A legemlékezetesebb olimpiai egyenruhák, amiket valaha láttunk

2021.július.12.

Az Olimpiát megelőző időszak és maga a nyitóünnepség is felér egy divatbemutatóval. Mostanra már nem igazán készül el úgy egyenruha, hogy azt nem egy híres-neves tervező készítette, így természetes, hogy a divatrajongók is alig várják, hogy lássák, ahogy a világ országai szebbnél szebb formaruhákban vonultatják fel sportolóikat.

A legemlékezetesebb olimpiai egyenruhák, amiket valaha láttunk
Fotó: Gettyimages.com

Az idei magyar formaruhákat a Nubu készítette, de a pályázaton esélyes volt még a Tomcsányi és a Nanushka által megálmodott kollekció is. A 2016-ban Rio de Janeiroban rendezett Olimpián a magyar csapat uniformisa sokak szerint az egyik legszebb volt, és biztosak vagyunk benne, hogy ez idén sem lesz másképp.

A magyar csapat mellett a világ minden országából érkeznek majd sportolók, akik szintén rendkívül egyedi és látványos outfitekben fogják reprezentálni országukat, de amíg ennek eljön az ideje, addig jöjjön egy kis inspiráció a történelem legszebb, leglátványosabb, legmintásabb és legemlékezetesebb egyenruháiról!

1964 - Nagy Britannia

Az akkori divatnak tökéletesen megfelelő babakék és babarózsaszín kosztümben tűntek fel a brit hölgyek, valamint fehér nadrágban és szürke öltönyben az olimpiai csapat férfi sportolói 1964-ben Tokióban.

1968 - Franciaország

Jacques Esterel tervezte ezeket csodaszép kék kosztümöket a francia olimpiai csapat női sportolói számára a Mexico City-ben rendezett Olimpiára.

1984 - Amerikai Egyesült Államok

Farmer, cowboy kalap és azok a jellemző színek, amelyeket ki ne ismerne fel? Az amerikai csapat ezzel a szettjével a Szarajevóban megrendezett Olimpia nyitóünnepségén vonult fel.

Fotó: Profimedia

1992 - Kanada

Hasitasi, magasderekú rövidnadrág, extrém színvilág és cowboy kalap. Nem tudjuk miért pont ilyen lett a csapat uniformisa, de a közönség imádta és nem a Glamour az egyetlen, ahol muszáj megemlíteni, ha az Olimpiák történetének legemlékezetesebb egyenruháiról esik szó.

Fotó: olympic.ca

2004 - Japán

Kenzo Takada tervezte a japán csapat ruháit az Athénban megrendezett nyitóünnepségre. Látványos, de mégis visszafogott színek és minták, amelyeket már jól megszokhattunk a tervezőtől.

Fotó: Gettyimages.com

2012 - Lengyelország

A londoni Olimpia nyitóünnepségén az egyik leglátványosabb uniformist talán a lengyel csapat tagjai viselték. A női kosztümök pipacs mintája, valamint a férfia öltönyéhez viselt piros ing és piros cipő rendkívül egyedi.

Fotó: Profimedia

2012 - Malajzia

Színvilágában az egyik legszebb egyenruhát a Malajziát képviselő sportolók viselték. A tigriscsíkok csak még izgalmasabbá tették az egész szettet, bár a kalappal kapcsolatban van pár kérdésünk.

Fotó: Profimedia

2016 - Mongolia

A sárga a remény színe és ugyan arany érmet nem, de egy ezüst és egy bronzérmet sikerült bezsebelnie a csapatnak, ráadásul nem csak mi kaptuk fel a fejünket a csodálatos sárga-fehér kosztümökre és öltönyökre a nyitóünnepségen.

Fotó: Profimedia

2016 - Indonézia

A legszebb, leglátványosabb és ezzel együtt a legemlékezetesebb egyenruhát az indonéz csapat viselte a Rio de Janeiro-ban rendezett játékokon. A színek, a minta, minden egyben. Nem is tudunk mit hozzáfűzni, csak annyit, hogy izgatottan várjuk, hogy mit fognak viselni Tokióban.

Fotó: Profimedia

Szerinted eddig melyik ország csapatának volt a legemlékezetesebb az egyenruhája?

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói