Gigi Hadid sellőfarkától Jennifer Lawrence flip-flop papucsáig – a 2023-as cannes-i filmfesztivál divatgyöngyszemei

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Május 16-án startolt el a 76. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál, ami Európa egyik legrangosabb filmes eseménye. Legújabb cikkünk a legnagyobb vörös szőnyeg-rajongók számára igazi csemege, hiszen a 2023-as cannes-i filmfesztivál elmúlt egy hetének legikonikusabb szettjeit mutatjuk meg benne – köztük lesz Jennifer Lawrence flip-flop papuccsal kombinált piros ruhája is, valamint Natalie Portman 1949-ben tervezett Dior kreációja is, ami ma is tökéletesen megállja a helyét. Ha tudni szeretnéd, hogy milyen divathangulat tombol jelenleg a Francia Riviérán, akkor tarts velünk!

Egytől egyig imádjuk a 2023-as cannes-i filmfesztivál kreációit
Egytől egyig imádjuk a 2023-as cannes-i filmfesztivál kreációit
Fotó: Lionel Hahn/Getty Images

Nem túlzás állítani, hogy a 2023-as cannes-i filmfesztivál legalább olyan gazdag divatpillanatokban, mint az Oscar-gála vagy a Met-gála. Bár a sztárok elsősorban a premierek miatt gyűlnek össze Dél-Franciaországban, valljuk be, hogy a show igazi sztárja nem más, mint a divat. A filmalkotásokon túl a ruhákat is érdemes górcső alá venni, hiszen még is csak a megtestesült francia divatparadicsommal van dolgunk, ahol a szórakoztatóipar legfényesebben ragyogó nevei felejthetetlen kreációkban jelennek meg. Semmi sem sugallja jobban a tündöklést, mint Cannes, és mivel a szórakoztatóipar legpazarabb eseménye már egy hete dübörög az ikonikus francia városban, ideje megnézni, hogy milyen ruhakölteményekben ragyogtak az első egy hétben a világsztárok.

A Dior és flip-flop találkozása

A hétvége során Jennifer Lawrence is csatlakozott a stílusos A-listás színésznők táborához a 2023-as cannes-i filmfesztiválon. A színésznő ezúttal a Bread and Roses című megrázó dokumentumfilm producereként lépett a vörös szőnyegre – alkotása szívszorító bepillantást ad az Afganisztánban élő nők életéről, a tálibok uralma alatt.

Jennifer Lawrence a 2023-as cannes-i filmfesztiválon
Fotó: Mike Marsland/Getty Images

Jennifer Lawrence természetesen a Christian Dior luxusmárka olyan kreációiban jelent meg az eseményen, melyeket Maria Grazia Chiuri tervezett – köztudott, hogy a színésznő évek óta egy Dior-lány. Nappali megjelenés gyanánt a Dior 2023-as tavaszi couture kollekciójának egy darabjára esett a választása, ami egy ezüstösen csillogó szürke kötött ruha volt, mely sejtelmes áttetszőségének köszönhetően megmutatta a színésznő szatén melltartóját és alsóneműjét. Egyszerre könnyed, mégis váratlan választás!

Jennifer Lawrence flip-flop papucsban lépett a vörös szőnyegre, és imádjuk érte

Jennifer Lawrence flip-flop papucsban lépett a vörös szőnyegre, és imádjuk érte

A premierre pedig egy a régi idők Hollywoodját idéző ruhába bújt. Ezt a bordó istennő kreációt egy hosszú, lendületes stóla varázsolta tökéletessé. A megjelenés megkoronázásaként csillogó gyémánt ékszereket vett fel – ezzel filmsztárhoz méltó befejezést adott az egésznek.

Jennifer Lawrence flip-flop papuccsal kombinálta a mesés Dior-t
Fotó: Stephane Cardinale - Corbis/Getty Images

Natalie Portman visszatért és elragadóbb, mint valaha

Eközben Natalie Portman is visszatért a híres cannes-i lépcsőre! Számára nem idegen a cannes-i vörös szőnyeg, ugyanis az amerikai színésznő az elmúlt évtizedek során többször is megjelent a filmes világ nagy eseményén – és minden egyes alkalommal mindent elsöprő és stílusos megjelenést produkált.

Natalie Portman elsöprő divatpillanattal tért vissza a 2023-as cannes-i filmfesztiválra
Fotó: Samir Hussein/Getty Images

A színésznőt legutóbb 2015-ben láthattuk őt a Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon, és azóta először 2023-ban lépett a vörös szőnyegre. A mozi- és divatikon egy csillogó pánt nélküli ruhát választott a Diortól, melyet egy finom fekete övvel egészített ki. Szó szerint ragyogó visszatérés a vörös szőnyegre! És ami a kiegészítőket illeti, Natalie Portman a Chopard ékszereknek köszönhetően fényesebben ragyogott, mint valaha. Ahogyan egyébként mindig, erre a különleges alkalomra is ízléses és elegáns megjelenést választott, így hű maradt a jellegzetes stílusához. Érdekesség, hogy a ruhát még 1949-ben tervezték, és mi pontosan ezt nevezzük időtálló divatnak, hiszen 2023-ban is tökéletesen megállta a helyét.

Gigi Hadid, a mindenkit elvarázsoló sellő

Mint minden testvér, Gigi Hadid és Bella Hadid is osztoznak a ruháikon. Ráadásul ha egy olyan szupermodellről van szó, akinek a húga is egy szupermodell, az néha azt eredményezheti, hogy ugyanazt a dizájnt mindketten felveszi. Gigi Hadid ruhája valójában egy olyan vintage Jean Paul Gaultier kreáció újragondolása, amely a 2006-os őszi-téli kollekció egy darabja, és amely darabot egyébként Bella viselte 2018-ban a párizsi divathét alkalmával. Az eredeti rózsaszín és szatén anyagból készült, míg Gigi cannes-i ruhája egy visszafogott nude árnyalatot kapott. A cannes-i filmfesztivál a régimódi, mégis időtálló vörös szőnyeges pillanatok otthona, így Gigi Messika gyémántokkal dobta fel a megjelenést, köztük egy látványos nyaklánccal, ami a Paris es tune Fête kollekció egy darabja.

Gigi Hadid a 2023-as cannes-i filmfesztiválon
Fotó: Lionel Hahn/Getty Images

Olvass még divatpillanatokról:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Tombol a szerelem? Selena Gomez és Benny Blanco randijánál garantáltan nem látsz édesebbet

Tombol a szerelem? Selena Gomez és Benny Blanco randijánál garantáltan nem látsz édesebbet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője