A lakberendezés egykori kedvenc kiegészítője szállt ismét földre, azaz falra

2020.szeptember.18.

Mindannyian emlékszünk még nagymama faliszőnyegeire, amiket most a vintage lakberendezés szerelmesei bolhapiacokat járva próbálnak levadászni, hogy megadhassák a nappalinak vagy a hálónak ezt az igazán autentikus kiegészítőjét.

Lovrity Anna Katalin a What The Rug projekt elindításával nem csak hogy visszahozza a szőttesek különleges kiegészítőjét, óriás lendületet is visz bele egyedi grafikáival.

"Régóta foglalkoztat a tér, főként az otthoni tér, melyben mindennapjaink telnek, a térélmény befogadó hatása, hogy melyek azok a tárgyak melyeket magunk köré választunk és azok mennyire tükrözik a világról alkotott szemléleteinket, gondolkozásunkat és ízlésünket. A fenntartható gondolkozásmód, az újrahasznosítás a mindennapjaim része, így kiemelten fontos volt, olyan dolgot létrehozni, ami etikus körülmények között jön létre és minőségi alapanyagok felhasználásával képes sokáig értéket képviselni."

A tradicionális síkszövött minták szinte kivétel nélkül mindig is geometrikusai voltak, vagy ritmikusan ismétlődőek. Anna számára épp ezért egy plusz kihívást jelentett, hogy túllépjen ezeken a formai hagyományokon, és egyedi grafikákat varázsoljon a szőttesekre, noha a nem ismétlődő formáknak a szövése alaposabb, koncentráltabb tervezést igényel, épp ebben a precizitásban rejlik ezeknek az alkotásoknak az egyedi értéke.

Az első kollekciót egy bátor és limitált színpaletta jellemzi, a képek tematikáját pedig a tájképfestészet inspirálta. Sziklás tájak, áramló folyók, vízesés és tengerpart absztrakt formája jelenik meg a faliszőnyegeken.
Digitális grafikák a lakberendezés egy majdnem elfeledett darabján - van ennél menőbb kontraszt?

Szöveg: Csillag Szilvia

Ez is érdekelhet

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.