„Nem lehet semmi sem fontosabb a kislányomnál” - Dukai Regina őszintén mesélt az anyaságról

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A legtapasztaltabb és legismertebb véleményvezérek egyike, aki tudatosan óvja magánéletét a nyilvánosságtól. Dukai Regina vállalkozó, tartalomgyártó most még jobban őrzi a saját és családja privát szféráját.

Dukai Regina
Dukai Regina életében jelenleg az anyaszerepen van a fókusz / stylist: Csillag Szilvia, smink: Kutasi Mariann, haj: Kozma Norbert
Fotó: GLAMOUR/Ajkai Dávid

Rengeteg minden történt vele az elmúlt években, azon szerencsések egyike, aki egyszerre több pályán is kipróbálhatta magát. Dukai Regina az énekesi és a műsorvezetői karrier mellett sikeresen felépítette közösségimédia-oldalát, majd saját online vállalkozását. Egy éve azonban kislánya, Olivia, és az anyaszerep jelentik a legnagyobb fókuszt az életében.

Hihetetlen milyen gyorsan repül az idő, a kislányod már egyéves. Hogyan éled meg az anyaszerepet?

Tíz perccel azelőtt, hogy megtudtam, terhes vagyok, épp arról beszélgettünk a nőgyógyászommal, dr. Katona Renáta doktornővel – akihez akkor azért mentem el, mert úgy gondoltam kiújult az endometriózisom vagy valami még ennél is nagyobb gond húzódhat a háttérben –, hogy úgy érzem eldöntöttem, a jövőben ketten éljük az életünket a párommal, hiszen így is tökéletesen jók vagyunk együtt.

Aztán egyszer csak meghallottam egy zakatoló szívhangot. Meg is jegyeztem Renátának, hogy hallja-e milyen ideges vagyok…és ekkor közölte, hogy ez nem az én szívem hangja. Filmbe illő jelenet volt ez mindkettőnk számára. A legtöbbször ilyen esetekben egy nő a fellegekben érzi magát, én viszont sokkot kaptam. Fel kellett dolgoznom a hallottakat, látottakat. Hogy oldom meg? Hogy fogok dolgozni? Hogy tudom majd etetni? Hogy tudom kimutatni a szeretetemet? Biztosan jó anya leszek? Ezer meg egy kérdés zakatolt a fejemben.

Ezekről az érzésekről nem könnyű nyíltan beszélni, mert attól félünk, ítélkező visszajelzés érkezik válaszként. Pedig ez nem azt jelenti, hogy nem vágytunk a babára, csupán eluralkodott rajtunk a félelem. Egy kedves ismerősöm azt mondta, miután megnyíltam neki ezzel kapcsolatban: „egy percig se aggódj azért, mert nem önt el azonnal a rózsaszín köd miután megszületik a baba, vagy mert nem érzed azonnal az anyasággal járó felemelő érzést. Idővel jönni fog.”

„Akár jöhetne a baba” - Csősz Boglárka az új kapcsolatáról mesélt

„Akár jöhetne a baba” - Csősz Boglárka az új kapcsolatáról mesélt

És igaza lett! Most már nem tudom elképzelni az életünket Olivia nélkül. A szeretet, amit iránta érzek, leírhatatlan. Néha csendben figyelem, amikor játszik vagy alszik és meg kell csípjem magam, hogy érezzem, nem álmodom. Tényleg itt van! Tényleg engem választott ez a fantasztikus, vidám, vicces teremtés, aki minden napunkat beragyogja.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást?

Az időm beosztása. Olivia születése előtt egy pillanatra sem álltam meg. Szinte sosem pihentem, folyamatosan dolgoztam, állandóan úton voltam. Akkor és oda mentem, ahová kellett és ahová akartam. Még a terhességem utolsó hetében is fotóztunk a webshopomnak. Aztán december ötödikén megérkezett a főnököm és borult az időbeosztásom! (nevet)

Dukai Regina számára a legnagyobb kihívás, hogy jól ossza be az idejét / stylist: Csillag Szilvia, smink: Kutasi Mariann, haj: Kozma Norbert
Fotó: GLAMOUR/Ajkai Dávid

A legnehezebben talán ezt dolgoztam fel, hiszen negyven évig a magam ura voltam, most pedig hozzá igazítok mindent. Persze ez így van rendjén, de tanulom még, hogyan kell lavírozni a gyereknevelés, a párkapcsolat, a munka és a háztartás vezetése között. A párom és az anyukám hatalmas segítség ebben, de bizony még így is azt érzem, hogy olykor nem tudok megfelelően teljesíteni a munkámban. Ha valaki tudja a titkot, hálás lennék, ha megosztaná velem. (nevet)

Idén lettél negyvenéves, hogy érintett lelkileg a kerek évforduló?

Sosem érdekeltek a számok, matekból is mindig rossz voltam (nevet). A viccet félretéve, ugyanolyan csodás nap volt ez, mint bármelyik szülinapom a szeretteim körében. Úgy érzem, hogy megvan szinte mindenem, nem is kívánhattam volna jobb negyvenedik szülinapot. Ez a nap csak akkor lett volna szebb, ha az apukám is velünk ünnepelhetett volna.

Hogy viszonyulsz az öregedéshez?

Sokunkat nem azért érdekel az öregedés témaköre, mert nem vagyunk elégedettek a számokkal, a bőrünkkel, a változással. Egy negyvenéves nő, akinek még nincs gyermeke, számtalan olyan megjegyzést kap, amivel megpróbálják éreztetni, hogy bizony telik az idő. „Mert a te korodban már...” ideje lenne bizonyos dolgoknak megtörténnie. Aztán jönnek a találgatások, hogy miért nem történik meg, vagy az ítélkezések, ha valaki nyíltan felvállalja, hogy nem szeretne anya lenni.

Az évek múlásával ezek már leperegtek rólam. Ha mégis mondanom kellene valamit, ami miatt foglalkoztat az öregedés, az az elmúlás kérdése. Szeretnék hosszú életet élni, hogy sokáig itt lehessek Olivia mellett.

Gryllus Dorka: „Engedjük már el, hogy minden nő örökre úgy nézzen ki, mint egy Barbie baba”

Gryllus Dorka: „Engedjük már el, hogy minden nő örökre úgy nézzen ki, mint egy Barbie baba”

Te vagy az egyik legnagyobb hazai véleményvezér, mégis csak ritkán beszélsz a magánéletedről. Miért véded ennyire?

Tudom, hogy sokan sokkal több információt szeretnének kapni rólam, és néha én is érzem, hogy bizonyos történéseket szívesen megosztanék az életemből azokkal a követőkkel, akik évek óta velem vannak, mert kedvelnek, de sajnos itt nem áll meg a dolog. Egy őszinte poszt rengeteg rossz helyre eljuthat, hiszen sokszor nem feltétlenül úgy értelmezik a szavaimat, ahogy én azt szánom. Emellett olyan felületek is átvehetik a bejegyzéseimet, akiknek az elmúlt években már nem adok interjút.

Például a kislányom születését is rengetegen megírták anélkül, hogy erről nyilatkoztam volna, vagy bárkinek engedélyt adtam volna erre. Nem volt időm megélni a pillanatot, nem tudtuk megtartani magunknak egy picit, mert hamarabb jelent meg a sajtóban, minthogy én megosztottam volna a nagyvilággal. Ezért adok ritkábban magamból, magunkból.

Mikor és miért döntötted el, hogy ez így lesz?

Jó pár éve, sok szakítás és erről szóló felesleges újságcikk után döntöttem el, hogy olyan valakivel képzelem el az életemet, aki nem várja el, hogy képeket osszak meg róla és nem a posztolás jelenti számára a garanciát a jó párkapcsolatra. Olyan társat képzeltem el, aki enélkül is jól érzi magát velem. Persze semmi gond nincs azzal, ha valaki másképp éli meg a mindennapokat, viszont az én életem kifejezetten boldogabb és nyugodtabb így.

Köllő Babett: „Nagy árat fizettem, mire sikerült megértenem, hogy nem szerethet mindenki”

Köllő Babett: „Nagy árat fizettem, mire sikerült megértenem, hogy nem szerethet mindenki”

Szerinted mi lehet az oka az évek óta töretlen Instagram-sikerednek?

Nincs különösebb titok, ahogy az élet más területén, ebben is nagy szerepe van az egységnek. Egyszerűen zavarja a szememet, ha valami nincs összhangban, ezért a harmóniára figyelek a fotóimmal és az elrendezéssel kapcsolatban.

Dukai Regina olyan társat képzelt el maga mellé, aki nem várja el, hogy képeket osszon meg róla a közösségi oldalain / stylist: Csillag Szilvia, smink: Kutasi Mariann, haj: Kozma Norbert
Fotó: GLAMOUR/Ajkai Dávid

Az anyaság előtt voltak elképzeléseid, amik a kislányod érkezése után teljesen megdőltek?

Bizony, voltak elképzeléseim! (nevet) Voltak szabályok, amiket még a kicsi születése előtt lefektettem - például, hogy nem alszunk vele egy szobában, hogy mindig úton leszünk, hiszen az élet nem állhat meg! Elképzeltem, hogy majd magunkhoz igazítjuk a fektetést és az ébredést, hogy én aztán nem fogok csendben ülni a lakásban, míg alszik!

Most már nevetek a kijelentéseimen, mert szinte minden másként alakult. Macskaként, lábujjhegyen járok a lakásban, amikor ő pihen, mert az lett a legfontosabb, hogy ne zavarjam az álmát!

Liptai Claudia: „Maradj mindig nyitott, és soha ne sérülj meg annyira, elzárkózz a jó dolgok elől.”

Liptai Claudia: „Maradj mindig nyitott, és soha ne sérülj meg annyira, elzárkózz a jó dolgok elől.”

Mire tanított meg az elmúlt egy év?

Megtanított arra, ami egész eddigi életem során nehézséget okozott: türelemre és lelassulásra. Úgy érzem, most jó úton járok, fejlődöm, alakulok ebben is. Tanulom, hogy ne mindent egyszerre, görcsösen akarjak megoldani. Az új élethelyzetemhez igazítom a napi rutinunkat és a feladataimat is, hiszen megvár a munka, megvárnak az ügyfelek, minden teendőmnek megvan a helye és az ideje. Új keretek és új határok vannak az életemben. Nem lehet semmi sem fontosabb a kislányomnál, minden más csak utána következik.

Könnyen elfogadtad, hogy a terhességgel megváltozott az alakod?

Lassan változott a testem, így volt időm megszokni az átalakulást. A szülés után pedig viszonylag hamar a régi alakomat láthattam a tükörbe nézve. Ez köszönhető a szerencsés genetikámnak és az örökmozgó személyi edzőmnek, Oliviának. Vele minden napunk aktív, rengeteget mozgunk együtt, így ennél jobb edzésformát jelenleg nem is tudnék elképzelni magamnak.

Szerinted mi a legfontosabb szabály egy jól működő üzleti vállalkozás működtetésében?

Hiszek a megújulásban, ezért idén változtatunk az üzleti stratiégiánkon, vagyis inkább úgy fogalmaznék, hogy visszatérünk ahhoz a koncepcióhoz, amivel a My Love Shop-ot elindítottuk 2014-ben. Ismét egy olyan felületet szeretnénk biztosítani a vásárlóinknak, ahol mindenki megtalálja a számára megfelelő ruhát. Ez a változás leginkább az árazásban érezhető majd. Természetesen ma már minden sokkal drágább, mint a webshop indulásakor volt, de igyekszünk megtalálni a megfelelő utat és lehetőségeket, hogy minél szélesebb közönséget tudjunk kiszolgálni.

Vasvári Vivien: „Reménykedünk abban, hogy bővülni fog a családunk egy kicsi hercegnővel”

Vasvári Vivien: „Reménykedünk abban, hogy bővülni fog a családunk egy kicsi hercegnővel”

Viszont egy webshop sikere nem csak ezen múlik! Mellettem van néhány ember, akik rendkívül fontos szerepet játszanak ebben. Például a követőmből jobbkezemmé vált Evelin, aki a vállalkozásom napi ügyeit kezeli, és aki már szinte családtag. Anyukám a webshop pénzügyeit intézi, a párom pedig az árubeszerzésben játszik fontos szerepet. Újdonságokkal készülünk a jövő évre, remélem minden úgy alakul majd, ahogyan elterveztük, hiszen rengeteget ötleteltünk és sok energiát tettünk a megújulás folyamatába!

Mit gondolsz, ha újrakezdhetnéd, akkor is ezt a pályát választanád?

Hálás vagyok, hogy ilyen sok formában volt és van szerencsém kipróbálni magam. Több mint tíz évig zenei műsort vezethettem, tizenöt évig színpadon és különböző zenei műsorokban énekelhettem, világszinten ismert márkákkal, nagyszerű fotósokkal, elismert szakemberekkel dolgozhattam együtt.

Mégis, ha újrakezdhetném, biztosan több időt fordítanék a tanulásra, önfejlesztésre, és kipróbálnám, hogy milyen a háttérben dolgozni. Nem műsort vezetni, hanem műsort szerkeszteni, egy dalt nem elénekelni, hanem megírni, vagy épp webshopot fejleszteni. Csodás lehetőségeket adott már eddig is az élet, kíváncsian várom, hogy mit tartogat számomra a jövő! Bármi is jön, állok elébe!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Rák könnyen elérheti a céljait, a Nyilasnak bizonyítania kell - május 26.

Napi horoszkóp: A Rák könnyen elérheti a céljait, a Nyilasnak bizonyítania kell - május 26.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová mész nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)