18+

Felnőtt tartalom

Elmúltál már 18 éves? Ezen az oldalon felnőtt tartalom található!

Sokkoló, brutális és tanulságos videó került elő az erőszakos rapper Diddy-ről

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A címben nem túloztunk, a CNN-en bemutatott videó valóban felkavaró, olyannyira, hogy csak erős idegzetűeknek ajánljuk. Ha nem is nézi meg mindenki, nagyon fontos, hogy beszéljünk róla. Mert nem egyedi, és kirívó eset, és segít abban, hogy felhívja a figyelmet, miért kell jobban odafigyelni arra, mi történik körülöttünk.

diddy
A rapper eddig tagadta bűnösségét
Fotó: Northfoto

Az előzmények is megdöbbentőek, de szintén nem egyediek. Cassie Ventura feljelentette Sean “Diddy” Combs Grammy-, MTV-, és még számtalan díj nyertesét, amiért a férfi hosszú éveken keresztül bántalmazta őt. A nő évekig próbálta bizonyítani az igazát, Diddy befolyásos ismerősei pedig bőszen mentegették a rappert a közösségi oldalakon. 8 év kellett ahhoz, hogy a videó napvilágra kerüljön, de ez csak a sztori egyik fele.

Brutális, ami a videón történik

A felvétel egy hotel folyosóján készült, az látszik rajta, hogy Cassie a lift felé tart a csomagjaival. A rapper utoléri, megragadja, ellöki, üti és rugdossa a földön fekvő nőt, majd a kabátjánál fogva húzza a földön. 2023 novemberében nyújtott be keresetet a rapper ellen, folytatólagos bántalmazás és nemi erőszakok miatt. Azóta több nő is jelentkezett, akik hasonló agresszióról számoltak be.

Mikor hiszünk már végre a nőknek?

Az eset felháborító, dühítő, de nem egyedi, ahogyan az sem, ami az után történt, miután az áldozat a hatóságokhoz és a bírósághoz fordult. Floyd Mayweather bokszoló egy podcastban mondta azt, hogy “Ha a lányommal történt volna, fájna, de ez a lányom döntése lenne”. Tyrese Gibson, a Halálos Iramban színésze, valamint zenész egy azóta már törölt posztban állt Diddy mellé, és támogatásáról biztosította. Még most, a brutális videó megjelenése után is vannak olyan kommentelők, aki szerint sajnálatos, ami történt, de az áldozat a hibás, hogy nem hagyta ott a bántalmazót. Az esetet, többek között azt is, amit a felvételen láthatunk, Cassie Ventura többször részletesen, és nagyon élénken idézte fel, évekig húzódott az ügye, miközben ő újraélte a legszörnyűbb traumáit, a világ egy része azt gondolta róla, hogy ezt csak pénzszerzés miatt tette. Hiszen a bántalmazója és annak ügyvédei, barátai, minden lehetséges fórumon ezt hangoztatták.

Cassie Ventura 2015-ben, a rapper illatmárkájának bemutatóján
Fotó: Northfoto

„Aki nem lép, annak nem fáj eléggé" - Hibáztatás helyett inkább álljunk az ádozatok mellé!

„Aki nem lép, annak nem fáj eléggé" - Hibáztatás helyett inkább álljunk az ádozatok mellé!

Tankönyvi példa a párkapcsolati erőszakra

Ventura és ügyvéde a bíróság előtt is elmondta, hogy a nő “benne ragadt” a kapcsolatban. Többször próbált elmenekülni, mint például a videón látható este is, de a verés és a retorzió egyre durvább lett minden ilyen alkalommal. Egy másik hasonló alkalommal megragadta, arcon ütötte, és ahogy a nő próbált a lift felé menekülni, és hívni a felvonót, a rapper üvegvázákat dobott hozzá, a széttörő üveg súlyos sérüléseket okozott.

Ki tudott még róla?

Szintén visszatérő kérdés, hogy vajon hányan látták, és tudtak arról, mi történik zárt ajtók mögött, mégsem tett senki semmit. Cassie Ventura esete is bizonyítja, hogy ez nem csak két fél, hanem az egész társadalom hibája, közös felelősségünk, hogy az áldozatoknak merjünk segíteni, akkor is ha a partner egy köztiszteletben álló, befolyásos, akár világszinten is ismert és elismert férfi. És nem, sosincs olyan, hogy az áldozat valami olyat tett, ami miatt ezt megérdemli.

Bocsánatkérés itt már nem elég

2023-ban a rapper tagadta a bűnösségét, az egészet hazugságnak nevezte, és ügyvédjével azt a látszatott keltették, hogy ő az igazi áldozat. Most, hogy a videó nyilvánosságra került, egy bocsánatkérést tett közzé az Instagramon, amelyben elmondja, hogy “Teljes felelősséget vállalok a videóban szereplő tetteimért. Undorodom. Elmentem és szakember segítségét kértem. Jártam terápiára, rehabilitációra. Istentől kell az irgalmát és kegyelmét kérnem. Nagyon sajnálom, szeretnék, hogy minden nap jobb ember lenni. Nem kérek megbocsátást. Őszintén sajnálom” - és arra hivatkozott, hogy abban az időszakban “nagyon mélyen volt”.

Cassie Ventura ügyvédei szerint azonban ez a bocsánatkérés nem őszinte, és emlékeztetnek mindenkit, hogy a rapper néhány hónapja is pénzéhes nőknek nevezte a vádlóit, akiknek minden állítása hazugság. De megszólalt az ügyben a rapper 50 Cent is, aki szerint ez a bocsánatkérés, az előzmények, és a nőket ért mocskolódás fényében nem őszinte, mások pedig úgy gondolják, hogy Diddy leginkább azt sajnálja, hogy a videó nyilvánosságra került. Beszédes, hogy az áldozat neve nem hangzik el a bocsánatkérés alatt, nem is utal rá, nem tőle, inkább a világtól kér megbocsátást. Az ügyészség szerint pedig hiába egyértelmű a bizonyíték, az eset elévült, így nem emelnek vádat.

A legbosszantóbb pedig az egészben az, hogy ha nincs ez a videó, a rappert vádoló nőknek továbbra is sokkal kevesebben hinnének. Mivel az a ritka, hogy a bántalmazásról van felvétel, éppen ezért lenne itt az ideje végre annak, hogy tartsuk nyitva a szemünket, aki pedig segítséget kér, és jelenti az őt ért bántalmazást, azt segítsük, és ne kételkedjünk a szavában. Ha neked vagy valakinek a környezetben segítségre van szüksége, keresd a NANE Alapítványt, kiadványaik akkor is fontosak, ha szeretnéd jobban megérteni a bántalmazással kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak?

Melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a Te bőrtípusodnak?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Te tudod, mi a ránctalan bőr titka? - Most eláruljuk! (x)

Te tudod, mi a ránctalan bőr titka? - Most eláruljuk! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)