Slowfood, vegán ételek, családias hangulat: 3 szuper étterem Budapesten, amit ki kell próbálnod

2020.október.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egészségtudatos, ökotudatos vagy, és az étkezést is egyfajta élménynek tekinted? Bennfentes tippek haladóknak.

Nem véletlenül menő a slowfood, a vegán ételek, a családias hangulat. Sokunknak elegünk van a műkajákból, a rohanó életmódból és valami teljesen másra vágyunk. Mi is nap mint nap kutatjuk a régimódi étkezést felváltó lehetőségeket, ahol az ízek, a kiszolgálás, a szellemiség is olyan, amivel tudunk azonosulni.

A Hokedli egy szuper ebédet tartogat, ha a pesti Broadway felé visz az utad. A Robert Capa múzeum mellett, a Nagymező utca 10. szám alatt 11:30-tól 17 óráig van nyitva, de ha nem ebédidőben mész, hanem kicsit később, tényleg elfogy minden. Ez is jó érzés persze, mert tudod, hogy semmi étel nem vész kárba náluk.
Vannak levesek, főzelékek, feltétek és desszertek, de minden nap más, és maximum háromból választhatsz. Gluténérzékenyként, laktózintoleranciával élőként, vegánként és cukorbetegként is könnyen találhatsz kedvedre valót a szezonális kínálatból.

Fiatal, nagyon figyelmes stáb vár modern kifőzde környezetben anyukád és a nagymamád főztjével maibb szellemiségben, idényzöldségekkel. Minden ételben érezni, hogy benne van a szívük-lelkük. Olyan "titkos" hely ez, amit még nem sokan követnek az Instagramon (@hokedlibar), viszont ha egyszer kipróbálod, mindig vissza akarsz majd térni, ha arra jársz.

A Dobrumba már egy szupertrendi helynek számít, alig lehet helyet kapni, ha nem foglalsz asztalt. A turisták is felfedezték, célirányosan érkeztek, hogy válogassanak a nagyon gazdag, gasztronómiai utazást ígérő menüről, amit a megálmodók úgy fogalmaznak meg, hogy olyan finomságokat találsz rajta, amit az Atlasz hegységtől az Ararát hegyig, a Boszporusztól Gibraltárig esznek. Így már sejtheted, hogy mezzék sora vár, ami az itthon divatos egytál ételek helyett a sok kisebb-nagyobb étel, íz megkóstolását jelenti. Az a legjobb, ha közösen rendeltek a partnereddel, barátaiddal és mindent megosztotok, így akár öt-hatféle ízt, ételt is esztek majd. A cékla, dió kecskesajt pasztát ki ne hagyjátok, de ha kicsit ódzkodtok az egzotikusabb ízektől, akkor is találtok itt finom shawarmát. A török kávét is nagyon ajánljuk ebédidőben.

A Dobrumba egy különleges divatkollaborációnak is résztvevője: a VYF magyar, szuper mintás sálakat kínáló divatmárkával és a grafikákat elkészítő Studio Nur-ral egy olyan sálkollekciót hoztak létre, amelynek darabjain az etterem fogásainak szülőföldjei, alapanyagai köszönnek vissza. Lehetetlen nem beleszeretni a vârosképes, narancsos kendőkbe.
Jó hír, hogy a Dobrumba megálmodói nemrég Budán, a Széll Kálmán téren is nyitottak egy éttermet: A Pingrumba esetében is maradt a meleg atmoszféra a keleties tárgyakkal, valamint az étlap felépítése is hasonló: itt is mezzéket, leveseket és salátákat találsz a főételek mellett. A különbség annyi, hogy ízek terén kicsit még keletebbre kalauzolnak: a Pingrumbában a Kairó és Kalkutta közötti térség fogásait ismerheted meg.

A Vegan Love az első vegán streetfood étterem, a Gellért tértől nem messze, a Bartók Béla út 9. szám alatt találod. A fő csapás a hamburger sültkrumplival és rengeteg féle szósszal, de a megnyitás óta eltelt években bővítették a kínálatot hot dogokkal, salátákkal. Ezeken kívül a híres amerikai sajtos tésztát, a Mac n Cheese-t is kipróbálhatod itt egy zöld turmixszal vagy szűrt citromos vízzel. Nem csak akkor érdemes betérned, ha kerülöd a tejtermékek, a hús és más állati eredetű alapanyagok fogyasztását: burgered vagy hot dogod kérheted gluténmentes pékáruban is.

A Vegan Love-ot főleg azokra az esetekre ajánljuk, amikor gyorsan ennél valami kiadósat, egészségeset, de nem szeretnél lemondani a kellemes, nyugodt környezetről, amiben az étkezés élmény is. Utóbbiakat a kedves, figyelmes stáb és a növényekkel díszített vendégtér garantálja.
Streetfoodról lévén szó, még az is lehet, hogy a Bartók Béla úton kívül is fogyaszthatsz kínálatukból, hiszen food truckjuk számos rendezvényen jelen van. Arra az esetre pedig, ha ritkán jársz a budai oldalon, van egy jó hírünk: a csapat novemberben beveszi az V. kerületet is, a Vitkovics Mihály utcában nyílik majd a Vegan Love Downtown.

Szöveg: Dózsa Kamilla

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Gyászol az angol királyi család, váratlan tragédia történt

Gyászol az angol királyi család, váratlan tragédia történt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

A sok edzéstől lesérültél? Ettől biztosan hamar felépülsz! (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

Ha valami igazán ütős illatot keresel a nyári bulikhoz, mutatjuk, mit válassz (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)