Egy ragadozó karmaiba kerültél?! 4 korai jel, hogy vigyáznod kell a pasival

2021.június.6.

Az antiszociális és narcisztikus személyiségzavarban szenvedők közel háromnegyede férfi, legjellemzőbb tulajdonságuk pedig az, hogy képtelenek a valódi empátiára, életük fő lényege általában saját önös érdekeik kiszolgálása. Persze, vannak enyhébb és súlyosabb esetek.

Egy ragadozó karmaiba kerültél?! 4 korai jel, hogy vigyáznod kell a pasival
Fotó: Profimedia

Az igazán súlyosak örömmel és aktívan használnak ki másokat, így velük intim kapcsolatba kerülni megrázó élmény lehet. Sajnos azonban ezek az emberek gyakran nagyon sármosak, és egy kapcsolat kezdeti szakaszában igyekeznek elfedni valódi arcukat. Mégis, vannak olyan apró jelek, amelyek már nagyon korán elárulhatják őket. Ha az alábbiakat tapasztalod újdonsült udvarlódban, mi azt tanácsoljuk, menekülj!

Folyamatosan, látszólag ok nélkül hazudozik

A narcisztikusak és az antiszociális zavarban szenvedők előszeretettel hazudoznak. Gyakran jelentéktelen apróságokban is. Egy személyiségzavarban nem szenvedő számára a hazugságnak mindig nyomós oka van: általában el akarunk vele kerülni valamilyen számunkra negatív következményt, vagy azt, hogy megbántsunk mást. Egy hétköznapi ragadozónak a hazugság azonban olyasvalami, amit magáért a hazudozás nyújtotta élvezetért tesz. Imádja megmásítani a valóságot, és boldog, amikor a másik elhiszi valótlan állításait. Vagyis: ne hunyj szemet afelett, amikor a pasi azt mondja, nővére van, pedig öccse, hogy faipari szakközépbe járt, pedig zenetagozatos gimibe, esetleg más az életkora, más a munkahelye, mint azt korábban állította, vagy az élettörténetében, esetleg napirendjében találsz ellentmondásokat az állítása és a valóság között. Ezeket el lehet bagatellizálni, pedig gyakran súlyos személyiségzavarra utalnak!

Valósággal üldöz a szerelmével

Ki ne élvezné, ha egy sármos, jó képű, ragyogó eszű férfi ne tudna betelni vele? Az antiszociális és narcisztikus személyekre nagyon jellemző, hogy az ismertség kezdeti szakaszában szinte éjjel-nappal csüngnek a másikon. (Ezt az angolul love bombingnak nevezett jelenséget azonban később a kellemetlen leértékelés fogja követni, ezt jobb nem megvárni). Bármennyire is kenegeti a büszkeségedet, fontos, hogy légy óvatos azzal a férfival, aki egy hét ismertség után szerelmet vall, megkéri a kezed, minden napot veled akar tölteni, és valóságos istennőnek tart. Természetes, hogy a szerelem elején idealizáljuk a másikat, de a túlzott rajongás mindig azt mutatja, hogy a másik érzései nem rólad, hanem önmagáról szólnak, és fő céljuk, hogy behálózzanak vele téged.

Abnormális igénye van a folyamatos kontrollra

Ha valaki eszközként szeretne használni téged, számára a legrémesebb, amit tehetsz az az, ha átveszed tőle az irányítást. A fenti személyiségzavarban szenvedők ezt nem engedhetik meg maguknak, így ha minden kötél szakad, komoly manipulációs technikákat is bevetnek, csak hogy azt érezzék, náluk van a kontroll, illetve, hogy őket nem lehet csak úgy irányítgatni. Ilyenkor a leggyakrabban az úgynevezett passzív-agresszív technikák kerülnek előtérbe: például udvarlód beleegyezik egy találkozóba, de aztán az utolsó pillanatban lemondja, vagy szándékosan késik, esetleg úgy tesz, mintha nem emlékezne arra, amit kértél, nem kapta volna meg az üzeneted, nem vette volna észre, hogy hívtad stb.

Az álarca mögött néha fölsejlik a gonosz

A narcisztikus és antiszociális személyek általában sima modorúak, és ha kell, nagyon ügyesen rejtegetik érzéketlen, másokat csak saját érdekeikben fölhasználó énjüket. Ha azonban sarokba szorítják őket: például valaki leleplezi valódi kilétüket vagy megpróbálja irányítani őket, robbanhatnak. Ne menj el amellett, ha a kedves férfi, akivel találkozgatsz, sértegetni kezd, vagy döbbenetesen érzéketlennek mutatkozik egy szituációban, esetleg csúnyán cserben hagy. Még ha egy pillanat múlva vissza is változik angyallá, és sűrűn elnézést kér, vezekel, akkor is keltsen gyanút benned ez a fajta viselkedés.

Ez is érdekelhet

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

GLAMOUR Horoszkóp

Ma szerelem lebeg a levegőben: Napi horoszkóp, június 12.

Ma szerelem lebeg a levegőben: Napi horoszkóp, június 12.

Monitor

Programajánló: Elstartolt a tízéves Margó Irodalmi Fesztivál!

Programajánló: Elstartolt a tízéves Margó Irodalmi Fesztivál!