Dobd fel a nyarad egy környezetbarát és stílusos szemüveg- vagy napszemüvegkerettel!

Hirdetés

2021.augusztus.4.

Idén nyáron már a szemüvegkeretünk is környezetkímélő lehet: júniusban debütált ugyanis a hazai Ofotért üzletekben a fenntartható DbyD bio-acetát keret- és napszemüveg kollekció. A márka a mennyiségi fogyasztás helyett a minőségre és a tartósságra helyezi a hangsúlyt.

Egy igazán szuper darabbal nem lőhetsz mellé!
Egy igazán szuper darabbal nem lőhetsz mellé!

A fenntarthatóság sokszor jár kéz a kézben a minimalizmussal és a kifinomult megoldásokkal, nincs ez másképp a DbyD esetében sem. A kollekció női és férfi modelljei természetes árnyalatú bézs, finoman kontrasztos teknőspáncél, halványzöld, szürkéskék és mély terrakotta árnyalatokban kaphatók. A keretek minden arcformához passzolnak, letisztult formatervezésük pedig kiállja az idő és a folyton változó trendek próbáját, legyen az egy kortalan, lekerekített forma, egy finom kialakítású, kissé túlméretezett vagy egy modern, mégis klasszikus hangulatú darab. Remekül ötvözik az újszerű, modern hangulatot és a klasszikus vonalakat, így bárki megjelenéséhez könnyen illeszkednek. A keretek mellőznek minden nélkülözhető díszt és alkatrészt, a logó is belesimul a szárakba, hogy ne kelljen további felesleges fém elemeket alkalmazni.

Egyszerűen elegáns
Egyszerűen elegáns

A DbyD elkötelezett környezetre gyakorolt hatásának csökkentéséért, ezért az alapanyag megalkotásában a szakma legjobbjaként elismert bio-acetát gyártója, az olasz Mazzucchelli 1849 volt a partnere. A jövőbemutató anyag pamutból és fa cellulózszálakból áll, amit természetes forrásokból készült lágyítóval kevernek, emellett biológiailag lebomló és újrahasznosítható, illetve teljes egészében fenntartható forrásból származik. A márka a fa beszerzése során a megújult FSC [1] irányelveket követi.

Letisztult vonalvezetés
Letisztult vonalvezetés

A DbyD az elmúlt két évben több fenntarthatósági törekvést is tett, például megalkották napszemüveg kollekciójukat, mely az óceánpartok 50 km-es körzetéből összegyűjtött műanyaghulladékból készült. A márka számára nagyon fontos, hogy teljes átláthatóságot biztosítson a felhasznált anyagokkal kapcsolatban, így a vásárlók pontosan tudják, miért adják a pénzüket. Bio-acetát kollekciójuk szemüvegkeretei 64%-ban, a napszemüvegkereteik pedig 100%-ban fenntartható anyagokból készülnek.

A környezetbarátDbyD bio-acetát modelleketországszerte 100 Ofotért üzletben és az Ofotértwebshopjánis meg lehet vásárolni.

[1] Forest Stewardship Council (FSC): Egy, a társadalmilag, gazdaságilag és ökológiailag felelős erdőgazdálkodásért dolgozó nemzetközi szervezet, amely a fa termékek tanúsításával is foglalkozik.

Ez is érdekelhet

Úristen: rég nem láttunk Palvin Barbiról ilyen forró képeket

Úristen: rég nem láttunk Palvin Barbiról ilyen forró képeket

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla