8 érdekes tény, amit nem tudtál II. Erzsébet királynő öltözködési szokásairól

2022.március.6.

II. Erzsébet királynő a tökéletes példája annak, hogy egy egész életet is le lehet élni reflektorfényben úgy, hogy állandóan kifogástalanul néz ki. A divatérzékéről is híres uralkodónő mindig megfontolt és letisztult szettekben jelenik meg, de ez csakis úgy lehetséges, hogy a ruhatárában szigorú rend uralkodik. Na és hogy mi mindenből tevődik össze az, hogy egyetlen pillantásból is tisztán látszik, hogy ő egy igazi királynő?

Erzsébet királynő
Erzsébet királynő
Fotó: Gettyimages.com

Minden ruhájához van egy hozzá passzoló esernyője

Igen, ez nem vicc! A királynőnek minden egyes ruhájához hozzá passzoló esernyője is van, így amellett, hogy óriási ruhatárral büszkélkedhet, elképesztő módon lehengerlő esernyőgyűjteménnyel is rendelkezik.

Fotó: Gettyimages.com

Mindössze egyetlen fotó készült róla nadrágban

A királynőt egész élete során mindössze egyetlen alkalommal, az 1970-es kanadai Royal Tour során fotózták le nadrágban. A matt selyem nadrágruhát egy fiatal szabó készítette, hogy újítson a megjelenésén, és akkor talán még nem is gondolta senki, hogy többé nem is látjuk hasonló öltözékben.

Fotó: Gettyimages.com

Van egy kedvenc kézitáskamárkája

Őfelségének több mint 200 táskája van a brit Launer márkától, amelyeknek kiskereskedelmi ára darabonként 1000 dollár felett van. Különös kedvencei a hosszú fogantyúval ellátott kézitáskák, amelyeket kézben tartani is kényelmes.

Fotó: Gettyimages.com

Egyetlen kalapja sem túl széles

A királynő kedvenc kalapmárkája, a Rachel Trevor-Morgan kérésre kifejezetten olyan kalapokkal látja el a királynőt, amelyek nem túl magasak, nem túl szélesek, és akkor sem takarják el az arcát, amikor kiszáll az autóból.

Fotó: Gettyimages.com

Csak Hermés sálakat visel

A királynő minden tekintetben ad a minőségre, így sálakból is csak a Hermés márka kényelmes, selymes és divatos sáljait viseli.

Fotó: Gettyimages.com

Minden szoknyája térd alá érő

Erzsébet királynő nem szeretné, hogy a váratlan széllökések meglepjék, ezért kizárólag olyan szoknyákat visel nyilvánosan, amelyek térd alá érnek.

II. Erzsébet királynő
Fotó: Rexfeatures

Segítői pontosan tudják, mi az, amit már viselt

Őfelsége segítői mindent megtesznek annak érdekében, hogy soha ne viselje kétszer ugyanazt az öltözéket, vagy ha mégis, arról mindenképpen tudomása legyen. Éppen ezért listát vezetnek arról, hogy melyek azok a ruhadarabjai, amiket már viselt, és hol.

Rajong a Gucciért

A királynőhöz nagyon közel áll a Gucci márka, és már több alkalommal is viselt általuk tervezett ruhadarabokat, amelyekben szintén kifinomultan elképesztően stílusos.

Gyakran visel élénk színű ruhákat, méghozzá komoly okból

Őfelségét rengeteg alkalommal láthattuk már élénk színű ruhában, de egyáltalán nem azért, mert a neon színek szerelmese. A valódi ok sokkal mélyebb: azt szeretné, hogy ha megjelenik valahol, akkor a miatta összegyűlő emberek közül még az is elmondhassa, hogy látta őt, aki sok méterre áll tőle. Hogy ezt pedig mennyire zseniálisan viszi véghez, mi sem bizonyítja jobban, mint amikor unokája, Harry esküvőjére lime zöld kabátban érkezett.

Fotó: Gettyimages.com

Ritkán látni gyöngynyaklánc nélkül

A király családban évszázados hagyomány a gyöngynyaklánc viselete, ettől pedig édesanyjához és nagyanyjához hasonlóan Erzsébet királynő sem tér el. Viktória királynő vezette be, VI. György király pedig folytatta azt a különleges szokást, hogy minden lányának és unokájának minden évben adott egy gyöngyszemet a születésnapján, hogy a 18 éves korukig egy teljes gyöngysoruk legyen.

Fotó: Gettyimages.com

Ez is érdekelhet

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

12 tipp, hogy a hőségben is tudj aludni

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő