A divatban bármit szabad, csak egy dolgot fogadj meg!

2015.szeptember.3.

Idén szeptemberben a H&M 16 új, farmerből készült ruhadarabot mutat be, amelyek a vállalat ruhagyűjtési kezdeményezéséből származó, újrahasznosított pamutból készültek. Az "Indítsuk újra a kört!" kollekció a H&M legújabb lépésének része a vállalat azon célja felé, hogy egy zártkörű rendszert hozzon létre a divatban a fenntarthatóbb jövőért. A nőknek, férfiaknak és gyermekeknek készült darabok a világ minden H&M üzletében és online is elérhetők. Az "Indítsuk újra a kört!" kezdeményezéshez film is készült, mely a ruhák újrahasznosításának fontosságára hívja fel a figyelmet.

"Egy zártkörű lánc létrehozása, melyben a már nem használt ruhákat újra lehet hasznosítani nemcsak minimálisra csökkenti a textilhulladékot, de egyúttal jelentősen csökkenti az új erőforrások iránti igényt és egyéb hatásokat, melyeket a divat gyakorol a bolygónkra." –mondta Karl-Johan Persson, a H&M vezérigazgatója.

Az új farmerkollekció, mely újrahasznosított pamutból és biopamutból készült, a nők számára három különböző stílusú farmert tartalmaz a skinny-től a "girlfriend" fazonig, valamint farmerdzsekit, kertésznadrágot és overállt. A férfiaknak szánt darabok között dzseki, két slim fazonú farmernadrág és jogging szerepel. A gyermekeknek is készültek újrahasznosított anyagból darabok, úgy mint a zipzáras kapucnis pulcsi aranyos állatfülekkel, a térdénél flitteres szűkszárú nadrág vagy a farmering.

A H&M legújabb kezdeményezése, az "Indítsuk újra a kört!" a fenntarthatóbb divat jegyében jött létre. A vállalat célja, hogy minél több ruhát a különböző anyagok és termékek újbóli felhasználásával és újrahasznosításával állítson elő, ezáltal csökkentve az igényt az új alapanyagok iránt. Ezáltal ugyanis jócskán csökkenthető a víz- és energiafogyasztás, valamint a vegyi anyagok felhasználása is.

A H&M vásárlók 2013 óta világszerte bármelyik üzletbe visszavihetik megunt és nem használt ruhadarabjaikat, márkától függetlenül, a vállalat ruhagyűjtési kezdeményezésének részeként. Ez idáig, több mint 14 ezer tonna ruha gyűlt így össze világszerte.

Jelenleg a H&M 20% újrahasznosított pamutot tud az így összegyűjtött ruhákból felhasználni, és folyamatosan új technológiákat fejleszt, hogy ezt az arányt növelje anélkül, hogy az a minőség rovására menne. A H&M célja, hogy 2014-hez képest 300%-kal növelje azoknak a ruháknak a számát, melyek legalább 20% újrahasznosított anyagból készülnek.

A kampányhoz készült a szuper videó is, mely arra hívja fel a figyelmet, hogy semmilyen szabály nem létezik a divatban, azt tehetsz, amit csak akarsz, csak egy dolgot fogadj meg: újrahasznosítod a ruháid.

Ez is érdekelhet

Mikor jár le a szavatossága a kozmetikai termékeknek?

Mikor jár le a szavatossága a kozmetikai termékeknek?

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most