Lendülj formába otthon! - A német GLAMOUR szerkesztői kipróbáltak pár otthoni edzésformát

2021.április.19.

Elmúltak azok az idők, amikor az edzőgépek szomorúan porosodtak a sarokban. A maiak nemcsak iszonyú jól néznek ki, de sokkal többre is képesek. A német GLAMOUR szerkesztői Tanja Fox, Brigitte Haase kipróbáltak néhány high tech készüléket, és teszteltek pár kiegészítőt is.

Fotó: Amelie Niederbuchner

1. VAHA

Mi ez? Egy tükör, ami inkább néz ki XXL méretű iPadnek. Előre megszabott edzéseket vagy személyes tréninget végezhetünk rajta.

Fotó: Amelie Niederbuchner

Hogy milyen volt? Hat hétig teszteltem a tükröt, és igencsak meglepett, milyen hatékonynak bizonyult ilyen rövid idő alatt. A személyes edzéshez hozzá kell szokni, mert egy valódi személlyel dolgozunk együtt (miután előzőleg tisztáztuk az elérendő célokat). Kicsit olyan, mint a zoom, csak itt izzadunk közben, és javul az erőnlétünk. Tartozik hozzá ezenkívül egy edzésterv, amit az ember egyedül, a tükörrel végez el, valamint egy táplálkozási napló. Ami igazán lenyűgözött, az a technikai része: egy szíj méri a szívfrekvenciát, a TAHA összekapcsolható a Spotify-fiókunkkal, és még szelfizésre szolgáló kamera is van benne. Ráadásul a tükör állati jól néz ki, első ránézésre senki sem gondolná, hogy edzőgépről van szó. Ha pedig vendégek jönnek, és nehezen oldódik a hangulat, elég beüzemelni, és rögtön megtörik a jég.

Tippjeim

Szerintem a VAHA kiváló befektetés annak, aki edzene, de nehezen küzdi le az első lépéseket az edzőterem felé. Bár diszkrét tárgy, ahhoz azért elég feltűnő, hogy naponta emlékeztessen: sportolni kell!

2. P.Volve

Mi ez? Egyes modellek, mint Devon Windsor vagy Nadine Leopold a P.Volve-ra esküsznek. A többi edzéshez képest itt lassabbak és rövidebbek a mozdulatok, mégis jól égetnek – főleg a popsin és a lábon. Többek között azért, mert gyakorlás közben egy gumilabdát kell szorítani a láb közé (ez a P.Ball), amely a folyamatos mikromozgások révén állandó feszítésre és ellenállásra kényszeríti a testet. Egy további kiegészítővel (P.Band) ugyanilyen elv alapján edzhető a kar is. A profi edzők által vezetett – igény esetén izomcsoportok szerint összeállított – edzéseket az appon vagy online streamen keresztül követhetjük.

Fotó: Amelie Niederbuchner

Hogy milyen volt? Elismerem, az első P.Ball-lal végzett edzés után elég furán éreztem magam. A labda ott himbálózott a lábam között, nemigen tudtam vele mit kezdeni. A gyakorlatok sem voltak szokványosak: hosszan ki kell tartani őket, sok apró mozdulatból állnak. Ugyanakkor már negyedóra múlva éreztem, milyen hatékony ez a gyakorlatsor, négy hét után pedig megállapíthattam, hogy tényleg sokkal feszesebb lett a testem. Ami még szuper: tízpercestől a hatvanpercesig számos edzéstípus áll rendelkezésre, úgyhogy minden helyzetben találunk alkalmas szettet a gyakorlásra.

Tippjeim:

Tarts ki! Itt célzottan kisebb izomcsoportokat edzel, így az eredményeket sem látod rögtön. Hosszabb távon viszont az egész test jóval edzettebb lesz, nem csak bizonyos részei.

3. Fitteryou

Mi ez? Fitnesz-applikáció, amit a legjobb a hozzá tartozó matraccal használni. Ez a testméretünkhöz illeszkedik.

Fotó: Amelie Niederbuchner

Hogy milyen volt? Az applikáció előzetes felmérés alapján állítja össze az edzéstervet. Választhatunk a 20 perces HIIT-edzés (High Intensity Interval Training) és a 40 perces izomfejlesztő tréning között. A gyakorlatok növelik az általános állóképességet, javítják a reakcióidőt és megelőzik a hátfájást. A legtöbb gyakorlat kevéssé ismert, kivitelezésükben sokat segítenek a matracon lévő ábrák. Kellemes változatosság a Youtube-on lévő, szokványos fekvőtámasz-térdhajlítás-edzésprogramok után.

Tippjeim

Rajongó lettem, főleg a HIIT-gyakorlatok nyűgöztek le. Korábban soha nem bírtam rávenni magam ilyesmire otthon, de a matraccal igen. A HIIT ezenkívül rövid, de annál ütősebb. Az izomfejlesztő tréning viszont lehetne intenzívebb, és zavart benne, hogy külön izomcsoportok – mondja a vádli, vagy a has – fejlesztését nem lehet beállítani. Összefoglalva: a Fitteryou remek választás annak, aki épp (újra) felfedezi a sportolás örömeit. Ha pedig majd még több edzéstípust kínál, el sem lehet rángatni többé a matracról.

Nézd meg a másik két otthoni mozgásformát a májusi GLAMOUR magazinban.

Fordította: Wekerle Szabolcs

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: a Bakok számára a románc áll az első helyen, a Kosok legyenek körültekintőek

Napi horoszkóp: a Bakok számára a románc áll az első helyen, a Kosok legyenek körültekintőek

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

G-Életstílus

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!

Így leszel csinos és vonzó 38-as méret felett!