Gigi Hadid sellőfarkától Jennifer Lawrence flip-flop papucsáig – a 2023-as cannes-i filmfesztivál divatgyöngyszemei

Május 16-án startolt el a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ami Európa egyik legrangosabb filmes eseménye. Legújabb cikkünk a legnagyobb vörös szőnyeg-rajongók számára igazi csemege, hiszen a 2023-as cannes-i filmfesztivál elmúlt egy hetének legikonikusabb szettjeit mutatjuk meg benne – köztük lesz Jennifer Lawrence flip-flop papuccsal kombinált piros ruhája is, valamint Natalie Portman 1949-ben tervezett Dior kreációja is, ami ma is tökéletesen megállja a helyét. Ha tudni szeretnéd, hogy milyen divathangulat tombol jelenleg a Francia Riviérán, akkor tarts velünk!

Egytől egyig imádjuk a 2023-as cannes-i filmfesztivál kreációit
Egytől egyig imádjuk a 2023-as cannes-i filmfesztivál kreációit
Fotó: Lionel Hahn/Getty Images

Nem túlzás állítani, hogy a 2023-as cannes-i filmfesztivál legalább olyan gazdag divatpillanatokban, mint az Oscar-gála vagy a Met-gála. Bár a sztárok elsősorban a premierek miatt gyűlnek össze Dél-Franciaországban, valljuk be, hogy a show igazi sztárja nem más, mint a divat. A filmalkotásokon túl a ruhákat is érdemes górcső alá venni, hiszen még is csak a megtestesült francia divatparadicsommal van dolgunk, ahol a szórakoztatóipar legfényesebben ragyogó nevei felejthetetlen kreációkban jelennek meg. Semmi sem sugallja jobban a tündöklést, mint Cannes, és mivel a szórakoztatóipar legpazarabb eseménye már egy hete dübörög az ikonikus francia városban, ideje megnézni, hogy milyen ruhakölteményekben ragyogtak az első egy hétben a világsztárok.

A Dior és flip-flop találkozása

A hétvége során Jennifer Lawrence is csatlakozott a stílusos A-listás színésznők táborához a 2023-as cannes-i filmfesztiválon. A színésznő ezúttal a Bread and Roses című megrázó dokumentumfilm producereként lépett a vörös szőnyegre – alkotása szívszorító bepillantást ad az Afganisztánban élő nők életéről, a tálibok uralma alatt.

Jennifer Lawrence a 2023-as cannes-i filmfesztiválon
Fotó: Mike Marsland/Getty Images

Jennifer Lawrence természetesen a Christian Dior luxusmárka olyan kreációiban jelent meg az eseményen, melyeket Maria Grazia Chiuri tervezett – köztudott, hogy a színésznő évek óta egy Dior-lány. Nappali megjelenés gyanánt a Dior 2023-as tavaszi couture kollekciójának egy darabjára esett a választása, ami egy ezüstösen csillogó szürke kötött ruha volt, mely sejtelmes áttetszőségének köszönhetően megmutatta a színésznő szatén melltartóját és alsóneműjét. Egyszerre könnyed, mégis váratlan választás!

Jennifer Lawrence flip-flop papucsban lépett a vörös szőnyegre, és imádjuk érte

A premierre pedig egy a régi idők Hollywoodját idéző ruhába bújt. Ezt a bordó istennő kreációt egy hosszú, lendületes stóla varázsolta tökéletessé. A megjelenés megkoronázásaként csillogó gyémánt ékszereket vett fel – ezzel filmsztárhoz méltó befejezést adott az egésznek.

Jennifer Lawrence flip-flop papuccsal kombinálta a mesés Dior-t
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Getty Images

Natalie Portman visszatért és elragadóbb, mint valaha

Eközben Natalie Portman is visszatért a híres cannes-i lépcsőre! Számára nem idegen a cannes-i vörös szőnyeg, ugyanis az amerikai színésznő az elmúlt évtizedek során többször is megjelent a filmes világ nagy eseményén – és minden egyes alkalommal mindent elsöprő és stílusos megjelenést produkált.

Natalie Portman elsöprő divatpillanattal tért vissza a 2023-as cannes-i filmfesztiválra
Fotó: Samir Hussein/Getty Images

A színésznőt legutóbb 2015-ben láthattuk őt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és azóta először 2023-ban lépett a vörös szőnyegre. A mozi- és divatikon egy csillogó pánt nélküli ruhát választott a Diortól, melyet egy finom fekete övvel egészített ki. Szó szerint ragyogó visszatérés a vörös szőnyegre! És ami a kiegészítőket illeti, Natalie Portman a Chopard ékszereknek köszönhetően fényesebben ragyogott, mint valaha. Ahogyan egyébként mindig, erre a különleges alkalomra is ízléses és elegáns megjelenést választott, így hű maradt a jellegzetes stílusához. Érdekesség, hogy a ruhát még 1949-ben tervezték, és mi pontosan ezt nevezzük időtálló divatnak, hiszen 2023-ban is tökéletesen megállta a helyét.

Gigi Hadid, a mindenkit elvarázsoló sellő

Mint minden testvér, Gigi Hadid és Bella Hadid is osztoznak a ruháikon. Ráadásul ha egy olyan szupermodellről van szó, akinek a húga is egy szupermodell, az néha azt eredményezheti, hogy ugyanazt a dizájnt mindketten felveszi. Gigi Hadid ruhája valójában egy olyan vintage Jean Paul Gaultier kreáció újragondolása, amely a 2006-os őszi-téli kollekció egy darabja, és amely darabot egyébként Bella viselte 2018-ban a párizsi divathét alkalmával. Az eredeti rózsaszín és szatén anyagból készült, míg Gigi cannes-i ruhája egy visszafogott nude árnyalatot kapott. A cannes-i filmfesztivál a régimódi, mégis időtálló vörös szőnyeges pillanatok otthona, így Gigi Messika gyémántokkal dobta fel a megjelenést, köztük egy látványos nyaklánccal, ami a Paris es tune Fête kollekció egy darabja.

Gigi Hadid a 2023-as cannes-i filmfesztiválon
Fotó: Lionel Hahn/Getty Images

Olvass még divatpillanatokról:

Ez is érdekelhet

Szekeres Adrien lánya, Emily megmutatja kedvenc szettjét

Szekeres Adrien lánya, Emily megmutatja kedvenc szettjét

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

Strandszoknya, túranaci vagy capri short - ezt viseld idén nyáron! (x)

PR

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

Mit tegyünk, ha pozitív lett a HPV teszt eredménye? (x)

PR

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

Kiderült, hogy hatásosabbá tehetők a "jó" baktériumok! Ezek a készítmények tartalmazzák (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)