A divatblogger bemutatja az ősz legmenőbb újdonságait, trendjeit

2018.október.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kedves Glamour Olvasó,

Mai cikkemben az aktuális őszi-téli szezon divatőrületeiről – fazonokról, színekről, mintákról - szeretnék részletesen mesélni neked. Mielőtt azonban górcső alá vennénk 2018/19 10 legmenőbb őszi újdonságát, engedjétek meg, hogy pár szóban bemutatkozzak.

Szigeti Mesi vagyok, s évek óta szenvedélyem a divat és öltözködés. Az utóbbi időben – a munkám mellett – Instagramon osztom meg napi összeállításaimat: hétköznapokon is jól hasznosítható ötleteket, mindenki számára elérhető ruhadarabokat és kiegészítőket mutatok az oldalamon. Igyekszem ötvözni az aktuális trendeket és a praktikumot, fontos számomra, hogy minden outfitem hordható, lehetőleg kényelmes és könnyen beszerezhető legyen. Éppen ezért a mai bejegyzésbe is igyekeztem több, saját ruhatáraimból összeállított szettet csempészni nektek. Cikkemben a kifutókon korábban bemutatott divatőrületekről hétköznapi összeállításokon keresztül fogok nektek mesélni. Bízom benne, hogy hasznosnak és inspirálónak találjátok majd a mai összefoglalót, s sikerül hasznos új ötleteket merítenetek. Vágjunk is bele!

1. Tweedláz

Fotó: Pinterest

Az elegáns szettek kedvelőinek idén jó hírem van, újra hódít ugyanis a tweed. Kifinomult és igazán nőies kabátok, blézerek, szoknyák és táskák széles választékából szemezgethetünk az üzletekben, s külön szuper, hogy ezek a darabok elég letisztultak és időállók ahhoz, hogy a tweed trend lecsengését követő években is divatosak maradjanak. Részemről tíz pont!

2. Kapucnimánia

Fotó: Pinterest

Eddig azt gondoltad, hogy a magas sarkú cipő és kapucnis felső ultra ciki együtt? Őszintén szólva még nekem is barátkoznom kell a gondolattal, de a helyzet az, hogy idén télen brutál menő ez a kombináció. A kapucnis pulcsik újragondolva - elegáns kabátokkal, nőies cipőkkel és táskákkal kombinálva - épülnek be hétköznapi összeállításainkba. Furcsán hangzik, de szerencsére annál jobban néz ki felvéve, nézzétek csak!

3. Blézer vagy ruha?

Fotó: Forrás - @nadaadellex | @zeynepbeyazit | @nadaadellex

Ez bizony ruha! Az egyik legkülönlegesebb idei újdonság ugyanis az úgynevezett tuxedo dress, azaz szmokingra hasonlító női ruha. Alkalmakra, őszi esküvőkre, elegáns rendezvényekre kiváló választás, magassarkúval és bokacsizmával is nagyon mutatós és egyedi, nekem nagy kedvencem lett.
 

4. Láncos minta

Fotó: Forrás: 1,2 @donnaanastasia_official | 3 @micahgianneli

Minták tekintetében idén három nagy favoritot érdemes idén kiemelnünk: a kockákat, a kígyómintát és a fenti képeken látható, barokkos hatású úgynevezett chain printet.

A különböző minták remekül feldobják napi szettünket, ugyanakkor van egy hasznos infó, amit mindenképpen érdemes figyelembe vennetek, ha mintás darabbal kísérleteztek: a nagy minták többnyire bizony erősítenek. Ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne hordjunk mintás ruhadarabokat, sőt! Fontos azonban, hogy körültekintően válasszuk ki személyes kedvencünket, és ügyeljünk arra, hogy a hangsúlyos minta mindig az adott területre tereli a figyelmet. Konkrétabban fogalmazva, amennyiben mintás ruhát választunk, érdemes figyelni rá, hogy az számunkra előnyös, lehetőleg az alakunkat kiemelő, karcsúsított fazon legyen. Mintás felsők (blúzok, blézerek) viselése elsősorban popsiban vagy combban erősebb lányoknak ajánlott, hiszen a hangsúlyos felsőrész a felsőtestre tereli a figyelmet, míg a mintás nadrágok és szoknyák elsősorban a vékony, hosszú lábú lányokon mutatnak szuperül.

5. Kockák

Fotó: Forrás: @hannacrosskey | @karolina_slezak | @flauntandcenter

Már tavaly is kedvelt trend volt, s szerencsére idén tovább hódít a kockás minta. Népszerűségének titka jól kombinálhatóságában rejlik: sportcipővel laza, mégis nőies viselet, elegáns kiegészítőkkel pedig kitűnő irodai alapdarab. Külön plusz pont, hogy évekkel később is bátran előkapható a szekrényből, igazi klasszikus.

6. Kígyóminta

Fotó: Forrás: 1,2 @lolariostyle | 3 @kenzas

Az állatmintás darabok kivétel nélkül minden télen menőnek számítanak. Az idei szezonban a leopárdmintát és zebracsíkokat a kígyóminta váltja, szuper divatos minden, ami piton.

Másrészről tudnotok kell, hogy a kígyóminta bizony múló trendnek ígérkezik, éppen ezért ha fontos számotokra a tudatos gardróbkialakítás, ugyanakkor szeretnétek divatosan öltözködni, szerintem valamilyen piton kiegészítőt – övet, táskát, cipőt – érdemes beszereznetek. Ezek a darabok ugyanis letisztult ruhákkal évekkel később is jól kihasználhatók lesznek.

7. Mustársárga

Fotó: Forrás: saját képek @mesiszigeti

Idén az ősz meleg színárnyalatai - gesztenyeszín, rozsdabarna, élénkpiros és mustársárga - különösen divatosnak számítanak. Letisztult színekkel kombinálva mutatóssá és vidámmá varázsolják az unalmas őszi szetteket, úgyhogy ha engem kérdeztek, érdemes kísérletezni ezekkel a vibráló árnyalatokkal. Máris mutatok néhányat saját összeállításaim közül.

8. Piros

Fotó: Forrás: saját képek @mesiszigeti

Apropó vibráló színek! Ahogy láthatjátok, én többnyire visszafogott árnyalatú alapdarabokkal kombinálom ezeket az élénk ruhákat. Ugyanakkor, ha picit bevállalósabbak vagytok, bátran választhattok élénk árnyalatokat is a mustár vagy piros mellé. Amennyiben biztosra akartok menni, javaslom, hogy komplementer színekben gondolkozzatok, a mustár esetében a királykék, a pirosnál pedig türkiz jó döntés például.

9. Mogyoróbarna

Fotó: Forrás: saját képek @mesiszigeti

10. Oversize sálak

Fotó: Forrás: saját képek @mesiszigeti

Végül, de nem utolsósorban újra virágkorukat élik a hatalmas kötött sálak, illetve plédre emlékeztető poncsók, pelerinek. Szintén nagy kedvencem ez a mánia, hiszen egyszere trendi és praktikus – ezek a meleg kötött kiegészítők ugyanis különösen jó szolgálatot tesznek a hűvös, őszi reggeleken.

Szigeti Emese

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Idegesítő fejfájással ébredsz? Ez a magyarázat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője