Íme, 10 nő, akit Ördög Nóra csodál

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Itt kopogtat az ajtón a március, tehát a nemzetközi nőnap is. A közelgő dátum alkalmából elővettünk egy 2016-os cikket, amelyben Ördög Nóra népszerű műsorvezető, két csodálatos gyerek anyukája árulja el, kik azok a nők, akikre büszkén felnéz.

Ördög Nóra
Ördög Nóra felnéz erre a 10 nőre, és teljesen érthető, hogy miért!
Fotó: Nánási Pál/TV2 Sajtószoba

Ördög Nóra 8 évvel ezelőtt adott interjút a GLAMOUR magazin számára, így egyértelmű, hogy egy-két dolog változott az évek során. Például, a lánya, Mici már nem 3 éves, de ez a lényegen nem valószínű, hogy változtat. Valószínűleg a mai napig ő a 10-es listájának az első jelöltje. Vágjunk is bele, lássuk, kik azok a nők, akiket Ördög Nóra csodál!

1. Mici – a kislányom. Meghalok a dumájától, és ahogy nézem, minden nap arra jutok, hogy a valódi nőiesség ösztönös és tanulhatatlan kell, hogy legyen, különben hogyan létezne, hogy valaki három évesen ennyire nő?

2. Disney-hercegnők – Minden nő szeretne egy kicsit Disney-hercegnő lenni. Én is. Habos ruhákban, széles mosollyal, giccses körítéssel. Hercegem már van, ruhám is akad, csak talán mintha kicsit sok rajzfilmet néztem volna mostanában a gyerekekkel…

3. Nők a családunkból – Anyukám és a nagymamáim valódi példaképek. Tőlük kaptam a mintát, hogyan teremthetek egyensúlyt a magánéletem és a munkám között, tőlük tanultam a meleg családi fészek szentségét, miattuk van meg bennem a gondoskodás ösztöne. Nem tudok eléggé hálás lenni.

Eláll a lélegzet Rúzsa Magdi gyönyörű koncertruhájától! – exkluzív interjú Demeter Richárd tervezővel

Eláll a lélegzet Rúzsa Magdi gyönyörű koncertruhájától! – exkluzív interjú Demeter Richárd tervezővel

4. Kovácsné tanárnő – Ha annak idején Kovácsné tanárnő nem lát bennem tehetséget, fantáziát, és nem kerülhettem volna be a Kazinczy-szakkörösök elit csapatába, most biztosan nem lennék műsorvezető. A szakma alapjait és a munka iránti alázatot tőle tanultam. Ha dolgozom, nincs olyan nap, hogy ne jutna eszembe.

5. Oprah Winfrey – A mi szakmánkban a legnagyobb. A tévé nagyasszonya, aki mindent elért, amit ebben a szakmában lehetett. Külön izgalmas, hogy ha a férfiakat is ide vesszük, szerintem akkor is ő a legegyetemesebb tévés ikon. Nem tudom, képes lesz-e még valaha, valaki megközelíteni a trónját.

6. D. Tóth Kriszta – Függetlenség, szabadság, határozottság, hitelesség, erő. Ezek a szavak jutnak eszembe, ha Krisztára gondolok. Fantasztikus, ahogyan kiépítette a saját, önálló „csatornáját” az egyébként zajos és zavaros magyar médiabirodalomban, amin keresztül eljut a hangja az igényes közönséghez mindenféle külső kontroll nélkül. És ez a tény valahogy mintha a belső kontrollt is lebombázta volna benne, számomra ettől igazán inspiráló az ő személye.

7. Endrei Judit – Nagy kedvencem a nagy klasszikusok közül. Harmóniát és békét sugároz minden mondata, minden mozdulata. Ha rá gondolok, mindig megnyugszom, hogy valóban van szép és tartalmas élet a képernyő után is.

8. Pataki Ági – Egy sikeres modell-karrier után – ami már önmagában is elegendő teljesítmény lenne egy egész életre – képes volt üzletasszonyként, producerként is letenni a névjegyét egy olyan területen, ahol ritkán találkozunk kiemelkedő női teljesítményekkel. Számomra ő a bizonyíték, hogy egy életben nem csak egy Mount Everest-tel találhatjuk szembe magunkat, és ha már egy csúcsot meghódítottunk, miért ne tűzhetnénk ki a zászlót a többire is?

9. Jennifer Lawrence – Azon túl, hogy a mai színészgeneráció egyik legtehetségesebb képviselője, lenyűgöző szabadsággal, eredetiséggel, pimaszsággal, a férfiak és nők közti egyenlő bánásmódért folytatott küzdelmével lopta be magát igazán a szívembe. Mostanában kellet rájönnöm, hogy engem is piszkosul tud zavarni, ha nem ugyanazok az elvárások velem szemben, mint a hímnemű kollégáimmal szemben.

Ördög Nóra: „Egy új arcomat mutattam meg” - exkluzív interjú

Ördög Nóra: „Egy új arcomat mutattam meg” - exkluzív interjú

10. Hosszú Katinka – Talán Katinka személye nem is igényel semmilyen magyarázatot. A magyar sport Jeanne d’Arc-ja, aki szembement a begyöpösödött, dohos, régi rendszerrel, és friss vizet öntött a medencébe. Az, ahogyan ő küzd, nem is tud igazán példa lenni, mert erre a hihetetlen elszántságra egyszerűen születni kell, ezt nem lehet utána csinálni. Ezt csak csodálni lehet.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője