14 dolog, amit tudnod kell mielőtt tetováltatsz

2021.január.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ha még nincs tetoválásod, viszont szeretnél, akkor bizonyosan mindenkinek van néhány jó tanácsa. Sokan lesznek, akik le akarnak majd beszélni, és persze biztosan támogatóid is akadnak. Mi most nem lelki oldalát vizsgáljuk, hanem kifejezetten a technikai tudnivalókat szedtük össze.

14 dolog, amit tudnod kell mielőtt tetováltatsz
Fotó: Getty Images

Persze, az mindenképpen az első lépés, hogy gondold át alaposan a dolgot, és zárd ki annak a lehetőségét, hogy csalódás legyen a vége. Ha jól megvizsgáltad magadban a kérdést, és elhatároztad, hogy tetováltasz, akkor ezekre a dolgokra kell figyelned:

Fél évvel a tetoválás előtt

1. Kutass, inspirálódj!

Ha tetoválást szeretnél, akkor jó eséllyel azt is tudod, hogy mit szeretnél magadra varratni. Bármennyire is kiforrott azonban az elképzelésed, hagyj elegendő időt arra, hogy alaposan körülnézz, hogy az általad választott minta, motívum másoknál hogy jelenik meg, hol mutat igazán jól, mekkora méretben érdemes gondolkodnod, milyen stílusú legyen. Az interneten rengeteg helyen találhatsz inspirációt, például a Pinteresten. Minél jobban kiérleled, és átgondolod, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy elégedett leszel.

2. Találd meg az embered!

A tetoválást örök életedben viselni fogod, úgyhogy megér annyi törődést a dolog, hogy a lehető legjobb embert keresed meg. Nézz körül az interneten, hogy ki csinál olyan stílusú tetoválásokat, amit te szeretnél. Több művészt is nézz meg, gyűjts róluk információkat, és mindenképpen találkozz a tetoválóddal még azt megelőzően, hogy beülnél a tetoválószékébe.

Egy héttel a tetoválás előtt

3. Egyeztess

Ha kiválasztottad a tetoválóművészt, akkor kérj időpontot tőle, hogy személyesen megismerkedjetek. Beszéld át vele, hogy mire gondoltál, hallgasd meg a tanácsait, hagyj neki is időt, hogy gondolkodjon a majd téged díszítő tetkón. Egyeztessetek a vázlatokról, amiket készít.

4. A piszkos anyagiak

Beszéld meg vele az anyagiakat, előfordulhat, hogy letétben kell hagynod egy összeget.

A tetoválás előtti estén

5. Pihenj

Ne a tetoválás előtt estét válaszd ki a legnagyobb dorbézolás napjára. Jó, ha tudod, hogy a protokoll szerint, ha nem vagy beszámítható állapotban, nem fognak tetoválni.

6. Tedd meg a kellő előkészületeket

Készítsd elő a tested a tetoválásra, szőrtelenítsd azt a területet, ahová a tetkó kerül majd. Szerezz be fertőtlenítő kézmosót, folpackot, és sebgyógyulást elősegítő krémet (pl. Bepanthent), mert ezekre szükséged lesz a friss tetoválás kezeléséhez.

A tetoválás napján

7. Zuhanyozz

Kicsit furcsának tűnik, de zuhanyozz elindulás előtt, végül is akár órákig leszel nagyon szoros fizikai kontaktusban egy másik emberrel.

8. Vidd magaddal a személyigazolványodat!

A szalonban ellenőrizhetik az életkorodat, a protokoll szerint 18 év alatti személyt nem tetoválnak.

9. Egyél rendesen!

Nagyon fontos, hogy táplálkozz rendesen mielőtt beülsz a tetoválószékbe. A tetoválás során a vércukorszinted ingadozhat, nem hiányzik, hogy elájulj! Tápláló ételeket kell enned, és mindenképpen igyál eleget, lehetőleg ásványvizet.

10. Praktikusan pakolj!

A táskádban legyen ásványvíz, ha érzékeny a szemed, és sokáig tart a művelet, akkor érdemes napszemüveget magaddal vinni, hogy a lámpák ne zavarjanak. Gyengébb fájdalomcsillapítót is érdemes magaddal vinned, hiszen a friss tetoválás bizony fájhat. Legyen nálad melegebb holmi is, mert a tetoválás után enyhe hőemelkedésed is lehet.

11. Ne szervezz nagy programot arra a napra!

A sportot, a bulizást felejtsd el a tetoválás napján, és inkább pihenj otthon, nézz filmet, vagy olvass.

A tetoválás után

12. Tartsd be az útmutatásokat

Mindenképpen kövesd a tetováló tanácsait a gyógyulással kapcsolatban, mindig fertőtlenítsd a tetoválást, hagyd levegőzni a sebet, de később fedd le, amíg szükséges, és kend ápoló krémmel! Ha nagyon duzzadtnak érzed a bőrfelületet, jéggel csillapíthatod, de arra figyelj, hogy azért nem kell lefagyasztani a tetovált részt, csak hűsítsd.

13. Lenge ruhák

A gyógyulás időszakában (körülbelül két hét) kerüld a feszes, tapadós ruhadarabokat. Ne menj szoláriumba, amíg teljesen be nem gyógyult a tetoválás, és csak úgy menj napra, hogy előtte gondoskodsz a megfelelő fényvédelemről.

14. Finomhangolás

Fél évvel a tetoválás után érdemes újra visszamenned a tetoválódhoz, hogy ez esetleg finommunkát elvégezze.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

6 dolog, ami segít pozitívnak maradni kerekesszékesként

6 dolog, ami segít pozitívnak maradni kerekesszékesként

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)

Gondok vannak a hálószobában? Akkor ezekre érdemes odafigyelni (x)