, viszont annál szívesebben nyúl inspirációként napjaink trendjeihez vagy ikonjaihoz, aminek talán legegyértelműbb gesztusai azok a dalok, melyekért manapság rajongunk.

HIRDETÉS

És ha már Billie Eilish Happier Than Ever dalának átirata igazi norma a sorozat univerzumában, nagyon az ellen sem kell tiltakoznunk, hogy pont olyan sminkekben tündökölnek kedvenc szereplőink, mint amilyenben napjaink ikonjai a vörös szőnyegen vagy épp a Met-gálán.

Penelope nagy utat járt be a Bridgerton című sorozatban: és most már nem csak a társaságról szóló narratívát alakítja, de a saját nőiességét is
Fotó: Profimedia

Erika Ökvist, a Bridgerton vezető sminkmestere ráadásul nagyon tudatosan bánik a smink és a frizura kérdéssel, amikor egy-egy karakter evolúciójáról beszélünk. Gondoltad volna például, hogy minden egyes évad női főszereplőjének van egyfajta, tipikusan rá jellemző szépség-DNS-e?

Íme a kvíz, amit csak a legnagyobb Bridgerton-rajongók tudnak helyesen kitölteni

Íme a kvíz, amit csak a legnagyobb Bridgerton-rajongók tudnak helyesen kitölteni

Penelope átalakulása igazi mesterjátszma

Talán emlékszel még az első évadban megismert, nőiességében abszolút marginális, intellektuálisan azonban annál fontosabb karakter külső jellegzetességeire? Répavörös haj, kislányos báj, amit leginkább édesanyja alakított. Az anyja választotta ki, mit vegyen fel, és valószínűleg ő az, aki elmondta a szobalánynak, milyen frizurát készítsen lányának. Míg a második évadban pont azt csinálta, mint bármelyik tinédzser: a tükör előtt kísérletezett. - magyarázta Ökvist a brit GLAMOUR-nak.

Észrevetted, hogy a korábbi, ártatlan smink helyett füstös tekintetet és buja ajkakat kapott Penelope a Bridgerton harmadik évadában?
Fotó: Profimedia

A harmadik évadra azonban a saját kezébe veszi az irányítást, és ő maga lesz önmaga legnagyobb formálója, miután tisztában van vele, milyen hatalommal bír a női szépség, és annak tudatos használata. A családjára jellemző élénk színek helyett olyanokat választ, melyek hangsúlyozzák a világos bőrét, a kék szemét és a vörös haját, ami a harmadik évadban sokkal természetesebb, szinte már a gesztenyebarnába hajló, mint ahogy megismertük, és sokkal merészebb vállalásai vannak, mint valaha.

Amikor a régens korszak találkozik az Old Hollywood stílussal - a Bridgerton univerzum esztétikája mindig is izgalmas volt
Fotó: Profimedia

Ökvist Old Hollywood stílusként emlegeti Penelope első epizódban való megjelenését a hosszú, fekete kesztyűvel, hajjal és cicás szemekkel, amivel sokkal inkább emlékeztet mondjuk Rita Hayworth amerikai színésznőre, mint saját magára. Nem ő az, de egy olyan változata önmagának, ami jobb, mint amit eddig valaha megtapasztalt. - magyarázza a szakember, aki külön hangsúlyozza, hogy Penelope végre elszakadt a kislányos, göndör fürtös megjelenésétől, a helyét pedig átvette a hangsúlyos derékvonal és egy olyan frizura, ami jobban megnyújtja a nyakát.

Cicás szem, sötétebb haj, lágyabb hullámok - Penelope egészen új arcát mutatta meg a Bridgerton harmadik évadában
Fotó: Profimedia

A Bridgerton sztárja meztelenre vetkőzött a kamerák előtt, és nyomós oka volt rá

A Bridgerton sztárja meztelenre vetkőzött a kamerák előtt, és nyomós oka volt rá

Szintén apró, de annál fontosabb rejtett utalás, hogyan alakult át Penelope sminkje: több jelenetben is fülledt, füstös tekintetet kapott, és olyan buja ajkakat, ami automatikusan magára vonja a figyelmet minden egyes alkalommal.

Szintén nagyon szimbolikus, még ha nem is olyan látványos Kate átalakulása, akinek a külseje tökéletesen tükrözte a második évadban a legfontosabb feladatát: hogy terelgesse húgát, míg magáról mint nőről nem igazán volt komplex és vonzó önképe. Ehhez képest a már házas és boldog Kate külseje sokkal fesztelenebb és ragyogóbb.

Amikor biztonságban vagy, úgy nézhetsz ki, ahogy csak akarsz, nem érzed magad fenyegetve. Miután visszatérsz a nászútról, szerintem ragyognod kell. - teszi hozzá a sminkmester.

Mi történt a Bridgerton sorozat Daphne-jával? Így él ma Phoebe Dynevor

Jöhet néhány érdekesség a Bridgerton harmadik évadáról szépség fronton?

  • A forgatás előtt minden szereplő 12 órán át viselte a neki szánt sminket, hogy Erika Ökvist megbizonyosodhasson róla, hogyan viselkedik az egyes színészek arcbőrén.
  • Egy-egy női szereplő akár 3 órát is eltöltött a sminkben egy átlagos forgatási napon.
  • A sorozatban parókákkal dolgoznak, aminek a tökéletesítése nagyjából 30-45 percet vesz igénybe. A Penelopét alakító Nicola Coughlannek például hét parókája van összesen.
  • A sminkmester Pat McGrath szemhéjpúdereivel és pirosítóival éri el a hamvas, üde, tökéletes bőr hatást.
  • Míg jellemző a karakterekre egy-egy emblematikus frizura vagy smink, a készítők törekednek rá, hogy minden egyes jelenetben más sminket viseljenek a szereplők, és soha ne kapd ugyanazt.
Tudtad, hogy a Bridgerton sorozat frizurái valójában parókák? A Penelopét alakító színésznőnek például hét darab is van
Fotó: Profimedia

Kövesd a Bridgerton legalapvetőbb szépségszabályait!

  1. Előkészítés mindenek előtt! Ökvist nagy hangsúlyt fektet az arcbőr előkészítésére, mielőtt felvinné a sminket. Az arcmasszázs és a nyirokmasszázs - ha jól csinálod - hatására eltűnik a puffadtság, és üdébb lesz a bőr is. És amit nem győz hangsúlyozni a sminkmester, az a fényvédelem és a bőséges folyadékbevitel.
  2. Alapozz okosan! Gondoltad volna, hogy a sorozat színészeit patchwork-szerűen alapozzák? Ráadásul nem is egy, hanem általában négy teljesen különböző alapozóval érik el a kívánt eredményt.
Nincs két egyforma smink és haj a Bridgerton világában, minden egyes jelenetben egyedi megoldásra törekednek a készítők
Fotó: Profimedia

Mutatunk néhány szuper eszközt, amikkel szinte pillanatok alatt hibátlan, leheletkönnyű sminket varázsolhatsz magadnak otthon!

Így készíts magadnak tökéletes, üde sminket:
Galéria

Bezárás
2024.05.23.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kvíz: Mennyit tudsz valójában a Balatonról? Teszteld le!

Kvíz: Mennyit tudsz valójában a Balatonról? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)