10 dolog, amit nem tudtál a microblading szemöldök-tetoválásról, pedig kellene!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az egyik legfontosabb dolog számomra egy arcon a szemöldök. Van, aki az ember orrát vagy szemét nézi, én a szemöldökét. Pontosan azért, mert a sajátommal egész életemben elégedetlen voltam.

10 dolog, amit nem tudtál a microblading szemöldök-tetoválásról, pedig kellene!
Fotó: Getty Images

6 éves koromig hajam is alig volt, nem hogy szemöldököm. Később hajam szerencsére lett, de a szemöldökömtől azóta is hiába vártam a csodát. Hiányos és ami a legrosszabb, olyan szőke, hogy alig lehet látni.

Az állandó festetés nem csak, hogy nem tesz jót neki, de az eredmény soha nem tökéletes és természetellenes hatást kelt. Ezekből az okokból kifolyólag döntöttem el, hogy rászánom magam a Microblading szemöldöktetoválásra és ellátogatok Polónyi Klaudiához az Endless Beauty szalonba.

Sokan még mindig félve gondolnak a sminktetoválásokra, vagy tévesen azonnal a börtöntetkókhoz hasonló színek és formák ugranak be. Ezt viszont itt az ideje kiverni a fejünkből. Manapság az ilyen tetoválások nem azzal a céllal készülnek, hogy erőteljesek legyenek, vagy mű hatást keltsenek, sokkal inkább azért, hogy kiemeljék a szépséget és természetesnek tűnjenek.

A Microblading módszer alapja egy kis kézi eszköz, amivel a vékony szálakat elkészítik. A hagyományos tetoválógépekkel szemben ez sokkal vékonyabb vonalakat képes húzni, így a hatás még természetesebb. A rajzolt szálak végeredményben összeadódnak a saját szőrszálakkal, így igazán dús hatást kapunk. Sokszor a saját szőrszálakkal is össze szokták téveszteni a rajzolt szálakat.

Nagyon fontosak az előkészületek, a megfelelő tervezés és berajzolás. A folyamat során ez elég sok időt, kb. egy és fél órát vesz igénybe. A Microblading tetoválás átlagosan három óra alatt készül el.

A hagyományos tetoválásokkal ellentétben nem tetováló készülékkel, hanem egy kézi, tollszerű eszközzel készítik el a hajszálvékony szálakat. A saját szemöldökszálaid alá rajzolják be a tetovált szálakat, így igazán természetes hatást kelt. Mindezt természetesen lidokainos érzéstelenítés előz meg.

Fotó: polonyiklaudia.hu

Szó sincs arról, hogy egyáltalán nem moshatja meg az arcát, az, aki ilyen tetováláson esett át. A gyógyulás első hetében a felületet nem szabad vízzel, vagy bármilyen más folyadékkal, például verejtékkel feláztatni. Ekkor oda kell figyelned rá, hogy zuhanyzás, vagy edzés közben ne érje víz a területet.

A lidokain szerencsére gyorsan hat, amikor pedig behatol a bőrbe, onnantól kezdve semmit sem érzel majd. Az ezt megelőző időben sem kifejezett fájdalmat fogsz érezni, inkább csak kellemetlen lesz. Mindez csupán 10-15 percig tart, utána az érzéstelenítő megteszi a hatását.

A tetoválást követően kb. 3-5 hét a gyógyulás folyamata. Ez után egy korrekción kell részt venni, ahol tökéletesítik a színt, formát és a még hiányzó szálakat pótolják. A korrekció viszont már egy hét alatt teljesen meggyógyul. A gyógyulás folyamata alatt sem fogja senki észrevenni, hogy van valami a szemöldököddel, egy pici hámlást leszámítva, valamint, hogy pár napig sötétebb lesz a szemöldököd. Ezen kívül ugyanúgy élheted az életed, fájni sem fog, maximum húzódik majd egy kicsit a bőröd.

Mivel a saját szőrszálaid alá rajzolják be a kiegészítő szálakat, így elengedhetetlenül fontos, hogy legyen valamennyi szemöldököd. Azoknak ajánlott, akiknek hiányos a szemöldöke, túl világosak a szálak, vagy nem elégedett a formával. Akinek egyáltalán nincs szemöldöke azoknak inkább a satírozott megoldás ajánlott.

Mindenki számára más a tökéletes forma és szín. Sokan félnek, hogy olyat erőltetnek rájuk, amivel nem tudnak azonosulni, de ez egyáltalán nem reális, hiszen a Microblading során együtt tervezitek meg a szemöldököt, így nem fordulhat elő, hogy olyan eredményt kapsz, ami nem tetszik. A szín is teljesen egyedi, hiszen a bőrtónusod, elvárásod alapján választják ki és keverik ki a legtökéletesebbet.

Mivel természetes színezőanyaggal nem pedig mesterséges festékkel készül, így idővel az emberi szervezet lebontja és sajnos idővel kikopik. A teljes kikopás akár 4-6 év is lehet, viszont egy, egy és fél év után korrekció szükséges.

A lebomlás rengeteg külső tényezőtől is függ, így személytől függően eltérő lehet.

Különösebb veszélyei nincsenek, viszont értelemszerűen a gyógyulás ideje alatt a felületet úgy kell kezelni, mint bármilyen más felületi sérülést. A mikrosérülésekbe ugyanúgy be tudnak hatolni a baktériumok és ugyanúgy el tud fertőződni, mint bármi más, ezért tisztán kell tartani. Ez viszont talán mindenki számára egyértelmű!

Az eljárás drágább, mint egy hagyományos szemöldök-tetoválás. Kb. 50-80 000 forint közé tehető az ára, viszont ennél olcsóbba nem is érdemes belemenni, hiszen az ár ebben az esetben a precizitást és minőséget is jelzi. Ha valaki felajánlja neked, hogy 15 000 forintért elkészíti a Microblading tetoválást, ne fogadd el, hiszen az eredményét évekig az arcodon kell majd viselned.

Nézd meg az elkészítés folyamatát!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője