Kivillanó keblek, testhez simuló bőr és jégkrém evés – ilyenek voltak a legszexibb divatbemutatók

2021.május.1.

Ugyan szubjektív, hogy ki mit tart szexinek, mégis vannak olyan általánosan elfogadott ruha- és kiegészítőjellemzők, amiket a közmegegyezés annak kiáltott ki. Ilyenek az áttetsző anyagok, a bőrruhák vagy a sokat sejtető kivágások – évtizedtől függetlenül hasonló a recept, ha egy márka a legszexibb kollekció címére pályázik. Összegyűjtöttük az elmúlt három évtized hét legesélyesebb showját, a dobogós helyek kiosztását az olvasóra bízzuk.

Kivillanó keblek, testhez simuló bőr és jégkrém evés – ilyenek voltak a legszexibb divatbemutatók
Fotó: Gettyimages.com

Gucci 1996 ősz-tél

Tom Ford, aki a szóban forgó szezonban a Guccinak tervezett, híres arról, hogy minden, amit kiad a kezéből szexi – nincs ez másképp ezekkel a darabokkal sem. A márkánál töltött évei közül kimagaslik a 96-os őszi-téli kollekció, amikor földig érő, testhez simuló ruhákat tervezett látványos kivágásokkal és fém elemekkel a csípőn. A visszafogottabb darabok jól szabott ingek, amiket a bemutatón egészen a derékig gombolatlanul hagytak.

Vivienne Westwood 1994 tavasz-nyár

Westwoodtól sem idegenek a szexi cuccok, a brit tervező még londoni boltjának is a SEX nevet adta. A Café Society című kollekció bemutatója bővelkedett az intim részletekben: először neccet és mély kivágásokat viselő modellek vonultak fel, majd a show közepén kötött tangás manökenek sétáltak Magnum jégkémet eszegetve.

Hood by Air 2017 tavasz-nyár

A márka alapító tervezője, Shayne Oliver 2016-ban egy nyilatkozatában megemlítette, hogy rájött, az emberek úgy nézik a brandjét, mint ahogy a pornót szokás. Ennek következtében a Pornhubbal és a Hustlerrel szövetkezett: az eredmény cipzáras és síkosítóra emlékeztető sminkek és Wolfgang Tillmans fotós megjelenése a kifutón.

Alexander McQueen 1998 tavasz-nyár

A kollekció eredetileg az árulkodó „Arany Eső” nevet kapta, ám a szponzorok rosszallását követően cím nélkül mutatták be. A show az erotikus öltözködés lehetőségeinek teljes skáláját végig járja: a mellkast szinte teljesen szabadon hagyó kosztümös lookok a szabászati precizitást bizonyítják, az áttetsző anyagok, az áttört bőr felületek és a fürdőruhák pedig a sci-fis vonalat erősítik. Ezek mellett az alakot határozottan kirajzoló fűzőkről sem szabad elfeledkezni, főleg azokról nem, amiket férfi modellekre adtak. Mindez pedig visszafogottnak tekinthető a vizes pólós versenyt idéző zárójelenethez képest.

Mowalola 2019 ősz-tél

„Gyakorlatilag azt viseled, amiben szeretnéd elérni, hogy valaki szexeljen veled” – nyilatkozta a show backstage-ében Mowalola Ogunlesi. Felvetése alapján nem meglepő a ruhákat átható túlcsorduló energia és friss magabiztosság, amik egyszerre modernek és szexik. A kollekció szinte kivétel nélkül élénk színű bőr darabokból áll, melyekre rafinált kivágások kerültek.

Chloé 2001 tavasz-nyár

A Stella McCartney vezetésével készített kollekciót legegyszerűbben lovak és gyümölcsök házasításaként írhatjuk le. A darabokon visszatérő motívumok a banánok és az ananászok, olyan nehezen nem félreérthető feliratokkal kísérve, mint, hogy „keep your bananas off my melons” (tartasd távol a banánjaidat a dinnyeimtől). Az egyszerű viccek mellett a szabásvonalak művésziek: a tervező csapat a vállakkal és a nyakkivágásokkal kísérletezett. A végeredmény a forró nyári románcokat eleveníti fel a lebbenő anyagokkal és nőies részletekkel.

Versace 1992 ősz-tél

A brand történetében is jelentősnek számító bemutatón Gianni Versace sokkolta a közönséget még a kollekció időzítésével is: a hihetetlenül szexi darabokat az AIDS-krízis kibontakozása közepette sokan nem nézték jó szemmel. Suzy Menkes brit divatújságíró-legenda például kijelentette a darabokat látva, hogy nem szeretné, ha a nők szexuális tárgyak lennének, vagy bármi hasonló. Más szerkesztők pedig az 50-es évek pornójával hozták kapcsolatba a kollekciót. Tagadhatatlan, hogy Versace a BDSM világából meríthetett inspirációt, amikor bőr pántokba, nagy kabátokba, szűk nadrágokba és szegecsekkel telerakott teljes bőr lookokba öltöztette a modelleket.

Szerző: Dózsa Kamilla

Ez is érdekelhet

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

Így teheted hangulatos randihelyszínné az otthonodat

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Napi horoszkóp: Ma óvatosságra van szükséged - szeptember 24.

Monitor

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk