A legjobb nyári ruhák a Je Suis Belle-től

2012.június.27.

A magyar divattervezők idén nyáron is készültek: különlegesebbnél különlegesebb dizájnerdarabokkal kápráztatnak el bennünket. Ráadásul úgy tűnik, hogy a külföldi közönség is felfigyelt a magyar kreativitásra: nemrég Tilda Swintont kapták lencsevégre egy Je Suis Belle ruhában.

Je Suis Belle 2012. nyár
Je Suis Belle 2012. nyár

A Je Suis Belle -t Dévényi Dalma és Kiss Tibor alapította 2005-ben, és az azóta eltelt években hazánk egyik vezető divatbrandjévé nőtte ki magát, és nemzetközi szinten is elismertté vált.

"Kollekcióinkat összetett utalás-rendszer mentén alakítjuk: darabjaink mindig reflektálnak az aktuális társadalmi és kulturális változásokra. Az állandó minőséget legfontosabb értékünknek tartjuk; a ruhák mellőzik a felesleges részleteket: lényegre törőek és kommunikatívak. Filozófiánk, hogy a divat és az öltözködés nem kiváltság, hanem a mindennapi élet alapvető része, a hordhatóság és kényelem mellett az egyediség kialakításának fontos eszközei" – árulták el a tervezők.

A 2012-es nyári kollekció fő inspirációja ázsiai utazásokból merít. A csapat batikműhelyekben leste el a tradicionális technikát. A nyers anyagra méhviasszal vitték fel a végtelenített "jesuisbelle" feliratot mintaként, majd ezt kézzel festették meg, hogy egy igazán egyedi, karakteres anyagot alkossanak. Digitálisan nyomott anyagokat is használtak, melyre Indonéziában készítették el a fotókat a már említett batikműhelyekben.

A fazonokhoz az ihletet egy nyolcvanas évek végi klasszikus, az Eastwicki boszorkányok című film adta. Cher, Michelle Pfeiffer és Susan Sarandon jelmeztára izgalmas megoldásokat kínált: puritán és egyszerű, de modernsége kontrasztba állítható a hagyományos technikákkal. A fotókat Surányi Miklós készítette.

Tilda Swinton a Je Suis Belle kreációjában

És hogy hogyan került Tilda Swintonra a Je Suis Belle egyik kreációja?
"Dalmának, kalandos New York-i hónapjai elején lehetősége nyílt egyik legnagyobb múzsánknak, Tilda Swintonnak ajándékot küldeni: a 2010. tavasz-nyári kollekciónk egyik darabját, a róla elnevezett Tilda-ruhát" – tudtuk meg a tervezőktől.

A színésznő egy igazán különleges alkalommal vette fel a tengerzöld darabot: a Thaiföld egyik szigetén Koh Yao Noi-on rendezett Film On The Rocks fesztiválon. A különleges atmoszférájú rendezvény meghívottai voltak Ryan McGinley, Haider Ackermann, Jefferson Hack és Chloe Sevigny, Tilda Swinton pedig a fesztivál főkurátoraként tündökölt.

"Az esemény legmegkapóbb pillanata volt, hogy Tilda - Haider Ackermann társaságában - kendőt batikolt jótékonysági céllal, egyfajta titkos szinkronitásban idei tavasz-nyári batikolt kollekciónkkal."

A ruhák bármilyen méretben megrendelhetők a Je Suis Belle Showroomban (Ferenciek tere 11. 4. emelet, nyitva 12.00 és 19.00 között).

Kattintsatok, és nézzétek meg a kedvenceinket a kollekcióból! Az árakat megtaláljátok a márka facebook oldalán .

A legjobb nyári ruhák a Je Suis Belle-től Je Suis Belle 2012. nyár Tilda Swinton a Je Suis Belle kreációjában

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói