Így változnak meg az utazási szokásaink - Ruzsa Norinával GLAMOUR-nagykövettel és utazóbloggerrel beszélgettünk

A tavalyi év jelentősen megváltoztatta az utazási szokásainkat. Vajon, hogyan fogunk a jövőben utazni? Hogyan hat ránk egy-egy luxus környezetből posztolt fotó? A témáról a GLAMOUR májusi Tedd!&Ne Tedd! mellékletében Ruzsa Norinával a GLAMOUR nagykövetével, utazóbloggerrel beszélgettünk. Most elárulja, hogyan változtatta meg a vírus az utazási szokásait és néhány tippet is ad azoknak, akik utazáson törik a fejüket.

Norina életében rendkívül fontos szerepe van az utazásnak, egészen gyerekkora óta járja a világot. Kezdetben a családi nyaralások és a külföldi néptánc fellépések során járta Európát, később pedig az egyetem mellett egy hosszabb amerikai, majd egy éves szlovéniai utazás inspirálta, hogy ebbe az irányba specializálódjon.

Hogy élted meg, hogy a vírushelyzet jelentősen megváltoztatta az utazási szokásainkat?

Nem volt egyszerű, az utazás a fő mozgatórugóim egyike, próbáltam optimistán hozzáállni a helyzethez, a siránkozás helyett a saját vállalkozásom fejlesztésére koncentráltam. Sikerült azért egy-két helyre eljutnom, rövid autós utazásokkal próbáltam csillapítani a vágyamat. Idén februárban viszont már egészen Párizsig repültem, persze ezt is rendkívül körültekintően, betartva minden szabályt.

Mit gondolsz, hogy fogunk utazni a jövőben?

Nehéz erre válaszolni, nagyon bizonytalan még minden, nem lehet felkészülni, hogy az országok milyen korlátozásokat fognak bevezetni. Úgy látom, két részre szakad majd az utazóközönség. Pénztárca, nyelv és oltásfüggő lehet, ki milyen utat vállal. Biztos vagyok benne, hogy meg fognak indulni az emberek, az a kérdés, meddig merészkednek. A maszk, a kézfertőtlenítő még egy darabig állandó kelléke lesz az életünknek, kérdés, lesznek-e vakcinaútlevelek, és milyen újabb szabályozások lépnek életbe?

Mit javasolnál azoknak, akik utazáson törik a fejüket?

A higiéniai eszközök beszerzése és az adott ország beutazási lehetőségeinek feltérképezése mellett először könnyen megközelíthető, autós célpontokat tűzzünk ki, így nagyobb a biztonságérzetünk, probléma esetén könnyebben haza tudunk jönni. Ha valaki mégis repülős útra szánja el magát, érdemes olyan repülőjegyet vásárolni, ami díjmentesen módosítható. Ezek a jegyek általában jóval drágábbak, de ebben a helyzetben mindenképp megéri rászánni a pénzt.

Olvasd el az interjút a Tedd! & Ne Tedd! mellékletben, ahol további kérdésekre válaszol és néhány oldalt is ajánl Norina!

Ez is érdekelhet

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod