Újragondolta cipői gyártását a New Balance

Hirdetés

2022.június.27.

Ha nem most, akkor mikor kezdenénk el többet tenni a bolygónkért? A New Balance az iparág többi szereplőjének is szeretne példát mutatni a green leaf szabvány bevezetésével legnépszerűbb termékeinek gyártási folyamataiban, amelynek célja, hogy a márka még fenntarthatóbb alapanyagokat használjon.

New Balance
New Balance
Fotó: New Balance

Bővítette green leaf szabvánnyal ellátott termékeinek kínálatát a New Balance, ami a klasszikus 574-es modellt is érinti. Az alapdarabnak számító lábbelit immár annak tudatában hordhatod, hogy közben általa egy fontos, bolygó-barát törekvést is támogatsz.

Mit jelent a grean leaf szabvány?

A New Balance 2020-ban indította el a green leaf szabványt először a ruházati termékek vonalán, azóta pedig folyamatosan bővül a termékek és a termékkategóriák száma, ahol a hagyományosakat környezetbarát alapanyagok váltják fel. A poliészter és a bőr (a pamut mellett) két olyan nagy mennyiségben használt anyag, amelyek környezetre és klímára gyakorolt hatása különösen jelentős. Épp ennek csökkentésére koncentrál az új kezdeményezés, amelynek célja, hogy 2025-re a New Balance’s által felhasznált poliészter 50%-a újrahasznosított legyen, illetve hogy a márka által használt bőrök 100%-a környezetbarát, preferált bőr legyen.

A New Balance green leaf szabvány ezen környezetkímélőbb anyagok használatát jelöli. A green leaf szabványnak megfelelő ruházat esetén a ruhadarab anyagának minimum 50%-a környezetbarát, a lábbeli esetén pedig felsőrészének minimum 50%-a környezetbarát, a középtalp/külső talp anyagának pedig kb. 3%-a bio vagy 5%-a újrahasznosított anyag kell legyen.

A 2022-es tavaszi kollekcióban az újonnan bevezetett lábbelik 19%-a, és a ruházati termékek több mint 60%-a megfelel a márka green leaf szabványának, aminek legfontosabb célja, hogy felgyorsítsa a rendszerszintű változást és hatékonyan csökkentse a New Balance által használt alapanyagok környezeti hatását.

A szürke még sosem volt ennyire zöld: New Balance 574 Evergreen

A márka kibővítette a green leaf szabványának megfelelő termékeinek kínálatát, ami most már magába foglalja az 574-es modellt is. Az 574-es ikonikus modell szerény sokoldalúsága volt az, ami a legnagyobbak közé emelte. 1988-as indulásakor az 574 egyszerre volt új, különleges és strapabíró, miközben letisztult és könnyen hordható is, ami azóta a cipőszekrények alapdarabjává tette szerte a világon.

New Balance Evergreen 574
Fotó: New Balance

A New Balance bestseller cipőjén bevezetett változás még inkább kifejezi a márka fenntarthatóbb alapanyagok bevezetése iránti elkötelezettségét, hogy ez ne formabontó vagy újdonság legyen, hanem a mindennapi folyamatok része. Az újrahasznosított anyagok használata azonban semmit sem változtat az örökzöld klasszikus esztétikus megjelenésén.

Keresd a zöld levéllel ellátott New Balance ruházati cikkeket és lábbeliket!

Tudj meg többet a New Balance fenntarthatóság iránti elköteleződéséről és törekvéseiről a newbalance.hu/env oldalon.

Ez is érdekelhet

Havi horoszkóp: Végre egyenesbe hozhatod az életedet októberben

Havi horoszkóp: Végre egyenesbe hozhatod az életedet októberben

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói